Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Εάν εφαρμοστεί σωστά το “πόθεν έσχες” για τους Ελληνες πολιτικούς θα τερματιστεί η διαφθορά

Για "ετήσιο αίσχος" και όχι για το αίσχος των πολιτικών που οδήγησαν την χώρα μας στα νύχια της τρόικα και στα αρπαχτικά νύχια των δανειστών με εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και μάλιστα με την αποδυνάμωση του εθνικού μας δικαίου με διαιτητή το αγγλικό και (πάλι μάλιστα) εκτός της έδρας μας. 
Για αυτό το αίσχος δεν μιλάει, όπως δεν μιλάει για το ότι, αν και ήταν επί σειρά δεκαετιών σε κυβερνητικές θέσεις και άλλες τόσες στην αντιπολίτευση δεν τον απασχόλησε φαίνεται το ούτε το "Πόθεν" ούτε το "Εσχες" ούτε και το αίσχος που εμφανίζεται σιγά-σιγά με το σπάσιμο του "αδύναμου" Κάντα να ξερνάει δολοπλοκίες, λογαριασμούς και ονόματα.
Για όλα αυτά τίποτα... και γιατί άλλωστε να τον απασχολεί; 
Αυτός έχει τις βουλευτικές ατέλειές του, πετρέλαιο βάζει για να μην κρυώνει και όσο για το φαγητό μάλλον δεν θα έχει και μεγάλο πρόβλημα.
Βέβαια τόσα χρόνια θα μπορούσαν όλοι αυτοί αντί να νομοθετούν για την ατιμωρησία και την συγκάλυψη να απελευθέρωναν τους ελέγχους και να αποδέσμευαν την δικαστική εξουσία από την εκτελεστική εξουσία κλπ.
Βέβαια δεν θα προχωρήσω σε αντιπαράθεση ούτε με ενδιαφέρει αλλά ως δημόσιο πρόσωπο πρέπει να του γίνεται κριτική, όσο και να την αποφεύγει (εκτός των γνωστών μέσων που φιλοξενείται) και μάλιστα με καταστροφικές αγωγές εναντίων όσων έχουν την τόλμη να ξεστομίσουν έστω και πολύ ολιγότερα από αυτά που τόσο καιρό ο ίδιος μας έχει κατασυκοφαντήσει όλους μας... κλπ
ΔΕΝ νομίζω να έχει νόημα να αναπτύξω περαιτέρω κανένα σκεπτικό όλοι είμαστε κοινωνοί και γνώστες προσώπων και πραγμάτων, ούτε έχω καμιά όρεξη να σέρνομαι στα δικαστήρια για αυτό προτείνω ως συνέχεια το παρακάτω άρθρο.  

Νάσος

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου
Ο λόγος για τον οποίο οι πολιτικοί αρνούνται να αποδεχθούν «πόθεν έσχες» που θα καλύπτει το διάστημα από την είσοδο τους στην πολιτική μέχρι την έξοδό τους, είναι προφανής. Εϊναι ελάχιστοι αυτοί που θα μπορούσαν να αποδείξουν την αθωότητά τους:

Η περίπτωση του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία και του Ακη Τσοζατζόπουλου στην Ελλάδα είναι χαρακτηριστικές. Ο δεύτερος είναι ήδη στη φυλακή χωρίς το κράτος να καταφέρει να αποκτήσει τα κλεμμένα. Ο δε πρωθυπουργός της Τουρκίας, αν και παλεύει να σωθεί, δύσκολα θα αποφύγει την τιμωρία, εκτός αν η γειτονική χώρα έχει γίνει …Ελλάδα, όπου η συγκάλυψη έχει αναδειχθεί σε επιστήμη.

Η διαφθορά των πολιτικών προκάλεσε την κατάρρευση της οικονομίας στην Ελλάδα. Σ’ αυτό συμφωνούμε όλοι, διότι οι αποδείξεις και τα στοιχεία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ενας αξιωματούχος του ΔΝΤ μου έλεγε ότι εάν κανείς προσθέσει τα ποσά που δημοσιεύονται κατά καιρούς, θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως εάν η κυβέρνηση προχωρούσε σε κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων όσων κατηγορήθηκαν, θα είχε λύσει πολλά προβλήματα και μπορεί να είχε αποφύγει τη μείωση των συντάξεων.

