Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Γιατί ο Δήμαρχος Σπάρτης απαγόρευσε προγραμματισμένη ομιλία στην κεντρική πλατεία του δήμου του;


Σχετικό:  ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ: Η "ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" και ο Δημ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Σήμερα Σάββατο 26 Απριλίου στις 7μμ, στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και πρόεδρο του κόμματος "Ελπίδα Πολιτείας" κ. Δημήτρη Αντωνίου, μας κατήγγειλε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Σταύρος Αργειτάκος του απαγόρευσε την προγραμματισμένη ομιλία του στην κεντρική πλατεία του δήμου.

Συγκεκριμένα, όπως μας πληροφόρησε ο κ. Δημήτρης Αντωνίου, ενώ είχε από χθες την άδεια του δήμου και της αστυνομικής αρχής της περιοχής, σήμερα υπάλληλος του δήμου πληροφόρησε τον τοπικό υποψήφιο του κόμματος ότι η εντολή του δημάρχου είναι να μην τους χορηγήσει το ρεύμα για την μικροφωνική τους εγκατάσταση.

Αυτό συνιστά παρεμπόδιση της ελεύθερης διάδοσης του προγράμματος του εν λόγω κόμματος και μάλιστα όπως μας είπε συνιστά και βίαιη παραβίαση παρεμπόδισης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.

Ελπίζουμε ο κ, Δήμαρχος να αλλάξει άποψη έως τις επτά που είναι προγραμματισμένη η ώρα της ομιλίας των υποψηφίων της "Ελπίδα Πολιτείας" και να τους επιτρέψει να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Από ότι μπορέσαμε να βρούμε στο διαδίκτυο ο κύριος δήμαρχος παρότι όπως όλοι οι συνδυασμοί (πλην ΚΚΕ) δηλώνουν ανεξάρτητοι οι πληροφορίες μας μας λένε ότι στηρίζεται από την δικομματική κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου, παρότι ο ίδιος ανοίγει πόρτες στο Πούτιν (Για την πρόθεση του δήμου Σπάρτης να κάνει επίτιμο δημότη της πόλης τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Αργειτάκος.)



Αυτό που μας εντυπωσίασε εκτός των άλλων καταγγελιών, αξιοσημειωτη είναι και αυτή του Τέρενς Κουικ..
«Ο Δήμαρχος Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος δεν με άφησε να καταθέσω στεφάνι στο άγαλμα του Παλαιολόγου..»
Αργότερα, ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ μιλώντας σε ΜΜΕ είπε: «Ο Δήμαρχος Σταύρος Αργειτάκος προφανώς αγνοεί ποιο είναι το Πολίτευμα της χώρας μας, στο οποίο προβλέπεται η λειτουργία των κομμάτων. Άρα και η εκπροσώπησή τους σε όλες τις τοπικές και εθνικές εκδηλώσεις όπου παρίστανται».
 Βεβαία η πλευρά του δημάρχου έχει άλλη άποψη:

Οι πληροφορίες μας από την Δημοτική Αρχή αναφέρουν πως πάγιο αίτημα εδώ και αρκετά χρόνια είναι να μην πραγματοποιείται κατάθεση στεφάνου από κανέναν εκπρόσωπο κανενός κόμματος και δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του κ Κουίκ.
Σε αυτή την σεμνή και ιερή για την ιστορία του τόπου μας τελετή στεφάνι καταθέτουν μόνο o εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ο εκπρόσωπος της βουλής όπως και έγινε σήμερα.
Δεν θα ασχοληθούμε και με τα άλλα που βρήκαμε για το κ. δήμαρχο, δεν είναι του παρόντος.
Ανοικτή παράκληση να διευθετηθεί το θέμα που αναίτια ανέκυψε με το κόμμα της  "Ελπίδα Πολιτείας" και να δοθούν οι απαραίτητες διευκολύνσεις που προβλέπονται για όλα τα νόμιμα κόμματα και τους υποψηφίους των εκλογών του προσεχούς Μαΐου.

Για την αντιγραφή, ο διαχειριστής του ιστοχώρου
ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάσος Ζαγγογιάννης

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.