Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Περί "αναμενόμενης σεισμικής δραστηριότητας: 20 Σεπτεμβρίου 2014" του Ηλία Τσάπα [Δείτε: το "Εκπαιδευτικό βίντεο" για προστασία από σεισμούς]

"Στοχαστικά Γονατογραφήματα"
Ο Μύρωνας Μυριαλλής για τον οποίο γράφαμε χτες ότι προβλέπει μεγάλο σεισμό εντός των ερχόμενων ημερών, με επίκετρο την περιοχή Αιγείου-Πάτρας,
(κάντε κλικ στον τίτλο να διαβάσετε το άρθρο:"ΕΡΧΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΕ 2-3 ΜΕΡΕΣ"!  δεν είναι ο μόνος που προβλέπει τον μεγάλο σεισμό για το ίδιο διάστημα.
Και ο ερευνητής σεισμολόγος προβλέπει ισχυρό σεισμό για τις 20 Σεπτεμβρίου, έχοντας μάλιστα αναρτήσει τη σχετική πρόβλεψη στο προσωπικό του ιστολόγιο.
 Δείτε τη συνέχεια στο ιστολόγιο "Παρατηρητής"

Ο "σεισμολόγος" Ηλίας Τσιάπας είχε προβλέψει με ακρίβεια – σύμφωνα με την γνωστή του θεωρεία – τους δύο τελευταίους σεισμούς σε Χαλκιδική και Σπάρτη. ...

Εκπαιδευτικό βίντεο για προστασία από σεισμούς

Εκπαιδευτικό βίντεο με οδηγίες για προστασία από σεισμούς. 
Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr

Έχει "τρελαθεί" το διαδίκτυο με σχετικές αναδημοσιεύσεις, για επικείμενο σεισμό, από την ιστοσελίδα του  Ηλία τσάπα, οι περισσότερες μάλλον επιπόλαια, άκριτα και σίγουρα χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση  ή άλλη επίσημη ανακοίνωση δημιουργούν έναν φόβο και ίσως και αναμενόμενο πανικό όταν θα πλησιάζει η ημέρα της πρόβλεψης.

Αλλά πρώτα να δούμε ένα ενδιαφέρον άρθρο από το protagon του Νίκου Κακαρίκα:
Αν βρισκόμασταν στην Αγγλία, θα είχαν ήδη πονταριστεί τα πρώτα νόμιμα αλλά και παράνομα στοιχήματα.
Πότε θα γίνει σεισμός, μεγαλύτερος των 5 Ρίχτερ, στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου; Με ποιες άλλες σεισμικές δραστηριότητες σχετίζεται;
Δες τις πιθανότητες και παίξε το στοίχημά σου!
Συγκεκριμένα: Τον Σεπτέμβριο έχουμε δύο προβλέψεις για τις 21 και 28 και κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου έχουμε πρόβλεψη για 4, 5, 8, 13, 28 και 30!
Παίξε κι εσύ! Μη χάνεις χρόνο! Σίγουρα κέρδη!

