Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Πραξικόπημα για να φιμώσουν τον Τσίπρα - Όλο το παρασκήνιο των παραιτήσεων από τη ΝΕΡΙΤ. Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνησης

Νέες σελίδες λογοκρισίας στη μαύρη βίβλο της ενημέρωσης επί των ημερών της προσέθεσε χθες η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, καθιστώντας παράλληλα φανερό ότι έχει χάσει τον έλεγχο και βρίσκεται υπό καθεστώς πανικού. Με ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση στη διοίκηση του υποκατάστατου φορέα ...
  •  
  • Όλο το παρασκήνιο των παραιτήσεων από τη ΝΕΡΙΤ. Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνησης (kontranews)
    Η παραίτηση του προέδρου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη και του διευθύνοντα συμβούλου Ροδόφλου Μορώνη χθες αναστάτωσε το Μαξίμου και κρύβει «θολό» παρασκήνιο.
    Ήταν γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν τριβές στις σχέσεις της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη και οι εκτιμήσεις έλεγαν πως ήταν ζήτημα χρόνου αυτές να εξελιχθούν σε ευθεία σύγκρουση. ...
    Αφορμή φέρεται να στάθηκε ο τηλεοπτικός χειρισμός της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου αύριο και μεθαύριο θα πραγματοποιήσει ομιλία και θα δώσει συνέντευξη τύπου.
    Ο κ. Μορώνης, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook τόνισε ότι: «Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μη το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί...». Αν και σήμερα πιθανότατα θα δοθούν διευκρινίσεις από την πλευρά της ΝΕΡΙΤ για τις παραιτήσεις, ήδη υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις από την Κουμουνδούρου, καθώς η αναφορά αυτή του κ. Μορώνη στον προσωπικό του λογαριασμό συνδέθηκε με τον χειρισμό της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία με τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Ήδη από το καλοκαίρι είχε υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνία μεταξύ των κομμάτων, ώστε να καλυφθεί τηλεοπτικά ένα μόνο γεγονός από κάθε κόμμα, κάτι που ίσχυσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακό με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, το Σάββατο και την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Κυριακή.
    Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι πρέπει να καλυφθούν αμφότερες οι εμφανίσεις του κ. Τσίπρα, εισπράττοντας ένα ηχηρό «όχι» για την σαββατιάτικη ομιλία, κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές δηλώσεις του κόμματος.

    Με αφορμή το «όχι» η εφημερίδα «Αυγή» εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφαση αυτή, κάνοντας λόγο για «λογοκρισία».
    Ενδεικτικός ο πρωτοσέλιδος τίτλος: «Πραξικόπημα για να φιμώσουν τον Τσίπρα», ενώ η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον γενικό διευθυντή περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, Βασίλη Θωμόπουλο, «κυβερνητικό βαποράκι». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ σε επικοινωνία που είχε ο Πάνος Σκουρλέτης με τον κ. Μακρυδημήτρη υπήρξε συμφωνία για κάλυψη και των δύο εκδηλώσεων, ο κ. Θωμόπουλος αρνήθηκε να δώσει την συγκατάθεσή του.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποδοχή του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην πλέον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ έγινε με αμοιβαίες υποχωρήσεις: Η Δημόσια Τηλεόραση θα μετέδιδε και την ομιλία και την συνέντευξη Τύπου με αντάλλαγμα την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ να δεχθεί ο κ. Τσίπρας ερώτηση του δημοσιογράφου της ΝΕΡΙΤ, την οποία δεν γνωρίζει.
    Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, ενώ πρόσφατα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ 132 δημοσιογράφων.
    ==========================
     "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.