Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Θα δούμε, τι θα δούμε από Σεπτέμβριο και μετά…


Γράφει ο Δευκαλίων

Επαναλαμβάνοντας ότι σύμφωνα με την συλλογιστική της στήλης κύρια αιτία των γεγονότων που συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στην Τουρκία είναι η εξής:
Το Τουρκικό ΑΕΠ αυξήθηκε από το 1978 έως σήμερα κατά 3,5 φορές (σε ευρώ) και κατά 5 φορές (σε δολάρια). Το ίδιο χρονικό διάστημα ο κατώτατος μισθός παρέμεινε σταθερός και σε πληθωριστικές τιμές είναι ίσος με το 50% του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα της κρίσης.
Απολύτως αντικειμενικά το παραπάνω δεδομένο μιλάει από μόνο του.
Η ανάπτυξη που παρουσίασε η τουρκική οικονομία τα προηγούμενα χρόνια δεν διαχύθηκε σε μεγάλα τμήματα της μεσαίας τάξης. Διαχύθηκε σε λίγους προνομιούχους. Στα μεγάλα τζάκια της χώρας.
Ήταν ένα από τα πρώτα δείγματα «Αυταρχικής Ανάπτυξης». Βλέπετε στην Τουρκία το ΔΝΤ πήγε πολύ νωρίτερα απ’ ότι στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής, άρα οι οικονομικές και κοινωνικές διεργασίες που ακολουθούν την λαίλαπα του ΔΝΤ στην περίπτωση της Τουρκίας  προηγούνται.
Τώρα θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε πολλά για...
τα αίτια της εξέγερσης στην Τουρκία. Δεν θα σχολιάσουμε και δεν θα αντικρούσουμε καμία διαφορετική άποψη. Γιατί όπως είπαμε στην Ελλάδα δεν μελετάμε τον αντίπαλο, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Τουρκία που υπάρχει και  ζει δίπλα μας.
Πάμε τώρα στα τρέχοντα. Τα ίδια και τα ίδια… Υπέρμετρη αισιοδοξία για την επίτευξη των στόχων του μνημονιακού προγράμματος, αλλά και σημαντική μείωση από το 2015 των συντάξεων βάσει των νόμων Λοβέρδου-Κουτρουμάνη, καυγάδες και αντιδικίες για το «αντί-ρατσιστικό» νομοσχέδιο, παρεμβάσεις της κας Ρεπούση, που ξαναγράφει την Ελληνική Ιστορία και μοιραία προκαλεί αντιδράσεις, αλλά μέχρι εκεί.
Φυσικά κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι πριν ξεσπάσει η θύελλα υπάρχει πάντα γαλήνη. Κάπως έτσι έγινε και στην Τουρκία όπου όλα μέχρι πριν λίγο καιρό πήγαιναν μια χαρά. Λέτε να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα;
Θα δούμε, τι θα δούμε από Σεπτέμβριο και μετά…

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.