Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

"ΔΙΧΤΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΛΩΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ!
Ισχυρές και απόλυτα εύλογες αντιδράσεις εντός και εκτός Τουρκίας προκαλεί "οργουελικός νόμος" για το διαδύκτιο, που ψηφίστηκε από το κυβερνών κόμμα του Τ. Ερντογάν. Ο εν λόγω νόμος επιτρέπει στις αρχές της χώρας να απαγορεύουν πραξικοπηματικά, χωρίς δικαστική απόφαση, την πρόσβαση σε όσες ιστοσελίδες αποφασίζει κατά το δοκούν ο τουρκικός κρατικός μηχανισμός.
Ο νόμος που , όπως προαναφέραμε, πέρασε από το το Κοινοβούλιο της χώρας ισοδυναμεί με την απόδοση δικαιώματος στον εκάστοτε επικεφαλής της αρχής τηλεπικοινωνιών, να μπλοκάρει κατά βούληση την πρόσβαση σε ιστοχώρους, «εάν υπάρξει καταγγελία παραβίασης του δικαιώματος ιδιωτικής ζωής». Με απλά λόγια ,  όποιος τολμήσει να γράψει κάτι που δεν αρέσει στις πολιτικές ελίτ της Τουρκίας, αφού δεν θα είναι δύσκολο να ερμηνευτεί ως παραβίαση της ιδιωτικής ζωής (π.χ. συνομιλίες για μίζες για να πάρουμε ένα πρόσφατο παράδειγμα) θα ρίχνονται "στο πυρ το εξώτερο".  Για να μην αναφέρουμε πόσες άλλες εφαρμογές μπορεί να έχει μια γενικόλογη αναφορά περί παραβίασης της ιδιωτικής ζωής!
Η κυβέρνηση Ερντογάν καλύπτει τον νέο νόμο με έναν μανδύα, "πολιτικής ορθότητας", δηλώνοντας ότι στόχο έχει να προστατεύσει τις οικογένειες και τα παιδιά από διαδικτυακό περιεχόμενο που ενθαρρύνει τον εθισμό στα ναρκωτικά, τη σεξουαλική κακοποίηση και την αυτοκτονία αλλά και επικαλούμενη την ανάγκη προστασίας της ιδιωτικής ζωής από παραβιάσεις μέσω του Διαδικτύου, χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες! Με απλά λόγια, κάθε σπίτι στην Τουρκία θα έχει «συγκάτοικο» έναν «μεγάλο αδελφό». ...
Οξύτατες ήταν οι αντιδράσεις από την πλευρά της τουρκικής αντιπολίτευσης, η οποία ερμήνευσε τον νέο νόμο ως άλλη μία ένδειξη της πρόθεσης του Ερντογάν να συγκαλύψει το μέγα σκάνδαλο των δωροδοκιών, που ξέσπασε στις 17 Δεκεμβρίου.

"ΔΙΧΤΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΛΩΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!
Τις τελευταίες ημέρες, μια σειρά ηχητικών ντοκουμέντων, όπου ο Ερντογάν εμφανίζεται να ασκεί πιέσεις σε επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, είδε το φως της δημοσιότητας μέσω ιστοσελίδων. Τελευταίος κρίκος σ' αυτή την αλυσίδα υπήρξε η ανάρτηση στο YouTube τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ δύο συνομιλητών, ο ένας εκ των οποίων ήταν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Ταγίπ Ερντογάν και ο άλλος ο αντιπρόεδρος του δημοσιογραφικού ομίλου Ciner, Φατίλ Σαράτς. Εκεί, ο Τούρκος πρωθυπουργός εμφανίζεται να απαιτεί από τον συνομιλητή του να σταματήσει η τηλεοπτική μετάδοση ειδήσεων που εμφάνιζαν τον ίδιο σε αντιπαλότητα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός δείχνει καχυποψία έναντι του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντας «απειλή» το Twitter λόγω του ρόλου που έπαιξε στην οργάνωση των διαδηλώσεων του περασμένου καλοκαιριού, όταν έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής. Για να τεθεί σε εφαρμογή, ο νέος νόμος πρέπει να υπογραφεί από τον Γκιουλ, κάτι που φέρνει σε δυσχερή θέση τον Τούρκο πρόεδρο.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Με δήλωση του από την Ουκρανία όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νίλς Μουϊζνιεκς, έσπευσε, υποκριτικά, να επικρίνει τις πρόσφατες αποφάσεις του τουρκικού κοινοβουλίου, με τις οποίες σκληραίνουν οι περιορισμοί πρόσβασης των χρηστών στο διαδίκτυο και εμποδίζεται η ελευθερία της έκφρασης.
Η υποκρισία των πολιτικών ελιτ της ΕΕ,όμως, δεν έχει προηγούμενο!Καθώς η παρακολούθηση του Διαδικτύου αποτελεί πάγια τακτική των ισχυρών της ΕΕ ,όπως άλλωστε προέκυψε από στοιχεία που δημοσίευσαν οι εφημερίδες The Independent και Guardian τον Νοέμβριο του '13, από τα αρχεία του E. Σνόουντεν.
Η μόνη διαφορά , ίσως, είναι ότι η ευρύτατη παρακολούθηση του Διαδικτύου στην ΕΕ γίνεται με πιο προηγμένα τεχνολογικά μέσα και με σαφώς πιο συγκαλυμμένο τρόπο!
Νωπές είναι οι μνήμες της κόντρας που ξέσπασε μεταξύ Βρετανίας και Γερμανίας απο τις αποκαλύψεις ότι η υπηρεσία Πληροφοριών της Βρετανίας διαθέτει σταθμό ηλεκτρονικής παρακολούθησης στη στέγη της βρετανικής πρεσβείας στο Βερολίνο, σε απόσταση αναπνοής από το κτίριο του γερμανικού κοινοβουλίου και την καγκελαρία.
Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent (Νοέμβριος '13), επικαλούμενο πληροφορίες που περιέχονταν στα αρχεία του πρώην συνεργάτη των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών Εντουαρντ Σνόουντεν συνέχιζε τονίζοντας ότι , οι επιχείρησεις παρακολούθησης (τηλεφωνικών συνομιλιών, internet και όχι μόνο)  από τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών (GCHQ) που χρησιμοποιούν ως βάση βρετανικά διπλωματικά κτίρια σε ολόκληρο τον κόσμο για τη συλλογή δεδομένων στις χώρες φιλοξενίας διεξάγονται σε συνεργασία, μάλιστα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους "εταίρους".
Υπηρεσίες Πληροφοριών σε ολόκληρη τη δυτική Ευρώπη συνεργάζονται σε μία μαζική επιχείρηση παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών και του Ιντερνετ αντίστοιχη με τα προγράμματα που εφαρμόζουν οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian του περασμένου Νοεμβρίου!
Σαν να μην έφτανε αυτό, ακολούθησαν οι περιορισμοί στο Internet από πλευράς Γερμανίας αυτή τη φορά. Η γερμανική κυβέρνηση, με τον ημικρατικό τηλεπικοινωνιακό πάροχο Deutsche Telekom επέβαλε περιορισμούς στο Internet, με πρόσχημα να προστατέψει την τοπική διαδικτυακή κίνηση από τις ξένες υπηρεσίες παρακολούθησης!
Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.