Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΕΝΦΙΑ: Κλείδωσαν οι 6 δόσεις παρά τη δυστοκία των φορολογουμένων [Τι δεν κατάλαβες;]

Ποιες αλλαγές «κλειδώνουν» για τον ΕΝΦΙΑ - Γιατί δεν άκουσαν την ΕΛΣΤΑΤ για δόσεις μέχρι το Μάρτιο του 2015.
Μέχρι το Φεβρουάριο του 2015 θα επεκταθούν οι δόσεις για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών. Παρά τις διαμαρτυρίες του κόσμου και των λογιστών η κυβέρνηση αποφάσισε και κατέληξε στις 6 δόσεις για τον φόρο ακινήτων.
Η πρώτη δόση για τον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και από εκεί και πέρα, θα υπάρξουν άλλες πέντε δόσεις (σύνολο έξι δηλαδή) μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.
Το οικονομικό επιτελείο τελικά, δεν υιοθέτησε τη γνωμοδότηση της ΕΛΣΤΑΤ και κατ' επέκταση της Eurostat που επέτρεπαν την επέκταση των δόσεων μέχρι και το Μάρτιο του 2015, με την προϋπόθεση ότι θα εγγραφεί όλο το ποσό του ΕΝΦΙΑ στον προϋπολογισμό του 2015.
Τελικά, επιλέχθηκε ο Φεβρουάριος, καθώς όπως έχουμε γράψει ξανά στο Newsbomb, τότε κλείνει επισήμως ο προϋπολογισμός του 2014, άρα ότι μπει στα κρατικά ταμεία θα υπολογιστεί ως έσοδο αυτού του έτους.
Οι αλλαγές:

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι «κλείδωσαν» οι διορθώσεις στις τιμές υπολογισμού του φόρου για τους 4.000 οικισμούς. Δηλαδή, η αξία με την οποία θα φορολογηθούν τα οικόπεδα, θα υπολογίζεται με την πιο ευνοϊκή τιμή ζώνης ανάμεσα στον ΕΝΦΙΑ που έρχεται και τον ΦΑΠ (Φόρο Ακίνητης Περιουσίας) που είχαμε στο παρελθόν.
Πάντως, κατά τη σημερινή πρωϊνή ενημέρωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τον Γκίκα Χαρδούβελη στο Υπουργείο Οικονομικών, φάνηκε ότι το οικονομικό επιτελείο στοχεύει σε περιορισμένες παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα οικισμών που οι τιμές τους βρίσκονταν εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού.
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία των τελευταίων ωρών, ότι θα χορηγείται ταχύτερα η έκπτωση ή η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε όσους τη δικαιούνται, με το ΠΑΣΟΚ να καταθέτει και δική του ξεχωριστή πρόταση στον Γκ. Χαρδούβελη. Για το θέμα πάντως, αναμένεται σχετική εγκύκλιος της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαϊδου τις επόμενες ημέρες.
Διαδοχικές συναντήσεις
Μετά την αντιπροσωπεία με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Γκίκας Χαρδούβελης ενημερώνει αυτή την ώρα και βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής που θα κληθεί να περάσει τις νέες αλλαγές για τον ΕΝΦΙΑ.
Στόχος του Υπουργού Οικονομικών, είναι να κάμψει τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών, με ένα πολιτικο-οικονομικό «μασάζ»..

 Τι δεν κατάλαβες;

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.