Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Την διάσωση των τραπεζών την πλήρωσαν οι φτωχοί Έλληνες!


Γράφει ο Δευκαλίων

Βούλιαξε πάλι το χρηματιστήριο σήμερα... Ο ΓΔ έπεσε στο χαμηλότερο του έτους.
Μα πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κατι τέτοιο αφού σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση το μνημονιακό πρόγραμμα πάει πολύ καλά, καταγράφεται πρωτογενές πλεόνασμα, έστω και στον προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης και όλα τα προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζονται με επιτυχία από την μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά;
Γιατί λοιπόν στο Χρηματιστήριο-καθρέπτη, σύμφωνα με τους οπαδούς της ελεύθερης οικονομίαςκαταγράφεται πτώση; Τι δεν πάει καλά;
Η εξήγηση είναι πάρα πολύ απλή. Το Χρηματιστήριο την αμέσως προηγούμενη περίοδο ανέβηκε από τα τάρταρα που το είχε ρίξει η διακυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, γιατί οι ανόητοι νεοφιλελεύθεροι πίστευαν στην πανάκεια των μνημονίων και στην μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά. Τώρα όμως που...
σιγά-σιγά έρχονται στο φως, όχι οι υπέρ-αισιόδοξες προβλέψεις αλλά τα πραγματικά στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας, ακόμα και οι πιο ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι οπαδοί των μνημονίων και της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά κατανοούν ότι η ίδια η ζωή διέψευσε τις ελπίδες τους και τις προσδοκίες τους.
Η στήλη για μία ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε. Είχε προειδοποιήσει ότι αργά η γρήγορα το Χρηματιστήριο θα κατέρρεε. Τότε «φίλοι» της στήλης διαμαρτυρήθηκαν γιατί προβλέπαμε καταστροφή σε μία περίοδο μάλιστα που κάτι καλό, σύμφωνα πάντα με τους γκαιμπελίσκους του Μαξίμου, φαινόνταν στον ορίζοντα. Τώρα που είναι όλοι αυτοί; Σιωπούν και μετράνε απώλειες.
Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Είτε η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τελειώσει Απρίλιο-Μάιο, είτε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, το Χρηματιστήριο θα συνεχίσει την πλαγιό-καθοδική του πορεία. Η αιτία; Ο Τραπεζικός τομέας που είτε θα κρατικοποιηθεί 100%, είτε θα παραμείνει κρατικός με ιδιωτικές διοικήσεις. Οι μετοχές των τραπεζών θα φθάσουν στις χαμηλότερες δυνατές τιμές γιατί οι ζημιές, άρα και η αρνητική τους θέση, είναι δυσθεώρητα μεγάλες. Ουσιαστικά και με λογιστική συλλογιστική δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή τράπεζες.
Φυσικά καπιταλισμός χωρίς τράπεζες δεν υπάρχει. Άρα αργά ή γρήγορα οι υπό κρατικοποίηση ελληνικές τράπεζες θα αναρρώσουν με την αποκλειστική οικονομική "βοήθεια" του Ελληνικού λαού που υποφέρει τα μυρια όσα από το 3ο Μνημόνιο. Και όπως όλοι γνωρίζουν, με το 3ο Μνημόνιο βρέθηκαν τα χρήματα για να πάρουν οι τράπεζες τα απαραίτητα για την επανακεφαλαιοποίηση κεφάλαια.
Η στήλη επιμένει σε αυτήν την υπόθεση. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να καταλάβουν ότι οι Ελληνικές Τράπεζες σώθηκαν χάρις στις θυσίες τους. Οι ιδιώτες μέτοχοι των τραπεζών κέρδισαν αρκετά και ταυτόχρονα κατέστρεψαν με την άφρονα δίοικηση τους τις τράπεζες στις οποίες οι Έλληνες είχαν εμπιστευθεί τις καταθέσεις τους. Η στήλη δεν επιθυμεί να εμπλακεί άλλο σε αυτή την συζήτηση. Απλά επισημαίνει τα αυτονόητα.
Την διάσωση των τραπεζών την πλήρωσαν οι φτωχοί Έλληνες!

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.