Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Αφήστε τους νεκρούς να προχωράνε!


Γράφει ο Δευκαλίων

Η φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά εθελοτυφλεί χρησιμοποιώντας φθηνά  επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να καλύψει τις αποτυχίες της πολιτικής της. Η αλματώδη αύξηση της ανεργίας και η ύφεση που συνεχίζει να σφίγγει τον θανατηφόρο βρόγχο της στον λαιμό της εθνικής οικονομίας, είναι απαγορευμένες λέξεις για την κυβέρνηση.
Άλλωστε τι άλλο μπορεί να κάνει… Από τότε που συμβιβάστηκε με την τρόικα ήταν προδιαγραμμένη αυτή η τραγική εξέλιξη. Και λέμε εξέλιξη γιατί ακόμα δεν έχει διαφανεί η τελική τραγική κατάληξη.
Στο Χρηματιστήριο λες και η εθνική οικονομία βαδίζει σε δρόμο δόξης λαμπρό! Απανωτά limit up στις περισσότερες τραπεζικές μετοχές γιατί θα αποφύγουν την υπαγωγή στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Θα παραμείνουν δηλαδή υπό ιδιωτική διοίκηση, αλλά θα ανήκουν κατά 90% στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα επόμενα πέντε (5) χρόνια πρέπει να εξαγοράσουν οι ιδιωτικές διοικήσεις το υπόλοιπο 90% του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών που θα διοικούν.
Προϋπόθεση η οποία είναι δυνατόν να μεταβληθεί σε πραγματικότητα υπό ιδεατές οικονομικές συνθήκες. Ιδεατές οικονομικές συνθήκες οι οποίες με πλέον πιθανή την πρόβλεψη για συνέχιση της μακροχρόνιας ύφεσης μάλλον συγκεντρώνουν ελάχιστες πιθανότητες να εκπληρωθούν.
Τελικά σ’ αυτή την φάση της οικονομικής ζωής της χώρας η φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά και οι κερδοσκόποι του χρηματιστηρίου φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι...
βαδίζουν χέρι-χέρι,  αφού πουλούν ψευδαισθήσεις για μεγάλα οικονομικά επιτεύγματα, η μεν κυβέρνηση στον Ελληνικό Λαό, οι δε κερδοσκόποι στους κάθε λογής ανίδεους επενδυτές.
Όμως, ούτε ο λαός ούτε οι επενδυτές όσο και ανίδεοι και να είναι δεν τους πιστεύουν. Μένουν παγερά αδιάφοροι και προσπαθούν να βρουν λύσεις στα πιεστικά προβλήματα επιβίωσης που τους δημιουργεί καθημερινά η ολοένα και πιο απάνθρωπη μνημονιακή πραγματικότητα.
Η στήλη παρομοιάζει την αδιάφορη για τους πολλούς κοινή πορεία φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά και κερδοσκόπων, με την πορεία των γερμανικών στρατευμάτων στο εσωτερικό της αχανούς Ρωσίας. Βάδιζαν το καλοκαίρι μαχόμενες οι γερμανικές στρατιές μέσα στην απέραντη στέπα. Τους πρόλαβε όπως ήταν φυσικό ο ρώσικος χειμώνας και τους αποδεκάτισε το κρύο. Και στη Μάχη της Μόσχας, και στην πολιορκία του Λένιγκραντ, και στην εποποιία του Στάλινγκραντ ο βαρύς ρώσικος χειμώνας και το κρύο ήταν ο καλύτερος σύμμαχος του Κόκκινου Στρατού. Η τραγική κατάληξη των γερμανικών στρατευμάτων είναι σε όλους γνωστή. Εκατομμύρια νεκροί από το κρύο και από τις μάχες.
Προβλέποντας αυτήν την τραγική κατάληξη των Γερμανών ο ηγέτης του Κόκκινου Στρατού Στρατάρχης Ζουκώφ χαρακτήρισε την καλοκαιρινή νικηφόρα πορεία των γερμανικών στρατευμάτων με την εξής έκφραση: Αφήστε τους νεκρούς να προχωράνε!



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.