Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Κύριε Αντώνη, από δω η Τάνια (Ιακωβίδου)... "Τι εστί Τάνια Ιακωβίδου " ...??? Το πρότυπο του πολιτικού μας συστήματος...!!!


Η Τάνια Ιακωβίδου ορίστηκε πρόεδρος του ΕΚΚΑ

Στη θέση της ειδικής συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης. κ. Γ. Σούρλα προσελήφθη η γνωστή παρουσιάστρια και δημοσιογράφος Τάνια Ιακωβίδου. Σύμφωνα με το ΦΕΚ, η κ. Ιακωβίδου διορίζεται σε θέση ειδικού συμβούλου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (έξι μήνες) στο γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, η κ. Ιακωβίδου είχε ορισθεί αναπληρώτρια γραμματέας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης του κόμματος.(koutipandoras)
Η παραδοσιακή ελληνική κομματοκρατία συνεχίζει να ευημερεί, στηρίζοντας το γνώριμο μοντέλο του έλληνα πολιτικού 

Η παραδοσιακή ελληνική κομματοκρατία συνεχίζει να ευημερεί, στηρίζοντας το γνώριμο μοντέλο του έλληνα πολιτικού:

κομματικώς πειθήνιος, ολίγον επιφανειακός, ομιλεί την αργκό της εθνικής ιδεολογίας και της κοινωνικής ευαισθησίας, υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για τους πολίτες - και εποφθαλμιά ένα δημόσιο οφίκιο. Εστω και με εξάμηνη σύμβαση.

Συγκαταλέγεται στα αξιομνημόνευτα πρόσωπα που διέπρεψαν στη «διασκέδαση» αλλά και στην «ενημέρωση» της λεγόμενης «ελεύθερης» τηλεόρασης, στη «ζώνη του λυκόφωτος» της λεγόμενης trash TV. Ο λόγος για τη (κατά δήλωσή της, στη χώρα όπου είσαι ό,τι δηλώσεις) «δημοσιογράφο-πολιτισμιολόγο» Τάνια Ιακωβίδου.
Τι εστί Τάνια Ιακωβίδου; Ενα κορίτσι που, τη δεκαετία του 1990, εργαζόταν σε περιφρονημένους σταθμούς, όπως ο Τηλε-Τώρα και, αργότερα, το Τηλεάστυ του προέδρου Καρατζαφέρη. ...
Οπου έγινε γνωστή και μετακόμισε στα πιο γυαλιστερά κανάλια, σε πιο γυαλιστερές εκπομπές - του κ
. Χαρδαβέλλα, της κ. Κορομηλά, του κ. Αρναούτογλου. Που αργότερα πολιτεύτηκε στη Β' περιφέρεια της Αθήνας (δυστυχώς, χωρίς να εκλεγεί) αρχικά με τον ΛΑΟΣ και, στη συνέχεια, με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά, στην οποία μεταγράφηκε, προφανώς ως εθνική εφεδρεία. Εκεί, αρχικώς έγινε αναπληρώτρια γραμματέας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης (τιιιιιι;), ώσπου να ανακαλύψει τα προσόντα της, τις ικανότητές της και, προφανώς, την αξία της και να την καλέσει κοντά του ως ειδική σύμβουλο, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Σούρλας.

Οσες και όσοι πιστεύουν ότι η πολιτική είναι υπόθεση συσχετισμών κοινωνικών σχέσεων που αντανακλώνται στις πολιτικές δυνάμεις είναι βέβαιο ότι θα εκνευριστούν όταν μάθουν το βιογραφικό της Τάνιας Ιακωβίδου - και την κατάληξή της. Αλλά όσες και όσοι ξέρουν ότι η πολιτική μπορεί να είναι συνάρτηση της ωμότητας των πραγμάτων και, ταυτόχρονα, μιας κωμικής πλευράς της ζωής, απλώς θα χαμογελάσουν - και ένα μέρος του χαμόγελού τους θα υπαινίσσεται θλίψη, ίσως και ενός είδους παραίτηση. Διότι, εντέλει, η Τάνια Ιακωβίδου δεν διαφέρει πολύ από τον μέσο όρο του έλληνα πολιτικού καριέρας. Απλώς, εκείνη έδειξε την πορεία της στο λιγοστό φανατικό κοινό της στην τηλεόραση. Η κατάληξη της πορείας αυτής, ωστόσο, ήταν η ίδια, όπως και με τους περισσότερους που δεν είναι ευρύτερα γνωστοί: ένα δημόσιο αξίωμα ως δώρο. Συμβαίνει με όλες τις κυβερνήσεις που προκύπτουν έπειτα από κάθε εκλογική αναμέτρηση - με τοποθετήσεις μεσαίων και κατώτερων κομματικών στελεχών σε υπουργεία, σε οργανισμούς, στην ΕΡΤ... Είναι παράδοση της Μεταπολίτευσης - που, προφανώς, κρατάει από πιο παλιά.

Διότι μπορεί η χώρα να αγωνιά αν θα τη σκαπουλάρει, και πώς. Μπορεί οι πολίτες να ζορίζονται και να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Αλλά η παραδοσιακή ελληνική κομματοκρατία συνεχίζει να ευημερεί, στηρίζοντας το γνώριμο μοντέλο του έλληνα πολιτικού: κομματικώς πειθήνιος, ολίγον επιφανειακός, ομιλεί την αργκό της εθνικής ιδεολογίας και της κοινωνικής ευαισθησίας, υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για τους πολίτες - και εποφθαλμιά ένα δημόσιο οφίκιο. Εστω και με εξάμηνη σύμβαση.

