Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Το βίντεο Μπαλτάκου σε εκπομπή των ΗΠΑ με 35 εκατ. Αμερικανούς τηλεθεατές:"Στημένη η ποινική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής"


"Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Διεθνοποιείται το θέμα των διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής με συνέντευξη που έδωσε ο ηγέτης του βρετανικού εθνικιστικού κόμματος British National Party (BNP), Nick Griffin, στο δίκτυο CCTV-America (θεαματικότητα 35.000.000 Αμερικανοί), στην οποία αναφέρεται στις αποκαλύψεις Τάκη Μπαλτάκου για τις στημένες διώξεις κατά του ελληνικού εθνικιστικού κόμματος.
“Διώκεται πολιτικά με στημένη ποινική δίωξη από ένα φοβισμένο αριστερό (liberal) κατεστημένο το οποίο κυβερνά την χώρα και δεν θέλει αλλαγές” ανέφερε ο Nick Griffin.
Όταν του ζητήθηκε η γνώμη του για τα μέλη και τα στελέχη του Λαϊκού Συνδέσμου απάντησε με σαφήνεια: “Πρόκειται για αξιοπρεπείς ανθρώπους που αντιστέκονται και υπερασπίζονται το δικαίωμα των Ελλήνων να παραμείνουν πλειοψηφία στη χώρα τους”.
Επισήμανε ακόμα πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος έχει πέσει πολλές φορές θύμα της αναρχοαριστερής βίας λέγοντας “οι αριστεροί τραμπούκοι πληρώνονται από το κράτος για να επιτίθενται στα μέλη της Χρυσής Αυγής”, ενώ για τον χαιρετισμό που συνήθιζαν κάποτε ορισμένα μέλη του κόμματος του παλαιού πυρήνα σημείωσε ότι “τον ίδιο χρησιμοποίησαν και πολλοί από τους Έλληνες ήρωες που αντιστάθηκαν στους Γερμανούς Ναζί και στους Ιταλούς φασίστες” εννοώντας φυσικά την κυβέρνηση Μεταξά.
Το BNP στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές δείχνει ικανό να φτάσει μέχρι και στο 10% των ψήφων, ενώ θα είναι έκπληξη αν πέσει κάτω από το 8% σε μία χώρα με 50.000.000 ψηφοφόρους.
Ο Nick Griffin είναι αυτός που πρόσφατα “τεμάχισε” στην Ευρωβουλή τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά με μία παρέμβαση που θα θυμάται για καιρό…

Δείτε αποσπάσματα από την συνέντευξη του:



Δείτε όμως κι ένα άλλο απόσπασμα ομιλίας του συγκεκριμένου, όπου ερωτά το Ευρωκοινοβούλιο τι θα έκανε αν η Ρωσία του Β.Πούτιν είχε την ίδια συμπεριφορά απέναντι σε ένα κόμμα όπως η κυβέρνηση Σαμαρά μεταχειρίζεται τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή με φυλακίσεις, διώξεις κλπ. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η προσέγγισή του, όπως και η ρητορική του…(makeleio)

[Ο Nick Griffin στην ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο αναφέρεται στην σκευωρία και τα ψεύδη των ΜΜΕ στην χώρα μας και στην φυλάκιση του πολιτικού Αρχηγού και των βουλευτών του νομίμως εκλεγμένου κόμματος της Χρυσής Αυγής.
Ο Βρετανός ευρωβουλευτής καταγγέλλει ευθέως ότι πρόκειται για ένα πραξικόπημα εναντίον του Ελληνικού λαού από τις μαριονέτες που θέλουν να ξεπουλήσουν τα πάντα! Αναφέρει επίσης, ότι μισό εκατομμύριο Έλληνες έχουν στερηθεί του δημοκρατικού δικαιώματος έκφρασης, ύστερα από τις διαταγές των γραφειοκρατών της Κομισιόν, των Γερμανών τραπεζιτών και τις σιωνιστικής μαφίας!]

