Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Κι’ όμως ψηλά την σημαία κρατώντας!


Γράφει ο Δευκαλίων

Το ζούμε από εχθές το βράδυ. Τους τρεις εταίρους της φιλομνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά να ξεμαλλιάζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα για την ερμηνεία μίας απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Εμείς τα είπαμε από εχθές και προτού εκδοθεί αυτή η περιβόητη απόφαση. Κανένας σοβαρός άνθρωπος και πατριώτης δεν πρέπει να ασχοληθεί με την εξέλιξη της περιβόητης υπόθεσης του κλεισίματος της ΕΡΤ και της κυβερνητικής κρίσης. Όλη αυτή η ιστορία προέκυψε για να ξαναμοιραστεί η εξουσία.
Και ήρθαν οι εξελίξεις και μας δικαίωσαν. Τσακώνονται οι τρεις εταίροι από εχθές το βράδυ για το ποιος νίκησε. Ο λόγος να αποκομίσουν επικοινωνιακά, άρα και πολιτικά οφέλη εν όψει του επικείμενου ανασχηματισμού. Ποιος δηλαδή θα πάρει τα καλύτερα υπουργεία. Και ποια είναι τα καλύτερα υπουργεία; Αυτά στα οποία θα γίνουν στο άμεσο μέλλον ιδιωτικοποιήσεις. Ήτοι π.χ. τα υπουργεία Υγείας (ιδιωτικοποιούνται νοσοκομεία) και Εργασίας (θα πουληθούν σε εισπρακτικές εταιρείες οι ασφαλιστικές εισφορές που δεν έχουν πληρωθεί).
Και εδώ συνυπάρχει το γελοίο με το πολιτικά εμετικό. Ενώ  ξεκοιλιάζει ο ένας τον άλλο με πρωτοφανή αγριότητα, ενώ βγάζουν τα έντερα τους και τα συκώτια τους ο ένας εναντίον του άλλου, παραμένουν κυβερνητικοί συνέταιροι. Προσέξτε όμως, όλα αυτά για το πρόβλημα της ΕΡΤ. Κανένας τους δεν νοιώθει την ανάγκη να πει μια κουβέντα για τις 4.000 αυτοκτονίες, για το 1,3 άνεργους για την πρωτοφανή ύφεση. Εκεί είναι μία χαρά συνέταιροι, όλα έγιναν γιατί ήταν αναγκαίο για να σωθεί η πατρίδα. Αίσχος και καταισχύνη!
Όποιος λοιπόν ήταν τόσο αιθεροβάμονας και πίστευε ότι οι κ.κ. Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης ανένηψαν και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εσωτερική αυτοκάθαρση και ιδεολογική ανάνηψη διαψεύστηκαν εχθές οικτρά.
Για εμάς τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα. Στα δύο βασικότερα προβλήματα της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, ήτοι στον...
ρυθμό ανάπτυξης της Κίνας και στην εμφάνιση ύφεσης στην ΕΕ προστίθενται συνεχώς νέες αρνητικές παράμετροι. Αυτό σημαίνει σε παρά πολύ απλά Ελληνικά ότι το οποιοδήποτε μνημονιακό πρόγραμμα θα βρει πολύ δύσκολα νέα χρηματοδότηση. Ταυτόχρονα στην Ελλάδα το μνημονιακό πρόγραμμα δεν πάει καλά. Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα έχει σχεδόν αποτύχει εάν δεν τελειώσει αισίως η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, οι περιβόητες επανακεφαλαιοποιήσεις ακόμα δεν έχουν τελειώσει και το έλλειμμα συνεχώς μεγαλώνει και παραμένει εκτός στόχων, ενώ η ύφεση ήδη ξέφυγε από τους στόχους του προγράμματος.
Συνεπώς, αργά ή γρήγορα έρχεται το 4ο μνημόνιο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί κατά κύριο μέρος από εσωτερικούς πόρους που δεν υπάρχουν ελέω της ύφεσης άρα «κούρεμα» ή bail in.
Αυτή είναι η μεγάλη και βραχυπρόθεσμη αλήθεια. Και γι’ αυτό τσακώνονται οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι. Θέλουν να πάρουν τώρα, όσο είναι ακόμα νωρίς, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι εξουσίας και ότι αυτό συνεπάγεται. Ενώ όταν αρχίσει η καταστροφή να έχουν δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις στα μάτια της κοινής γνώμης (δηλαδή, ότι διαφωνούν μεταξύ τους) για να φύγουν σε άλλη γη και σε άλλα μέρη.
Γι’ εμάς αυτή είναι η κατάσταση. Και γι’ αυτή την θλιβερή πραγματικότητα ήταν η μοναδική ευκαιρία να ενημερωθεί ο Ελληνικός Λαός και ιδιαίτερα η μεσαία τάξη. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε με ευθύνη της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης που έπεσε στην παγίδα του επί μέρους, αφού είδε μόνο το δένδρο που λεγόταν ΕΡΤ και ήταν μία χαμένη πολιτικά υπόθεση κι έχασε το δάσος που ήταν η ήττα από την ίδια την ζωή της μνημονιακής λογικής.
Ευνόητο είναι λοιπόν γιατί διαφωνούμε με τα κόμματα της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης σε πολλά σημεία. Έχουμε και στο παρελθόν διαφωνήσει δημόσια με τους ηγέτες της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτή δε την στάση και επιλογή μας εισπράξαμε ύβρεις, προσβολές μέχρι και διώξεις. Δεν κρατάμε κακία. Συνεχίζουμε το μοναχικό μας δρόμο.
Τραγουδώντας “Κι’ όμως ψηλά την σημαία κρατώντας”!



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.