Τα στοιχήματα είναι φανταστικά, αλλά θα μπορούσαν να είναι αληθινά αφού οι προβλέψεις είναι πραγματικές. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται ο κ. Ηλίας Τσιάπας.
Πρόκειται για έναν ερασιτέχνη-ερευνητή, ο οποίος υποστηρίζει εδώ και πολλά χρόνια πως μπορούμε να «προβλέπουμε» τους σεισμούς (και όχι μόνο).
Εν συντομία, σύμφωνα με τη θεωρία που έχει αναπτύξει «μπορείτε να προβλέπετε τους σεισμούς, τις εκρήξεις ηφαιστείων, να προσδιορίζετε πού υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα.».
Η θεωρία, αν φυσικά ισχύει, είναι, δηλαδή, διπλά χρήσιμη: α) πρόγνωση σεισμών και β) εντοπισμός κοιτασμάτων πετρελαίου και γαιανθράκων! Όμως αν ήταν σοβαρή, δεν θα έπρεπε διάφορες πολυεθνικές εταιρίες και επενδυτές να έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους;
O κ. Τσιάπας έχει επισημάνει σε διάφορα sites πως έχει ήδη προειδοποιήσει για ορισμένους σεισμούς στην Ελλάδα και έναν στην Ιταλία. Οι επίσημοι σεισμολόγοι στην Ελλάδα παραμένουν εδώ και χρόνια ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντί του, αν και δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας οι οποίοι πιστεύουν πως η θεωρία αποδεικνύεται σωστή. Σωστός ή λάθος θα αποδειχτεί τις επόμενες ημέρες, θα υποστηρίξουν μερικοί. Σύμφωνα πάντως με τη θεωρία των πιθανοτήτων, και σε μια σεισμογενή περιοχή όπως η Ελλάδα, οι προβλέψεις του κ. Τσιάπα δεν είναι και τόσο απίθανες. Γι’ αυτό, αν υπήρχαν ανάλογα νόμιμα και παράνομα στοιχήματα σε όλο τον κόσμο, οι αποδόσεις θα ήταν ιδιαίτερα χαμηλές.


Σήμερα, εάν επισκεφτεί κάποιος το site του, θα διαπιστώσει πως γράφει για σεισμό στην Ελλάδα στις 20 Σεπτεμβρίου, ωστόσο σημειώνει πως η συγκεκριμένη πρόγνωση μπορεί να ακυρωθεί εφόσον στις 16 Σεπτεμβρίου εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία!.

Δείτε παρακάτω την σχετική ανάρτηση:

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάπας, θα υπάρξει σεισμική δραστηριότητα στις 20 Σεπτεμβρίου, ωστόσο σημειώνει πως η συγκεκριμένη πρόγνωση μπορεί να ακυρωθεί εφόσον στις 16 Σεπτεμβρίου εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία!.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, οπότε ισχύει η πρόβλεψη του κ.Τσιάπα για μεγάλο σεισμό μέχρι ή στις 20 Σεπτεμβρίου!
Σημειώνουμε ότι ο κ. Τσιάπας προέβλεψε και τον σεισμό της Κεφαλονιάς αλλά και της Σπάρτης-Χαλκιδικής.
Δείτε τις προβλέψεις του για Σπάρτη και Χαλκιδική:


Τελειώνοντας αυτή την αναφορά επισημαίνουμε: πρόγνωση, πρόβλεψη, πρόκληση σεισμών, είναι αυτά που μας απασχολούν και ψάχνουμε στα βαθιά για πειστικές και σίγουρες απαντήσεις.
Στο πρώτο και το τρίτο ίσως είμαστε σε κάποιο καλό δρόμο, όσο για το δεύτερο πάντα θα μας απασχολεί να ψάχνουμε να βρούμε κάποιον Τσάπα ή έστω να τον δημιουργούμε για να λύνουμε κάποια υπαρξιακά μας προβλήματα και να διερευνούμε (έτσι νομίζουμε) τα πίσω από τον "μπερντέ" που για εμάς παραμένουν ανεξήγητα, απρόσιτα και  προσομοιάζουν στο θείο.
Η αδυναμία των ανθρώπων πάντα είχε να κάνει με το μυστήριο του αγνώστου, το παραφυσικό και τον θάνατο. Η αδυναμία να απαντά στο φόβο (άγνοια) και στον πόνο (φυσική αντίδραση) πάντα ήθελε να βρίσκει αποκούμπι σε ένα μάγο της φυλής, σε ένα ιερατείο, σε έναν παπά και γιατί όχι και ένα προβλεφτεί μάντη σεισμών σήμερα.

Νάσος

ΥΣ: Και καλό κούνημα, εάν και όποτε ...

Δείτε και τις Εικόνες καταστροφών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας εξαιτίας των καταστροφικών σεισμών της 30/4/1954 που έπληξαν το θεσσαλικό κάμπο. Πατήστε εδώ



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.