«Απολογία» Αθανασίου για τον Μιχελάκη...
Πώς δικαιολόγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης την επιστροφή στην Εισαγγελία του φακέλου για την κατηγορία δωροδοκίας του υπουργού Εσωτερικών από τον επιχειρηματία Πάλλη...
Στη θεωρία της επαναδιατύπωσης των κατηγοριών με ορθό τρόπο κατέφυγε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, όπως γράφει ο Γιώργος Παγούδης (efsyn.gr), προκειμένου να δικαιολογήσει την επιστροφή στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου του φακέλου σχετικά με τη δωροδοκία Μιχελάκη από τον επιχειρηματία Πάλλη για κατά παραγγελία ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο.

Από τη Χίο, όπου βρέθηκε... απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αρνήθηκε τις κατηγορίες περί κωλυσιεργίας που του αποδίδονται για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα αν ο κ. Μιχελάκης είναι υπάλληλος ή εκλεγμένος θεσμικός λειτουργός», είπε, τονίζοντας ότι «η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αναφέρεται στο άρθρο 235 του ποινικού κώδικα βάσει του οποίου διώκονται «υπάλληλοι και όχι βουλευτές ή υπουργοί», οι οποίοι διώκονται βάσει του άρθρου 159 του Π.Κ. περί άρσης ασυλίας και του άρ. 86 περί ευθύνης υπουργών αντίστοιχα.

Επικαλούμενος και σχετική διάταξη του κανονισμού της Βουλής (άρθρο 83 παρ.1 ) που πρόσφατα άλλαξε, υποστήριξε ότι η ενέργεια αναπομπής του φακέλου ήταν επιβεβλημένη αφού επιβάλλεται ο έλεγχός του από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κάτι που κατά τα συμφραζόμενα τουλάχιστον δεν είχε προηγηθεί.

Πάντως, όπως είπε, ο φάκελος τις επόμενες ημέρες θα φτάσει στη Βουλή και τότε θα μπορεί κάθε βουλευτής να εκφραστεί επί της ουσίας.
Δηλαδή όπως μας είπε έγινε λάθος στις κατηγορίες, με τα παραπάνω άρθρα και χρειάζεται επαναδιατύπωση, αυτό που δεν μας είπε είναι εάν αυτό συμβαίνει συχνά και αναπέμπονται τα κατηγορητήρια ή και αν έχει ελεγχθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας που παρέπεμψε με λάθος άρθρο τον φερόμενο ως κατηγορούμενο υπουργό.
Η καθυστέρηση είναι εύλογη και κατανοητή, όπως εύλογος και κατανοητός είναι ο χρόνος που θα επαναπροωθηθεί στη βουλή, αυτό που δεν ακούσαμε και επιμένουμε είναι τα εάν ή τα χωρίς,  να κατηγορηθεί κανείς για "κωλυσιεργία" ή  να λογοδοτήσει έστω για το νομικό λάθος κάποιος αρμόδιος στον Α.Π.
Βέβαια μέσα στην προεκλογική περίοδο και με δεδομένο τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α. να είναι μέσα και οι υπόλοιποι να αναμένουν την εισαγγελική απόφαση ένα ακόμη κατηγορητήριο και μάλιστα τόσο σοβαρό θα έκανε προφανώς αίσθηση στο κοινοβούλιο... αλλά αυτό είναι μία άλλη θλιβερή ιστορία που έχει να κάνει μάλλον με τον συσχετισμό δυνάμεων και από μία εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειονοψηφία οι οποία βασίζεται σε στρατευμένους 50 βουλευτές (από τα εκλογικά μπόνους) και τον φόβο της μη επανεκλογής τους  εάν και εφόσον λειτουργήσουν εκτός κομματικής γραμμής. 

Βέβαια και η κατηγορούμενη πλευρά αντιστέκεται και αντεπιτίθεται:

Δείτε την παρουσίασε την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταγγέλλοντας την παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία, με την οποία προφυλακίστηκαν ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος και οι δύο βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν νέα ντοκουμέντα για το πώς στήθηκε η σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής.


