Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ερχεται στην "γειτονιά" μας το αόρατο νόμισμα ή πώς να στήσετε εταιρεία με ένα νόμισμα φάντασμα - Το νέο ψηφιακό νόμισμα που τρέλανε τις τράπεζες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι συναλλαγές είναι ανώνυμες, άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ξέπλυμα αλλά και συναλλαγές ναρκωτικών και άλλων «προϊόντων» και υπηρεσιών που είναι παράνομες 
- Τι άλλο "άυλο" και παραπλανητικό θα μας "σερβίρουν" τα διεθνή λαμόγια;

Αθόρυβα αλλά σταθερά, το ψηφιακό νόμισμα διεισδύει ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας.

Μετά τις απλές καθημερινές συναλλαγές -αγορές εισιτηρίων, προϊόντων κλπ- τώρα το bitcoin εξετάζεται να χρησιμοποιηθεί και για αγοραπωλησίες μετοχών. Και μάλιστα στη...γειτονιά μας.

Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, μελετά νέους θεσμούς όπως το χρηματιστήριο παραγώγων και εμπορευμάτων ενώ στις νέες δράσεις συγκαταλέγεται «καινοτομία» του bitcoin.
To εικονικό νόμισμα αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Κύπρο σε μια προσπάθεια «αναζήτησης» ρυθμιστικού πλαισίου καθώς μία εταιρεία παραγωγής και χρήσης του κάνει όλο και πιο έντονη την παρουσία της στην χώρα.


Αλήθεια όμως τι είναι το betcoin;

• Είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που κινείται μέσω διαδικτύου και συνεπώς υφίσταται μόνο μέσα σε ψηφιακά συστήματα, δηλαδή δεν έχει υλική υπόσταση.
• Δεν έχει κεντρικό έλεγχο και η λειτουργία του βασίζεται στην επικοινωνία των υπολογιστών μεταξύ τους, μέσω του...
διαδικτύου
• Η δημιουργία των νομισμάτων είναι ελέγξιμη κι έτσι αποτρέπονται φαινόμενα όπως ο πληθωρισμός
.Υπάρχουν 21 εκατομμύρια νομίσματα
• Η ανταλλαγή Bitcoins μεταξύ χρηστών, σε οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο κι αν βρίσκονται, γίνεται εύκολα με τη χρήση ενός προγράμματος
• Οι προμήθεια για τη μεταφορά Bitcoins είναι απειροελάχιστες
• Υπάρχουν υπηρεσίες που ανταλλάσσουν Bitcoins για άλλα νομίσματα όπως ευρώ, δολάρια, κλπ
• Οι Bitcoin συναλλαγές είναι μη αναστρέψιμες, δηλαδή αν στείλουμε νομίσματα σε ένα φίλο, δεν υπάρχει δυνατότητα ν" αναστρέψουμε τη συναλλαγή. Ο μόνος τρόπος για να λάβουμε τα νομίσματά μας πίσω, είναι να γίνει νέα συναλλαγή από τον φίλο προς εμάς.
• Οι συναλλαγές είναι ανώνυμες, άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ξέπλυμα αλλά και συναλλαγές ναρκωτικών και άλλων «προιόντων» και υπηρεσιών που είναι παράνομες
Σήμερα η τιμή του bitcoin έχει εκτοξευθεί εκ νέου στα 1.100 δολάρια, ενώ ολοένα και περισσότεροι χρησιμοποιούν το ψηφιακό νόμισμα για τις συναλλαγές τους. Η ομάδα του ΝΒΑ, του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη, Σακραμέντο Κινγκς ανακοίνωσαν ότι από 1η Μαρτίου 2014, θα δέχεται πληρωμές για εισιτήρια του συλλόγου αλλά και για αναμνηστικά από την επίσημη μπουτίκ, με τη χρήση του ηλεκτρονικού νομίσματος.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας, η απόφαση λήφθηκε με δεδομένο ότι οι φίλαθλοι της ομάδας είναι επαρκώς καταρτισμένοι στις νέες τεχνολογίες και ως εκ τούτου με τον τρόπο αυτό γίνονται ευκολότερες οι συναλλαγές τους με την αγαπημένη τους ομάδα
Eπίσης στον Καναδά ξεκίνησε πρόσφατα την λειτουργία του το πρώτο ATM ειδικά για Bitcoins, ενώ ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Λευκωσία ανακοίνωσε την αποδοχή του ηλεκτρονικού νομίσματος ως μέσου πληρωμής διδάκτρων.

Διαβάστε επίσης:
Πώς να στήσετε εταιρεία με ένα νόμισμα φάντασμα
Το νέο ψηφιακό νόμισμα που τρέλανε τις τράπεζες (Video)

Popular Opinion

"I'm a big fan of Bitcoin … Regulation of money supply needs to be depoliticized. "
Testimonial Al Gore Al Gore
Former US vice president
and winner of Nobel
Peace prize
"Bitcoin is a technological tour de force."
Testimonial Bill Gates Bill Gates
Microsoft Co-founder
"Every informed person needs to know about Bitcoin because it might be one of the world's most important developments."
Testimonial Leon Louw Leon Louw
Nobel Peace prize
nominee
- See more at: http://www.weusecoins.com/en/#sthash.57LYPgw5.dpuf
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.