Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Πήραν πίσω τροπολογία για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών - Παπαδημούλης: "άθλια και απαράδεκτη μεθόδευση... πρόκειται ολοφάνερα για κυβερνητική (Ν)τροπολογία την οποία έχουν βαπτίσει βουλευτική..."


Αποσύρθηκε η τροπολογία για το «πόθεν έσχες» - Βόμβες Καλατζή για πολιτικούς
 Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για «άθλια και απαράδεκτη μεθόδευση» προσθέτοντας πως «πρόκειται ολοφάνερα για κυβερνητική τροπολογία την οποία έχουν βαπτίσει βουλευτική». Ο κ. Παπαδημούλης που είναι μέλος της επιτροπής Πόθεν Έσχες κατήγγειλε πως το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί στην επιτροπή και στη Διάσκεψη των Προέδρων, αντί αυτού η κυβέρνηση επέλεξε να αιφνιδιάσει τη Βουλή. «Οι αλλαγές» τόνισε «μαγειρεύονται εδώ και καιρό. Μας κοροϊδεύουν και μας αιφνιδιάζουν».
Σχετικό: Πολιτικοί Λαμόγια! Μας Τα Φάγατε ολα!!(φώτο)

«Βόμβα» έριξε το απόγευμα της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες Γ. Καλαντζής ο οποίος σε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αποκάλυψε ότι οι μισοί από τους ελεγχόμενους πολιτικούς που έχουν μπει στο μικροσκόπιο του αναδρομικού ελέγχου έχουν δώσει ελλιπή στοιχεία.

Σημειώνεται, πως οι πολιτικοί που έχουν διατελέσει Πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και υφυπουργοί από το 74 και μετά είναι αρκετές εκατοντάδες, ίσως και να ξεπερνούν τους 500. Υποστήριξε, μάλιστα, πως «ο αναδρομικός έλεγχος ...
έχει προχωρήσει, σχεδόν έχει ολοκληρωθεί», αποδίδοντας τις καθυστερήσεις στη μη έγκαιρη προσκόμιση των απαραίτητων στοιχείων από τους ελεγχόμενους.

Διαψεύδονται οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από την περίφημη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι θα γίνει εις βάθος έλεγχος στα «πόθεν έσχες» όλων όσοι άσκησαν εξουσία από το 1974 έως σήμερα. Τα τεχνικά αλλά και τα ουσιαστικά προβλήματα λόγω του όγκου και της σημασίας του έργου είναι τεράστια και ο χρόνος περνά χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Ενδεικτική της τροπής που έχει πάρει η υπόθεση των ελέγχων είναι η χθεσινή βουλευτική τροπολογία -των Γ. Κεφαλογιάννη (Ν.Δ.) και Χρ. Γκόκα (ΠΑΣΟΚ)- που επεχείρησε «λαθραία» να περάσει από τη Βουλή η κυβέρνηση, αλλά «φρέναρε» λόγω της έντονης αντίδρασης του πρώην προέδρου του Σώματος, Απόστολου Κακλαμάνη, -που εισηγήθηκε και τον ομόφωνα ψηφισμένο νόμο- και του Δημ. Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ).

Με την τροπολογία δινόταν παράταση για την ολοκλήρωση των ελέγχων για έναν ακόμη χρόνο, έως τον Ιούνιο του 2015, μειώνονταν οι ποινές στους παραβάτες και περιοριζόταν το υπό διερεύνηση χρονικό διάστημα.

Ο κ. Κακλαμάνης έκανε λόγο για σκάνδαλο και χαρακτήρισε τον πραγματικό εμπνευστή της τροπολογίας -και όχι τους υπογράφοντες βουλευτές- «όχι απλά ως φαύλο αλλά ως φαυλεπίφαυλο». Ο πρόεδρος της Επιτροπής «πόθεν έσχες», Γ. Καλαντζής, έκανε λόγο για «απλές νομοτεχνικές βελτιώσεις», ενώ άφησε αιχμές για όσα ακούστηκαν, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι «έχουν ζητηθεί επιπλέον στοιχεία από τους μισούς ελεγχόμενους και δεν τα έχουν φέρει, με πρώτον τον κ. Κακλαμάνη». Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας ξεκαθάρισε πάντως ότι η τροπολογία δεν γίνεται δεκτή στο νομοσχέδιό του.

Χ.ΙΩ.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.