Από την άλλη πλευρά έχουμε την συνδικαλιστική άποψη των δικαστών:
Να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στο έργο των δύο ανακριτών, Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Παπακώστα, που χειρίζονται την υπόθεση των μελών της Χρυσής Αυγής, ζήτησε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), Βασιλική Θάνου, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου και της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, κατά την εκδήλωση του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη των δικαστών.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας της ΕΔΕ, Μαργαρίτα Στανιώτη, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει εύφορο έδαφος στη Δικαιοσύνη για παρεμβάσεις στο έργο της».

Από την πλευρά του, ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη καλείται να προστατεύσει τη Δημοκρατία από τις ακρότητες και «για το λόγο αυτό πρέπει λοιπόν να την αφήσουμε να το πράξει και να ολοκληρώσει το έργο της».

Η κυρία Θάνου, κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην παλαιά Βουλή, ανέφερε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών ανταποκρίνεται με αυταπάρνηση και ευσυνειδησία στο λειτούργημά τους, απασχολούμενοι και τις νυκτερινές ώρες και τις αργίες σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τόνισε η πρόεδρος της ΕΔΕ, είναι «οι δύο ανακριτές που ασχολούνται με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έχουν υπερβεί αδιαλείπτως τις 50 ώρες ανάκρισης».

Όμως, τόνισε η κυρία Θάνου, «ας το λάβουν αυτό υπόψη τους, και ιδίως οι παράγοντες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, που επί δύο εικοσιτετράωρα, και ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, επιμένουν να ασκούν αρνητική κριτική και να προσπαθούν να παρέμβουν στο έργο τους».

Δεν αρκέστηκε σε αυτό η εκπρόσωπος των δικαστών, η οποία υπογράμμισε: «Επιμένουν (σ.σ. πολιτικοί και δημοσιογραφικοί παράγοντες) να μη θέλουν να κατανοήσουν ότι σε αυτό ακριβώς συνίσταται η ανεξαρτησία και αμεροληψία του δικαστή. Δηλαδή, στο ότι οφείλει να αγνοεί τις πιέσεις που ασκούνται από τα ΜΜΕ και από άλλες πλευρές, και να αποφασίζει ανεπηρέαστος, βασιζόμενος μόνο στα στοιχεία της δικογραφίας».

«Ο σωστός δικαστής λογοδοτεί μόνο στη συνείδηση και τον Θεό» τόνισε η κυρία Θάνου και προσέθεσε: «Πρέπει να αφήσουν όλοι τους δικαστές να ασκήσουν ανεπηρέαστοι το έργο τους».

Στη συνέχεια, η κυρία Θάνου, αφού αναφέρθηκε στις μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, έκλεισε την ομιλία της, λέγοντας: «Διαβεβαιώνω και πάλι προς κάθε κατεύθυνση ότι μέσα σ' αυτή τη δυσχερέστατη κρίση, την οποία διανύει και η χώρα μας και η Δικαιοσύνη, οι δικαστές εξακολουθούν να παραμένουν ανεξάρτητοι και υπερήφανοι και ότι ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να τους εμπιστεύεται».

Η κυρία Στανίση επισήμανε ότι «οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, παρά τις αντιξοότητες κάτω από τις οποίες ασκούμε το λειτούργημά μας, διαβεβαιώνουμε όλους ότι θα εξακολουθήσουμε με αυτοθυσία, αυταπάρνηση, σθένος, αίσθημα ευθύνης και αφοσίωση στο καθήκον να υπηρετούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, να προασπιζόμαστε τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις αρχές του κράτους δικαίου, όπως το Σύνταγμα, ο νόμος και η συνείδησή μας επιτάσσουν, δίχως σε καμία περίπτωση να εξυπηρετούμε πολιτικές σκοπιμότητες».

