Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Άλλωστε… υπάρχει η «κυβερνησάρα»!


Γράφει ο Δευκαλίων

Αναφέραμε στον προηγούμενο Δευκαλίωνα τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία. Θα ήταν χρήσιμο να επανέρθουμε σε αυτά τα στοιχεία επισημαίνοντας ένα ακόμα στοιχείο.
Συγκεκριμένα, από τα επίσημα δημοσιονομικά μεγέθη που δημοσιεύτηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ (εξετάζουμε πάντα το έτος Ιανουάριος 2012-Ιανουάριος 2013) προκύπτουν τα εξής:
Στο υπό εξέταση έτος, δηλαδή μεταξύ Ιανουαρίου 2012 έως Ιανουαρίου 2013, η ανεργία αυξήθηκε κατά 281.094 ανθρώπους!
• Τον τελευταίο μήνα του υπό εξέταση έτους, δηλαδή μεταξύ Δεκεμβρίου 2012 έως Ιανουαρίου 2013, η ανεργία αυξήθηκε κατά 95.709 ανθρώπους!
• Δηλαδή και πάντα όπως προκύπτει από τα παραπάνω επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η ανεργία το 11μηνο Ιανουάριος 2012-Δεκέμβριος 2012 αυξήθηκε κατά 185.385 ανθρώπους και μόνο τον τελευταίο μήνα αυξήθηκε κατά 95.709 ανθρώπους!
Το συμπέρασμα είναι εφιαλτικό! Τον Ιανουάριο 2013 ο ρυθμός αύξησης της ανεργίας ξέφυγε από κάθε έλεγχο και κάθε λογική. Εάν και τον Φεβρουάριο 2013 συνεχισθεί αυτή η κατάσταση τότε αυτά που έρχονται δεν θα είναι απλώς τραγικά. Θα είναι σκηνές αποκάλυψης!
Δεν θα πούμε τίποτε άλλο αυτήν την στιγμή. Απλά θα περιμένουμε κρατώντας ακόμα και την ανάσα μας.
Πάμε τώρα στα πρόσφατα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Διαπραγματεύεται, αναφέρει η επίκαιρη ειδησεογραφία, με την τρόικα. Η γνωστή θεατρική παράσταση που...
παίζεται κάθε 2-3 μήνες. «Σκληρή» διαπραγμάτευση που πάντα καταλήγει σε αποδοχή των όρων της τρόικα. Το ΠΑΣΟΚ θα εκφράσει τις αντιρρήσεις του και η ΔΗΜΑΡ την δυσαρέσκεια της.
Τρίχες κατσαρές! Και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν διαφωνήσουν και ρίξουν την φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, οπότε θα γίνουν εκλογές, τότε δεν πρόκειται να ξαναδούν βουλευτικά έδρανα. Άρα θα στηρίξουν την φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά έως την Δευτέρα Παρουσία!
Αυτό ακριβώς γνωρίζει πολύ καλά και ο Σαμαράς κι έχει πάψει να υπολογίζει τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους.
Τους φωνάζει ενίοτε στο Μέγαρο Μαξίμου για να υπενθυμίζει ότι έχουμε Συμμαχική Κυβέρνηση και να δικαιολογείται στην συνείδηση των ανυποψίαστων νεοδημοκρατών.
«Τι μπορούμε να κάνουμε παραπάνω; Δεν μας αφήνουν οι Βενιζέλος και Κουβέλης»… απαντούν οι νεοδημοκράτες βουλευτές στους απλούς και ανίδεους συντηρητικούς ψηφοφόρους, που είτε διαμαρτύρονται είτε ζητούν κάποιο ρουσφέτι.
Όλοι έτσι είναι ευχαριστημένοι!
Ο Βενιζέλος και η Προεδρική του Φρουρά συμμετέχουν στην κυβέρνηση και κάνουν αυτό που τους αρέσει. Νέμονται την εξουσία.
Ο Κουβέλης και οι γύρω του βιώνουν το μεγαλείο της διακυβέρνησης και τα αγαθά της κρατικής μηχανής.
Οι νεοδημοκράτες μια χαρά. Κάνουν τα ρουσφέτια τους, κυβερνούν ανεξέλεγκτοι και δομούν το κράτος της νέας δεξιάς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στο Χρηματιστήριο τις τελευταίες ημέρες. Χωρίς λόγο και αιτία έτρεχαν τραπεζικές μετοχές που σε λίγο καιρό το πιθανότερο είναι ότι θα περάσουν στο  Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Δηλαδή θα απαξιωθούν και θα υποστούν dilution (εξαέρωση).
Φυσικά κάποιοι αγόρασαν χαμηλά και πούλησαν ακριβά!
Ποιοι ήταν αυτοί; Σίγουρα ΟΧΙ η Κρατική Εθνική.
Ποιοι πρέπει να απαντήσουν εάν έγινε χρηματιστηριακό κερδοσκοπικό παιχνίδι και εάν υπήρξαν παράνομα χρηματιστηριακά κέρδη; Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς και οι χρηματιστηριακές αρχές. Όμως όλοι αυτοί σιωπούν προς το παρόν.
Δεν θα επανέλθουμε σε αυτό το ζήτημα. Είναι επικίνδυνα θέματα, ιδιαίτερα αυτές τις «πονηρές» ημέρες.
Τι θέλει ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων με όλα αυτά τα παιχνίδια; Άλλωστε… υπάρχει η «κυβερνησάρα»!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.