Τιτάνιο το παράδειγμά σου, Τάνια μου.

Ηλίας Κανέλλης (newsnow)

Σχετικό: Πριν η Τάνια Ιακωβίδου γίνει ειδική σύμβουλος  
(Για να θυμόμαστε ποιοι κατέχουν δημόσια αξιώματα και προκαλούν σάλο στο διαδίκτυο…)
 
από athensvoice (23/09/2012) 

Αγαπητέ κ. Σαμαρά,

Πρέπει να την χρειάζεστε πάρα πολύ την Τάνια Ιακωβίδου, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν εξηγείται αλλιώς. Αυτή η απόφοιτος Λυκείου με το Lower, πρέπει να σας είναι πραγματικά απαραίτητη για να εκτίθεστε τόσο ανεπανόρθωτα. Ναι, όπως καταλάβατε, γίνατε ρόμπα εξαιτίας της. Γιατί – έκπληξη! – με τον διορισμό της σε θέση συμβούλου μόλις υποβιβάσατε το δίλημμα «Ευρώ ή Αργεντινή» που τόσο καλά έχει δουλέψει υπέρ σας, σε «Τάνια Ιακωβίδου ή Αργεντινή». Και πιστέψτε με, σε αυτή τη νέα εκδοχή διλήμματος, απελπιστικά λιγότεροι θα διαλέξουν το πρώτο. Το τίμημα της γελοιότητας είναι πλέον δυσανάλογα μεγάλο για να μασήσει ακόμα και ο πλέον καλόπιστος.
Θέλετε να καταλάβετε την ένταση του πολιτικού κρετινισμού για τον οποίο μιλάμε; Ιδού ένα παράδειγμα ώστε να δείτε πώς φαίνεται απέξω: Σκεφτείτε λοιπόν τον Φίλιππο Πετσάλνικο και τις δηλώσεις στήριξης στους υπαλλήλους της Βουλής, την ίδια εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου έβγαζε πύρηνους λόγους «για τις θυσίες που πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός και για την αξιοκρα... κτλ». Ε, αυτό πολλαπλασιάστε το επι 1000 και θα δείτε πώς δείχνετε στους fan σας.
Σας θυμίζω ότι υποτίθεται πως ζητήσατε υπερκομματική στήριξη, για να παραμείνει η χώρα στο Euro. Ακόμα και δικοί σας, αν και τραυματισμένοι ακόμα από την γελοιότητα της διακυβέρνησης Καραμανλή, έκαναν την καρδιά τους πέτρα και σας ψήφισαν. Δούλεψε και το γενικό μπίρι-μπίρι έστω. Ή ακόμα και η απεχθής προοπτική των Καμμενοειδών. Ή ο τραμπουκισμός κάποιων socialmediaκών Συριζαίων. Πάντως το δίλημμα «Σαμαράς ή Αργεντινή», έπιασε. Και κάπως έτσι, με την ψυχή στο στόμα πήρατε οριακό προβάδισμα και πίστωση χρόνου. Και γίνατε πρωθυπουργός.
Μη νομίζετε βέβαια ότι μάσησε κανείς με τα Ζάππεια, έτσι. Ή ότι κανείς δεν φανταζόταν τι θα ακολουθήσει σε φόρους και χαράτσια. Κανείς δεν πίστεψε ότι θα αξιοποιήσετε την δημόσια περιουσία ή ότι θα πατάξετε την φοροδιαφυγή. Οι περισσότεροι όμως ήταν διατεθειμένοι να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία. Να ξεπεράσουν αυτή την βασανιστική υποψία ότι «δεν το έχετε». Να κάνουν, έστω και με δυσπιστία το σκατό τους παξιμάδι. Για να μείνει η χώρα στο Euro πάντα...
Όμως, το να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι για να παραμείνει η χώρα στην Ευροζώνη, έστω ότι σαν επιχείρημα μπορεί ακόμα να πείσει κάποιους. Αλλά το να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι για να να πληρώνεις την Τάνια Ιακωβίδου, δεν μπορεί να πείσει, ούτε «χειροκροτητή του Κώστα Καραμανλή» που λέει ο λόγος.
Γιατί ακόμα και αυτός ο «χειροκροτητής Καραμανλή», (η κατώτερη μορφή πολιτικού αμοιβαδισμού δηλαδή), κάποια στιγμή θα αναρωτηθεί: «Δεν υπάρχουν λεφτά για να ζήσει αξιοπρεπώς ένας συνταξιούχος ή ένας αναπηρος, αλλά βρίσκονται λεφτά για τις υπηρεσίες μιας τηλεοπτικής περσόνας 3ης κατηγορίας, πρώην υπαλλήλου του υπόδικου Κουρή και συναδέλφου του Τράγκα;
Κοινώς, μόλις τα σκατώσατε. Οριστικά.
Άντε γειά
Νίκος Ζαχαριάδης

VIDEO: Πολιτική διαφήμιση: Τάνια Ιακωβίδου - ΝΔ Υπόκοσμος



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.