Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Δήμος Α. Αναργύρων-Καματερού… η εγκληματική αδιαφορία


Της Μαργαρίτας Ισιδώρου

Δεν πέρασε πολύς χρόνος από την κατάρρευση των “μεγάλων” έργων του δημάρχου Α. Αναργύρων-Καματερού κ. Σαράντη και των «επιθεωρήσεων» με τον αγαπημένο του φίλο κ. Χρυσοχοίδη, για να συγκαλυφτεί ο εθνικός εργολάβος!
(Η ισχυρή βροχόπτωση… πρόλαβε τα αντιπλημμυρικά στο Καματερό - Ερώτηση του ΚΚΕ για τις καταστροφές στο Καματερό)
Τότε φόρεσε το κοστούμι του «αντιμνημονιακού», που είναι της μόδας για να διασωθούν οι πολιτικοί γυρολόγοι και τόνιζε: «Δεν ακούνε... ο δήμος χρειάζεται χρήματα»!
Αυτός ακούει, βλέπει;
Δίπλα στα μεγάλα του έργα η αδιαφορία του Δήμου γίνεται επικίνδυνη! Τα «έργα» του κ. Σαράντη γέμισαν πληγές τον τόπο και έχουν φέρει την απόγνωση στους κατοίκους.
Πηγάδια χωρίς καμία προστασία, δίπλα σε σπίτια, σε χώρους που παίζουν παιδιά…
Ο δήμαρχος; Δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν γνωρίζει τις καταγγελίες των κατοίκων;
Τι θα συμβεί αν έρθει το κακό;
Η Περιφέρεια νίβει τα χέρια της, το παρακείμενο Αστυνομικό Τμήμα κάνει πως δεν βλέπει και τονίζουν: Δημοτικός χώρος, δημοτικά έργα… ας κάνει κάτι κι ο δήμαρχος.
Βέβαια, εκεί κατοικούν πολίτες του μεροκάματου, πέρα κι έξω από...
ίντριγκες, άνθρωποι που μετανάστευσαν μετά τον εμφύλιο… ας σκεφτούμε τις «βιτρίνες» λέει ο δήμαρχος κι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κατσιμάρδος κι άσε τους κάφρους στην τύχη τους.
Τα μεγάλα ΜΜΕ (εφημερίδες, κανάλια) θυμήθηκαν την περιοχή στην κατασροφή και θα την ξαναθυμηθούν αν έχουμε θύματα…
Λοιπόν, αν πέσει κάποιο παιδάκι στα χωρίς προστασία και περίφραξη πηγάδια των «μεγάλων έργων» του όψιμου αντιμνημονιακού κ. Σαράντη, τουλάχιστον τότε θα κινηθούν οι εισαγγελικές αρχές;
Αλλά, ποιος είναι ο δήμαρχος Α. Αναργύρων-Καματερού κ. Ν. Σαράντης, ποια είναι η «πολιτική σταδιοδρομία» του;
Παλιό μέλος της ΚΝΕ κι αργότερα του ΚΚΕ, μετά την μεταπολίτευση…
Αργότερα μεταπήδησε στον Συνασπισμό… Ως την ώρα που αποφάσισε να βοηθήσει το τεράστιο «εκσυγχρονιστικό» και «μεταρρυθμιστικό» έργο του Σημιτισμού…
Τότε τον «ανακάλυψε» ο κ. Μανίκας, ένα από τα εξαπτέρυγα του Σημίτη και τον τοποθέτησε στο γραφείο της Βουλής του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, για να κάνει φωτοτυπίες και φυσικά να ξεκινήσει πολιτική καριέρα.
Εύκολη κατόπιν η ανάληψη της δημαρχίας του δήμου Α. Αναργύρων όταν κυριαρχούσε ο πανίσχυρος "εκσυγχρονιστικός" άνεμος του Σημιτισμού και μετά του ενοποιημένου δήμου Α. Αναργύρων-Καματερού, μιας και ο κ. Σαράντης μεταπήδησε στους οπαδούς του Γ. Παπανδρέου.
Υ.Γ. Θα επανέλθουμε με τις στρατιές των αρουραίων και πλούσιο φωτορεπορταζ…
 Το πηγάδι χωρίς προστασία...
 Το βάθος ξεπερνάει τα 10 μέτρα...
 Δίπλα Παιδική χαρά... που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ....
 Η σήμανση: Δημοτικός Χώρος
Τα "μεγάλα έργα"...


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.