Και κατέληξε η γραμματέας της ΕΔΕ: «Να διαβεβαιώσουμε ότι έχουμε όραμα για τη Δικαιοσύνη και ότι είμαστε παρόντες για να υπερασπισθούμε αρχές και αξίες, και επίσης να διαβεβαιώσουμε όλους ότι δεν υπάρχει εύφορο έδαφος στη Δικαιοσύνη για παρεμβάσεις στο έργο της».

Με τη σειρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, ανέφερε: «Αυτές τις ημέρες, η Δικαιοσύνη της χώρας μας καλείται να επιτελέσει ένα πολύ δύσκολο έργο. Πρέπει να προστατεύσει τη Δημοκρατία από τις ακρότητες και πρέπει να το κάνει αυτό μέσα στα όρια που το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους ορίζουν. Πρέπει να αντιμετωπίσει τους αμφισβητίες του δημοκρατικού ιδεώδους όχι με τα όπλα τους, αλλά με τη δημοκρατική νομιμότητα».

Και τόνισε ο κ. Αθανασίου: «Ας την αφήσουμε, λοιπόν, να το πράξει. Ας την αφήσουμε να ολοκληρώσει το έργο της. Το έργο της που ξεκινά με την έρευνα και τη μελέτη και τελειώνει με την απόφαση. Την απόφαση, την νηφάλια την οριστική και αμετάκλητη. Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει τη δυνατότητα να το κάνει, γιατί είναι θεσμικά ανεξάρτητη, τόσο ανεξάρτητη που άλλες έννομες τάξεις θα ζήλευαν. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη και ταυτόχρονα εγγύηση ότι η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, λειτουργεί και αντιμετωπίζει όποιον επιχειρεί να την υπονομεύσει. Η Πολιτεία, με τη σειρά της, οφείλει να τονίζει και να αναδεικνύει αυτή την ανεξαρτησία με όλους τους συνταγματικά κατοχυρωμένους τρόπους».

Πριν κατέβει από το βήμα και απευθυνόμενος στους πρώην συναδέλφους του, ο κ. Αθανασίου είπε: «Ψηλά το κεφάλι».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Μ. Θεοχαρίδης και Ευτέρπη Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αντίστοιχα, οι πρόεδροι του Συμβουλίου Επικρατείας Σωτ. Ρίζος, του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Καραβοκύρης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Ν. Κανελλόπουλος, κ.λπ.
 ΣΣ: Εμείς απλά υπογραμμίσαμε με κόκκινο κάποια σημεία που θα ήγειραν πειστικές απαντήσεις.

Τώρα υπάρχει και μία άλλη διάσταση στις εξουσίες που προαναφέρθηκαν, η επονομαζόμενη θεσμικά ως ρόλος ελέγχου της εξουσίας, αν και κάτι τέτοιο είναι ουτοπικό και συμβαίνει στο διαδίκτυο και εκεί πολύ περιορισμένα. Αλλά ας πάμε στην ουσία με παλαιότερο σχόλιο αναγνώστη μας:
Συχνά-πυκνά, διάφοροι προβεβλημένοι υψηλόμισθοι υπάλληλοι των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης (δημοσιογράφοι, παραγωγοί κ.α.), οι οποίοι πασιφανώς αποτελούν και ενεργούν ως μέρος του οπλοστασίου του ξενοκίνητου μνημονιακού καθεστώτος το οποίο εγκαθίδρυσε στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., η ΔΗΜ.ΑΡ., ο ΛΑ.Ο.Σ., συνεπικουρούμενοι από όλες τις μαρξιστικές αριστερές κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές παρατάξεις (δηλαδή το σύνολο του «Συνταγματικού» συστήματος), σε δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές τοποθετήσεις τους κάνουν λόγο για το «Νομικό Πολιτισμό» της Ελλάδος.

