Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Πρωτοδικείο: Συκοφαντικές οι δηλώσεις Γεωργιάδη για Καμμένο

Σχετικό: Σφοδρή καταδίκη Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση του Π. Καμμένου
«Λάσπη» αποδείχτηκαν και με δικαστική απόφαση οι ισχυρισμοί του υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη, για το πρόσωπο του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Π. Καμμένου, σχετικά με την υπόθεση του σκάφους «Ηλιάτορας».
Ο κ. Γεωργιάδης είχε κατηγορήσει τον Πάνο Καμμένο για σκάφος που δήθεν είχε στην κυριότητα του, δηλωμένο δήθεν σε off shore εταιρεία, με σκοπό να φοροδιαφεύγει.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ' αριθ. 1465/2014 απόφασή του, έκρινε ότι οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη ήταν συκοφαντικές και εξυβριστικές, καθώς αποδείχθηκε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν είναι ιδιοκτήτης σκάφους που ανήκει σε off shore εταιρεία και δεν φοροδιαφεύγει.
Ο υπουργός Υγείας υποχρεώνεται να καταβάλει αποζημίωση 15.000 ευρώ στον κ. Καμμένο λόγω ηθικής βλάβης. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Πρόεδρος του Δικαστηρίου είχε την γνώμη πως στον κ. Καμμένο έπρεπε να επιδικασθεί το ποσό των 100.000 ευρώ, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην εκδίκαση των αγωγών του Πάνου Καμμένου κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ο οποίος είναι υπότροπος, για προγενέστερες συκοφαντικές δημοσιεύσεις κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όταν εκείνος ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αποκάλυπτε το σκάνδαλο των υποβρυχίων.


Συκοφαντικές και εξυβριστικές έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τις δηλώσεις που είχε κάνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ. Το δικαστήριο επιδίκασε στον Πάνο Καμμένο λόγω ηθικής βλάβης το ποσό των 15.000 ευρώ.

Το Πρωτοδικείο δίκασε την αγωγή του προέδρου των ΑΝΕΛ κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά τις δηλώσεις του τελευταίου, για σκάφος που σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας είχε στην κυριότητά του ο Π. Καμμένος, δηλωμμένο σε off shore εταιρεία, με σκοπό να φοροδιαφεύγει.

Το δικαστήριο έκρινε αυτές της δηλώσεις συκοφαντικές και εξυβριστικές.

Το δικαστήριο επιδίκασε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, λόγω της ηθικής βλάβης, το ποσό των 15.000 ευρώ, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου είχε την γνώμη ότι πρέπει να του επιδικασθεί το ποσό των 100.000 ευρώ.

«Η απόφαση αποδέχεται ότι:

α) το σκάφος ήταν σε off shore ιδιοκτησίας του πατέρα του για φορολογικούς λόγους
β) ο ίδιος ήταν πλοίαρχος και αντί για 300.000€ με καταδικάζει σε 15.000€ μόνον για τους χαρακτηρισμούς "ψεύτης", "κλέφτης", "Τσοχατζόπουλος". Εντάξει δεν είναι...», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο twitter.

«Αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά και με δικαστική απόφαση, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι κοινός συκοφάντης και υβριστής, αλλά και με τη σημερινή ανάρτησή του στο twitter ότι είναι επίσης ψεύτης, αφού δεν διστάζει να παραποιεί δικαστική απόφαση» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε δελτίο τύπου των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φασαρία προκλήθηκε από τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους φέρεται να παραδέχθηκε πως αυτός ήταν η «πέτρα του σκανδάλου» και εξήγησε ότι «μετά από άδεια που μου έδωσε ο κ. Βορίδης, κρατούσα επιδεικτικά τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι ο κ. Καμμένος έχει περάσει το σκάφος του σε offshore εταιρία με έδρα το Λονδίνο. Προφανώς ο κ. Καμμένος το είδε, κατάλαβε τι έχω και άρχισε να κάνει σαρδάμ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε και τα ηχηρά γέλια».

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος τις πληροφορίες περί κατοχής σκάφους αναψυχής, το οποίο είναι δηλωμένο σε offshore εταιρεία. Σε δήλωσή του κάνει λόγο για συκοφαντίες από τη ΝΔ και προειδοποιεί ότι «όσοι αναπαράγουν μετά τη διάψευση τη λάσπη, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η δήλωση του Π. Καμμένου

«Η λάσπη των χαλκείων της Συγγρού συνεχίζεται. Μετά την πλαστογραφημένη απόδειξη είσπραξης από την ΕΥΠ του Βασίλη Χήτου που κατασκεύασαν με χρηματοδότηση από τραπεζίτη, τώρα αναφέρονται σε σκάφος αναψυχής που ούτε κατέχω ούτε κατείχα ποτέ.

Πρόκειται για παροπλισμένο σκάφος αναψυχής 20 ετών υπό αγγλική σημαία «Ευρωπαϊκή Ένωση» που κατέχει ο Ηλίας Καμμένος από το 1993 δηλωμένο και φορολογημένο στις Ελληνικές Αρχές και πληρωμένο σε ελληνική τράπεζα.

Οι συκοφάντες των Παρθένων Νήσων της Συγγρού και τα Μέσα που αναπαράγουν μετά την διάψευσή μου τη λάσπη, θα οδηγηθούν στην ποινική και αστική δικαιοσύνη».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.