Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΙΑΤΡΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (PAP TEST)


«Να αξιοποιούμε τα χαρίσματά μας προς όφελος των συνανθρώπων μας, όπως ακριβώς έκανε ο αείμνηστος μεγάλος ευεργέτης Γεώργιος Παπανικολάου» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για την συμπλήρωση πενήντα ετών από τον θάνατο του διάσημου ιατρού – ερευνητή. Στην εκδήλωση-αφιέρωμα που ακολούθησε στο αμφιθέατρο του Πειραματικού Σχολείου Αθηνών και που συντόνιζε ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παν. Δημακάκος παρευρέθησαν πλήθος κόσμου ενώ η...
ανιψιά του Παπανικολάου Γ. Κόκκορη, η συνεργάτης του επιστήμονα γιατρού Ν. Βουτσά Περδίκη κυτταρολόγος, ο γυναικολόγος - ογκολόγος Θ. Πανοσκάλτσης και ο δήμαρχος Κύμης Ευβοίας, γενέτειρα του Παπανικολάου, Δημήτρης Θωμάς  μίλησαν για το ανήσυχο πνεύμα του, την αγάπη του στη φύση και στη μουσική. Στην εκδήλωση μετά από πρόσκληση παραβρέθηκε το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου όπου στελέχη του ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές της Αττικής μοίρασαν κεντημένους άρτους δίδοντας μια επιπλέον πινελιά πολιτιστικής νότας και αισιοδοξίας. Η εκδήλωση τελείωσε με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος να τονίζει πως «το μεγάλο πρόβλημα σήμερα είναι η έλλειψη των προτύπων. Χρειαζόμαστε πρότυπα και ο Γεώργιος Παπανικολάου είναι ένα πρότυπο που θα συνοδεύει τη ζωή όλων. Να είναι αιωνία του η μνήμη και ας τον μιμηθούμε στον τομέα του ο καθένας».


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.