Με αφορμή κάποιο γεγονός, αναφέρονται σε αυτό στηλιτεύοντάς το, καθώς αυτό «δεν συνάδει με το Νομικό μας Πολιτισμό» ή υπερθεματίζουν κάποιο άλλο γεγονός, το οποίο «τιμά και είναι σύμφωνο με τις επιταγές και το πλαίσιο του Νομικού μας Πολιτισμού». Κάθε φορά που τυγχάνει να ακροάζομαι κάποιον από τους εν λόγω υπερθεματιστές του «Νομικού μας Πολιτισμού», ένεκα της ιδιότητάς μου ως δικηγόρου (και μάλιστα έχοντας ορκισθεί ενώπιον Δικαστηρίου στο Σύνταγμα της Ελλάδος) μου δημιουργείται ένα κύριο ερώτημα, από το οποίο στην συνέχεια πηγάζει μια σειρά από ειδικότερα ερωτήματα.

Άρα για ποιο Νομικό Πολιτισμό αναφέρονται; Άρα ποια δημοκρατία και ποιους συνταγματικούς θεσμούς υπηρετούν όλοι αυτοί, όταν αποδέχονται πριν τελεσιδικίση μία κατηγορία να διαπέμπονται πολίτες και μάλιστα εκλεγμένοι βουλευτές.

Εμείς θα συνεχίζουμε να έχουμε τις δημοκρατικές μας απόψεις, για ισηγορία και ισονομία για όλους όπως και θα απαιτούμε  η δικαιοσύνη να επιτελεί το καθήκον της στον όνομα του ελληνικού λαού, της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας και κατά δεύτερο λόγο «Ο σωστός δικαστής να  λογοδοτεί μόνο στη συνείδηση και τον Θεό» όπως τόνισε παραπάνω η κυρία Θάνου χωρίς να μας εξηγήσει ποιοι: «Πρέπει να αφήσουν τους δικαστές να ασκήσουν ανεπηρέαστοι το έργο τους»;

Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημόσια τοποθετηση της κας Κωνσταντοπούλου:
"Ύποπτο ότι εμποδίζεται η αποστολή της δικογραφίας κατά Μιχελάκη"
Στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει από την αποκάλυψη του Hot Doc για δικογραφία η οποία εμφανίζει τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο Αναστάσιο Πάλλη, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η επιτροπή Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η περιβόητη δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή, η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι είναι αδιανόητο δικογραφία η οποία έχει διαβιβαστεί από τον Άρειο Πάγο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, να μην έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, ενώ τόνισε, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, επέστρεψε τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, αντί να την αποστείλει στη Βουλή όπως είναι υποχρεωμένος ότι: «είναι απολύτως ύποπτο το γεγονός ότι εμποδίζεται η νόμιμη διαδικασία».
Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc αλλά και με συνεχή δημοσιεύματα το koutipandoras.gr η δικογραφία εστάλη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στον Άρειο Πάγο, τον περασμένο Δεκέμβριο. Από εκεί θα έπρεπε να διαβιβαστεί για τυπικούς και μόνο λόγους στον υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του όφειλε να την αποστείλει στη Βουλή, προκειμένου να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του εμπλεκόμενου πολιτικού προσώπου.
Μετά την αποκάλυψη του θέματος από το Hot Doc, έγινε γνωστό ότι ο έκθετος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, επέστρεψε τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να να αναδιατυπωθεί η κατηγορία με βάση άλλο άρθρο του ποινικού κώδικα. Η δικογραφία επεστράφη στον Άρειο Πάγο, στις 9 Απριλίου, μία ημέρα πριν κυκλοφορήσει το περιοδικό, κι ενώ το υπουργικό γραφείο, όχι μόνο ήταν ενήμερο για την υπόθεση, αλλά είχε απαντήσει ότι δεν έχει περάσει από εκεί η δικογραφία.
"Η Δικαιοσύνη είναι αποδεκατισμένη"
Μιλώντας σ' ένα γενικότερο πλαίσιο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανάφερε ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά αποδεκατισμένη, ενώ αναφερόμενη στον πρωθυπουργό τόνισε ότι προσπαθεί να υποκαταστήσει την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών. "Συστηματικές πράξεις και παραλείψεις όχι απλώς αποδεικνύουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης για προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αλλά στοιχειοθετούν και κυβερνητικό δόλο με παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη", ανάφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, έκανε λόγο για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης και για προσπάθειές της για υπόθαλψη και συγκάλυψη, ενώ κατήγγειλε ότι δεν δίνονται αντίγραφα δικογραφιών κατά μελών κυβερνήσεων στους βουλευτές που τα ζητούν.
Ο Σταύρος Κοντονής από την πλευρά του, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει στις καταγγελίες, αλλά θα φροντίσει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, όσοι εμπλέκονται σε ύποπτες υποθέσεις, ενώ αναφορικά με την υπόθεση Μπαλτάκου - Κασιδιάρη (την οποία η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε "Samaras gate") και την απόφαση να διώκεται όποιος αναπαράγει υλικό σαν αυτό που δημοσιοποίησε ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι χρησιμοποιούν άρθρο που προστατεύει την ιδιωτική ζωή των πολιτών, για να συγκαλύψουν δημόσια θέματα.
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κυβερνήσει, θα καταργήσει όλους τους μνημονιακούς νόμους.
Τέλος να δούμε γιατί ο Ο Κασιδιάρης δεν θα προφυλακιστεί μέχρι τις εκλογές
Ο Παύλος Σαράκης είναι γνωστός δικηγόρος των Αθηνών. Θεωρείται ένας από τους αξιόλογους ποινικολόγους που διαθέτει το δικηγορικό σώμα. Εύστροφος, κατέχει άριστα τη νομική γνώση, "μαέστρος" στην υπερασπιστική τακτική, δεινός ρήτορας στα ακροατήρια. Τους τελευταίους μήνες απασχολεί την επικαιρότητα με την ανάληψη της υπεράσπισης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κκ Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρου.