Οταν η Ελλάδα προσέφυγε στο μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ε.Ε. θυμάμαι ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν είχε ζητήσει τον κατάλογο της φοροδιαφυγής στη χώρα μας. Το ελληνικό υπουργείο των Οικονομικών προσδιόρισε τη φοροδιαφυγή στα 65 δισεκατομμύρια, μία διαπίστωση που χαροποίησε τους ανθρώπους του Ταμείου, οι οποίοι προσβλεπαν στην είσπραξη του ποσού. Ομως, σε μία συνάντηση που είχαμε οι δημοσιογράφοι με τον τότε υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, «προσγειωθήκαμε». Ομολόγησε ότι το ποσό που έλπιζε το υπουργείο να συλλέξει ήταν 5 με 6 δισεκ. Πέραν του ότι πρόκειται για έγκλημα η μη συλλογή των φόρων, πληροφορηθήκαμε επίσης ότι οι ελληνικοί νόμοι ήταν υπέρ των φοροφυγάδων. Σε εκείνο τον κατάλογο φιγούραρε το όνομα επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συχνά-πυκνά συλλαμβάνεται, αλλά μετά από 1-2 μέρες τον αφήνουν ελεύθερο.

Το ένα μεγάλο πρόβλημα είναι οι εισαγγελείς και οι δικαστές, οι οποίοι αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Αλλά το μεγαλύτερο εμπόδιο παραμένουν οι πολιτικοί, οι οποίοι δεν ψηφίζουν τους νόμους που θα επιτρέπουν να καθαρίσει το τοπίο. Διότι, γνωρίζουν πως πολλοί εξ αυτών δεν έχουν καμία πιθανότητα να δικαιολογήσουν τον πλουτισμό τους.

Κατά γενική ομολογία, ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν ένας φτωχός άνθρωπος πριν αναμειχθεί στην πολιτική. Αυτή τη στιγμή, η οικογένειά του διαθέτει παχυλούς λογαριασμούς στην Ελβετία, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, που έχουν ήδη αποκαλυφθεί. Επίσης, η σύζυγός του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, διαθέτουν τεράστια περιουσία. Είναι αδύνατον να κτίστηκε όλη αυτή η περιουσία από τους μισθούς τους. Οι εισαγγελείς και οι δικαστές στην Τουρκία, έχουν τον τελευταίο λογο παρά τη λυσσώδη αντίσταση του κ. Ερντογάν.

Στην Ελλάδα, ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας αποκάλυψε με αποδείξεις το όργιο της μίζας στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Μου έχει κάνει εντύπωση η ολιγωρία των εισαγγελικών αρχών, αλλά και της κυβέρνησης. Επρεπε ήδη να έχουν «μαζευτεί» όλοι όσοι κατηγορούνται, όποιοι και νάναι, όσο ψηλά και αν έχουν σχέσεις και διασυνδέσεις.

Στην Τουρκία η διαφθορά θα είναι η αιτία για να καταλήξει στη φυλακή, ο πιό δημοφιλής, ακόμα και σήμερα, πολιτικός. Εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, ο κ. Ερντογάν πάλι θα ήταν νικητής. Αλλά έσφαλλε και φαίνεται να πλούτισε από μίζες και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Στην Ελλάδα, πολλές φορές νοιώθω πως δεν έχουμε ελπίδα. Η κάθαρση φαίνεται να σταμάτησε στον Ακη Τσοχατζόπουλο. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα επεκτείνει το «πόθεν έσχες» από το 1974. Η υπόσχεση δεν υλοποιήθηκε ακόμα, προφανώς επειδή δεν θα υποστηριχθεί από τους βουλευτές. Κρίμα, και ντροπή μαζί…

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013 (www.epikaira.gr)

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.