Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ζήτω η Τραπεζική Δημοκρατία!


Γράφει ο Δευκαλίων

Επαναλαμβάνοντας την θέση της στήλης ότι εάν η κυβέρνηση γνώριζε από πριν ότι η συγχώνευση μεταξύ ΕΘΝΙΚΗΣ και EuroBank οδηγούνταν σε αποτυχία, τότε και σε συνδυασμό με τα όσα συνέβησαν στο Χρηματιστήριο προκύπτει μείζον πολιτικό πρόβλημα τουλάχιστον για τον υπουργό οικονομικών.  Ένα ακόμα πρόβλημα στα τόσα που έχουν προστεθεί στην πλάτη του υπουργείου οικονομικών (υποθέσεις Τ+3 και Τ+10, υπόθεση CDS, υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ).
Πρόβλημα που θα πρέπει να εξετάσουν οι αρμόδιες δικαστικές και πολιτικές αρχές. Εμείς μέχρι εκεί μπορούμε να το πάμε χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο την ζωή και την ευτυχία της οικογένειας μας και των αγαπημένων μας ανθρώπων. Και δεν είναι υπερβολή τα παραπάνω. Διαβάστε το...
αυριανό 15νθήμερο πολιτικό περιοδικό Hot-Doc και θα μας δικαιολογήσετε απόλυτα.
Εμείς απλά θα επισημάνουμε τα εξής: Θα γίνει η κατά τον νόμο έρευνα για να διαπιστωθεί πόσα από αυτά που αναφέρει το περιοδικό είναι αλήθεια και πόσα ψέματα. Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.
Χωρίς να θεωρήσουν λοιπόν οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης ότι παύουμε να υπηρετούμε την αλήθεια και γινόμαστε ριψάσπιδες και επισημαίνοντας ότι μείωσαν την σύνταξη των γερόντων κατά μερικά 50αρικα ευρώ προκειμένου να διασώσουν τις τράπεζες. Διάσωση που έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα περίπου 350 δις ευρώ. Διάσωση που είχε σαν στόχο να περισώσει καταθέσεις το πολύ 160 δις ευρώ. Δηλαδή έστειλαν τον Ελληνικό Λαό στην ανέχεια ξοδεύοντας περίπου 350 δις ευρώ για να σώσουν 150 δις ευρώ καταθέσεις!
Αναφωνούμε: Ζήτω η Τραπεζική Δημοκρατία!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.