Μιλάει στην «Ακρόπολις», ο δικηγόρος που-μέχρι τώρα-απεγκλωβισε του Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρο, εγκλωβίζοντας το πολιτικό σύστημα σε αδιέξοδα κινήσεων και κατάρρευση των σχεδίων του. Μιλάει για την τρέχουσα επικαιρότητα "έξω από τα δόντια".

Α.Σ: Κύριε Σαράκη, γιατί ένας επιτυχημένος δικηγόρος ασχολείται με την πολιτική;

Π.Σ: Ο κάθε πολιτικός οφείλει να ασχολείται με το δημόσιο βίο. Να παρεμβαίνει στις εξελίξεις με τις όποιες δυνάμεις του. Να προσφέρει τις δυνάμεις και τις δυνατότητες του στο κοινωνικό σύνολο. Προσωπικά ασχολήθηκα με την πολιτική, κρίνοντας το αναγκαίο να εμπλακώ ενεργά στα δημόσια πράγματα, βλέποντας ότι η κοινωνία, η δημοκρατία και η πατρίδα διολισθαίνουν. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικό με την παραδοσιακή έννοια αλλά έναν ενεργό πολίτη που οφείλει να αντισταθεί σε ένα σύστημα εξουσίας που ευθύνεται καίρια για την πολυεπίπεδη κρίση των ημερών. Δεν είναι αυτοσκοπός μου η πολιτική καριέρα. Η δικηγορία με "τρέφει" ποικιλοτρόπως.

