Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Το «Πόθεν Έσχες» του κ. Βενιζέλου: Σύμφωνα με τις δηλώσεις «Πόθεν Έσχες», οι συνολικές καταθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανέρχονται σε περίπου 2,3 εκ. ευρώ - Αφορολόγητο το 70% των εισοδημάτων τους


Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την φορολογική ασυλία που απολαμβάνουν οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.

Είναι γνωστό ότι την ώρα που οι πολίτες θυσιάζονται «στον βωμό της σωτηρίας» και βάλλονται πανταχόθεν με επιπρόσθετους φόρους και χαράτσια, οι εθνοπατέρες φοροδιαφεύγουν κανονικά και με τον… Νόμο, καθώς το 65% - 75% των εισοδημάτων τους παραμένουν αφορολόγητα.

Άλλο όμως είναι να γνωρίζεις κάτι και άλλο να το κατανοείς μέσω συγκεκριμένων παραδειγμάτων. Πολλά είναι τα συμπεράσματα που βγαίνουν, σχετικά με το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που απολαμβάνουν οι βουλευτές, από το εκκαθαριστικό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευ. Βενιζέλου, που αποκάλυψε η εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.



Μέσα από το εκκαθαριστικό, ο καθένας μπορεί να καταλάβει την λογική των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» που ισχύει για τους εκπροσώπους του λαού. ...


Nα σημειωθεί ότι το εκκαθαριστικό του κ. Βενιζέλου είναι απόλυτα ορθό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει όλα τα εισοδήματά του, καθώς και τα περιουσιακά του στοιχεία και έχει φορολογηθεί κανονικά. Αυτό που αναδεικνύεται μέσα από το εκκαθαριστικό είναι η φοροαπαλλαγή που απολαμβάνει ο ίδιος και όλοι οι συνάδελφοί του βουλευτές.

Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο έγγραφο, το εισόδημα του κ. Βενιζέλου ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 73.833 ευρώ, ενώ της συζύγου του, της κυρίας Μπακατσέλου σε 49.763 ευρώ.

Δηλαδή το συνολικό εισόδημα του ζευγαριού είναι κάτι παραπάνω από 120.000 ευρώ. Με δεδομένο το χρηματικό ποσό, κάποιος θα περίμενε ότι η φορολογία θα ήταν εξίσου μεγάλη.



Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Αντίθετα για τα 120.000 ευρώ, ο κ. Βενιζέλος και η σύζυγός του καλούνται να πληρώσουν μόλις 10.571 ευρώ, εκ των οποίων τα 6.673 είναι ο φόρος που αναλογεί στην κυρία Μπακατσέλου.

Ο φόρος που αναλογεί στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος όπως προαναφέρθηκε έχει εισοδήματα ύψους 73.833 ευρώ, είναι, σύμφωνα με το έγγραφο, μόνο 3.897 ευρώ! Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι από τα 73.833 ευρώ, φορολογούνται μόνο τα 31.302 ευρώ. Για τα υπόλοιπα 42.531 ευρώ ο φόρος είναι μηδέν!

Ανώτατα στελέχη της φορολογικής διοίκησης, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι τα 42.531 ευρώ εντάσσονται στα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα και δεν φορολογούνται.

«Πρόκειται για μια σκανδαλώδη ρύθμιση που έχει σκοπό να απαλλάσσει τους βουλευτές από την φορολογία. Την ώρα που οι πολίτες επιβαρύνονται με φόρους και χαράτσια, αυτοί φορολογούνται μόνο για το 30% – 35% των εισοδημάτων τους. Ενδεικτικό είναι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο εν λόγω πολιτικός έχει μικρότερη φορολογία από την σύζυγό του, την στιγμή που το εισόδημά του είναι πολύ μεγαλύτερο» εξήγησαν χαρακτηριστικά.

Πόσο όμως θα πλήρωνε ένας πολίτης, ο οποίος θα είχε τα ίδια εισοδήματα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Η απάντηση είναι ότι οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης είχε εισοδήματα τέτοιου ύψους, με βάση την φορολογική κλίματα, θα έπρεπε να καταβάλλει στην εφορία περίπου 22.000 ευρώ. Δηλαδή 18.000 ευρώ περισσότερα από αυτόν που τον εκπροσωπεί και φροντίζει για το… καλό του.

Αν δε η σύζυγος του είχε τα ίδια εισοδήματα με την κυρία Μπακατσέλου, τότε το συνολικό ποσό που θα έπρεπε να πληρώσει το ζευγάρι θα ανέρχονταν σε 26.000 με 30.000 ευρώ!

Το «Πόθεν Έσχες» του κ. Βενιζέλου

Σύμφωνα με τις δηλώσεις «Πόθεν Έσχες», οι συνολικές καταθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανέρχονται σε περίπου 2,3 εκ. ευρώ.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος δηλώνει συνολικά εισοδήματα 101.903 ευρώ, ενώ η σύζυγός του δηλώνει 60.049,80 ευρώ.

Τα ακίνητα που διαθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι: ένα γραφείο στην Θεσσαλονίκη, ένα διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη, ένα πάρκινγκ και δύο οικόπεδα επίσης στην Θεσσαλονίκη, ένα αγροτεμάχιο στην Χαλκιδική, ένα διαμέρισμα, μία αποθήκη και 3 πάρκιγκ στην Αθήνα. Η σύζυγος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει στην ιδιοκτησία της γραφεία, καταστήματα αλλά και αγροτεμάχια σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα.

Πλούσιο είναι, όμως, το χαρτοφυλάκιο του ζεύγους Βενιζέλου. Διαθέτουν 1.172 μετοχές στη Eurobank, αγόρασαν επίσης μέσα στο 2010 ακόμα 3.571 μετοχές στη Eurobank, καθώς και 5.783 αμοιβαία της HSBC (αξίας 65.000 ευρώ). Ακόμα διαθέτουν: 9.772 αμοιβαία στη WinWinEurobank και 1.499,325 στη WinWin εξωτερικού, 28.037,383 αμοιβαία στη Blend Eurobank και 2.998 στη Eurobank Weather. Το χαρτοφυλάκιο της οικογένειας Βενιζέλου εμπλουτίστηκε περαιτέρω το 2010 με bonds εξωτ. δημοσίου αξίας 99.581 ευρώ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη σύζυγο του διαθέτουν 27 λογαριασμούς σε ευρώ, δολάρια και λίρες Αγγλίας. Από τους λογαριασμούς αυτούς τρεις λογαριασμοί στην τράπεζα HSBC ανοίχτηκαν μέσα στο 2010. Ο πρώτος φαίνεται να έχει 1.082,31 ευρώ, ο δεύτερος 45.000 ευρώ και ο τρίτος 43.894 λίρες Αγγλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις αυτοί λογαριασμοί ανοίχτηκαν για τις ανάγκες των σπουδών της κόρης του στο εξωτερικό.

Το ζεύγος Βενιζέλου διαθέτει ακόμα δύο οχήματα 1.100 και 1.200 κυβικών.



Ακίνητα


Μετοχές


Αυτοκίνητα


Καταθέσεις


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.