Α.Σ: Στην επικαιρότητα κυριαρχεί το ‘’Μπαλτάκος gate’’. Οι αποκαλύψεις του Ηλία Κασιδιάρη κλυδώνισαν την κυβέρνηση. Εσείς τι λέτε, ποια είναι η θέση σας;

Π.Σ: Νομίζω ότι το πιο εύστοχο είναι να το αποκαλούμε "Σαμαράς gate". Ο Μπαλτάκος άθελα του αποκάλυψε την αλήθεια. Την υπόσχεση της συλλήβδην δίωξης της Χρυσής Αυγής σε μορφή "πογκρόμ" οφείλουμε να την προσεγγίσουμε πλέον στην πραγματική μας διάσταση. Πρόκειται για πολιτικό έγκλημα εις βάρος της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Α.Σ. Και όλα αυτά τα στοιχεία που ενυπάρχουν στη δικογραφία και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τι είναι; Η Δικαιοσύνη υπακούει τυφλά στην πολιτική εξουσία;

Π.Σ. Όποιος διαπράττει αδίκημα και παρεμβαίνει το νόμο, οφείλει να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη. Αλλά και η δικαιοσύνη οφείλει να τον αντιμετωπίσει γι΄ αυτό που έκανε, να διερευνήσει υπό ποιες συνθήκες το έκανε και ποια κίνητρα είχε. Η Δικαιοσύνη είναι θεσμός και στηρίζεται σε ιερούς κανόνες

Α.Σ. Χρησιμοποιείτε σκληρή γλώσσα, τα λέτε "τσεκουράτα"..

Π.Σ. Τα λέω, όπως τα βιώνω. Οι σκοτεινές πτυχές δεν περιγράφονται ενίοτε με… καλλιγραφία! Είμαι κάθετα αντίθετος σε "φρονηματικές" διώξεις. Και ανυπόκριτα σας λέω χωρίς διακρίσεις. Ασπάζομαι πλήρως τη ρύση του Βολταίρου .. "διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες".

Α.Σ. Θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις, και άλλες βόμβες, στα πλαίσια της στρατηγικής της ρήξης;

Π.Σ. Δεν μου αρέσει να μελλοντολογώ και μάλιστα για μια τέτοια υπόθεση με τέτοιου ειδικό βάρος. Εύχομαι μόνον να πρυτανεύσει η λογική και το δίκιο.

Α.Σ. Τι προβλέπετε για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.

Π.Σ. Ο Σαμαράς έχει απογοητεύσει τους Νεοδημοκράτες. Και έχει απογοητεύσει τους εναπομείναντες πασόκους! Ο Βενιζέλος απογοητεύει τους πάντες έχουν εξασφαλίσει όμως την υποστήριξη συγκεκριμένων ξένων ηγετών και ηγεσιών λομπιστικών συμφερόντων.

Α.Σ . Για τον Αλέξη Τσίπρα τι γνώμη έχετε;

Π.Σ. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι νέος και έχει καλά αντανακλαστικά. Στο πρόσωπο του η αριστερά έχει βρει προοπτική εξουσίας.

Α.Σ Και για τους εντολείς σας, για τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο;

Π.Σ. Εγώ έκανα το καθήκον μου με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια. Στάθηκα απέναντι σε ένα πανίσχυρο σύστημα πολιτικής και δικαστικής εξουσίας. Δεν υπολόγισα το προσωπικό κόστος. Μετέτρεψα τα όνειρα των διωκτών τους σε εφιάλτες! Και οι δύο είναι ελεύθεροι να διεκδικούν τους στόχους τους.

Α.Σ. Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα προφυλακιστεί μέχρι τις εκλογές;

Π.Σ. Όχι …

Α.Σ. Αυτό είναι είδηση…

Π.Σ. Εγώ κάνω το καθήκον μου. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Το ίδιο θα κάνω και για όποιον εμπιστεύεται τις επαγγελματικές μου ιδιότητες.

Α.Σ. Φοβόσαστε; Το σύστημα είναι πανίσχυρο και εκδικητικό…

Π.Σ. Μόνον το Θεό! Καταλαβαίνω τι υπονοείτε. Σέβομαι τους πάντες αρκεί να με σέβονται. Εγώ γεννήθηκα στο Αγρίνιο είμαι "ντουτσαγιώτης", δεν μεγάλωσα με φραπόγαλο στο Κολωνάκι.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.