Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο έλληνας οικονομολόγος, Josef Mengele του ελληνικού μνημονίου έχει ονοματεπώνυμο: Γιάννης Στουρνάρας ο εκλεκτός της λέσχης Bilderberg


Τίμιε αναγνώστη μας. Ίσως ο τίτλος που επιλέξαμε να θεωρηθεί υπερβολικός και ίσως σε μερικούς από εσάς να φανεί και υποβολιμαίος. Αλλά ας δούμε πρώτα τα δύο βιογραφικά και στο τέλος του άρθρου ίσως να διαπιστώσεις εάν και κατά πόσον ο τίτλος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Το ότι ζούμε σε μια κοινοβουλευτική δικτατορία, πρωθυπουργικού τύπου, είναι αποδεκτό τώρα πια και από τους ίδιους τους κυβερνώντες. Οι μάσκες έπεσαν και το προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάς έχει παγιωθεί στην συνείδηση του κάθε έλληνα και της κάθε ελληνίδας.

Αλλά ας δούμε τα δύο βιογραφικά:  

1. Ο Γιόζεφ Μένγκελε (γερμ. Josef Mengele, 16 Μαρτίου 1911, Γκίντσμπουργκ, Γερμανία - 7 Φεβρουαρίου 1979, Βερτιόγκα, Βραζιλία) ήταν Γερμανός γιατρός του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς Μπίρκεναου και διαβόητος ιδίως για τα πειράματα που έκανε με ανθρώπους, τα οποία οδηγούσαν συνήθως στον θάνατό τους. Έμεινε στην ιστορία ως ο Άγγελος του Θανάτου (Todesengel von Auschwitz). [βικιπαίδεια]

2. Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι Έλληνας οικονομολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου και διορισμένος σήμερα Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας.
Επαγγελματική και πολιτική σταδιοδρομία

Γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1956 στην Αθήνα, ενώ η καταγωγή του είναι από τη Γλύφα Φθιώτιδας. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά. Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. ...
Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά την άρνηση του Βασίλη Ράπανου λόγω προβλημάτων υγείας, επελέγη στις 26 Ιουνίου 2012 ως νέος υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. (βικιπαίδεια)


Μετά από τρία πέτρινα χρόνια εξαντλητικής λιτότητας και εναλλαγής στην εξουσίας τεσσάρων κυβερνήσεων τα πρόσωπα που εντυπώθηκαν στην μνήμη μας φαίνονται ίσως συμπαθή μπροστά στο παγερό και αγέλαστο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα. Η όψη και μόνον αυτού του ανθρώπου θυμίζει ταινία τρόμου όπου ο ήρωας έχει σκοπό να βλάψει. Η κυνικότητα δε είναι σε τέτοιο βαθμό που σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δήλωσε: "Αυτό που με φοβίζει είναι η μεγάλη πίεση από την κοινωνία, τα media και τους βουλευτές όλων των κομμάτων για την χαλάρωση του προγράμματος … είναι πολύ νωρίς για πανηγυρισμούς".
 Σύμφωνα με τον "Βηματοδότη" είπε: "Ξέρεις πόσα έπαιρνα στο ΙΟΒΕ και πόσα παίρνω σήμερα; Ξέρω καλά τι συμβαίνει με τις περικοπές, η μητέρα μου είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ και συνεχώς μου γκρινιάζει", έλεγε.
Ο κ. Στουρνάρας όμως είπε και κάτι άλλο. Νιώθει, λέει, ότι ίσως να είναι ο μοναδικός Έλληνας που μείωσε εθελοντικά τις απολαβές του, με τα χαράτσια και την φορολογία που επέβαλε. Είπε, σύμφωνα με τον "Βηματοδότη": "Ήθελα 13,5 δισ. ευρώ, τα οποία εάν δεν τα είχαμε θα είχαμε χρεοκοπήσει. Προτίμησα να κόψουμε μισθούς για να έχουμε μισθούς, να κόψουμε συντάξεις για να έχουμε συντάξεις", είπε και κάλεσε τους πάντες εάν δεν τους αρέσει αυτή η λύση για τη μη χρεοκοπία να του πουν κάποια άλλη: "Η σιωπή, σε άλλη πρόταση σημαίνει επιστροφή στη δραχμή".
Θα μου πει κάποιος από εσάς: "Μα ακολουθεί ένα πρόγραμμα και θα πρέπει να το εκτελέσει σωστά".
Η απάντηση είναι μία: Ο άνθρωπος είναι κακός, σκληρός, ανάλγητος, και μάλλον ηδονίζεται από τα νούμερα και όχι από την επιβίωση των ελλήνων πολιτών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στον παραπάνω πίνακα, παρόλο που η ποσότητα μειώθηκε κατά περίπου 70% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2011, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά... 65%! Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου 20ήμερου του Ιανουαρίου του 2013, «τα έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης έφτασαν σε 44,5 εκατ. ευρώ έναντι 37,1 εκατ. ευρώ που εισπράχθηκαν ολόκληρο τον Ιανουάριο του 2012» (Ναυτεμπορική, 21/01/2013). Πηγή: lifo.gr

Η επίσημη ομολογία της λανθασμένης συνταγής λιτότητας που επέβαλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ευρώπη ήρθε χθες διά στόματος Λαγκάρντ.
Η γενική διευθύντρια του Ταμείου, στον απόηχο της έκθεσης Μπλανσάρ και της αυτοκριτικής κορυφαίων στελεχών του ΔΝΤ για τη χρήση του περίφημου πολλαπλασιαστή που έπληξε την ανάπτυξη, παραδέχτηκε ανοιχτά από το Νταβός της Ελβετίας ότι πράγματι δεν υπολογίστηκαν σωστά τα σχέδια για τη λιτότητα.

Ειδικότερα μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι οι επιπτώσεις των σχεδίων λιτότητας επί της ανάπτυξης είναι τελικά πιο ισχυρές απ' ό,τι είχαν προβλέψει οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ πριν από τρία με τέσσερα χρόνια. Και όλα αυτά την ώρα που οι τελευταίες προβλέψεις κάνουν λόγο για ύφεση και το 2013 στην Ευρωζώνη.

Ήταν μια «εσφαλμένη προσδοκία» δήλωσε, σπεύδοντας όμως να υπογραμμίσει πως τα σχέδια αυτά ήταν αναγκαία, αλλά έπρεπε να εφαρμοστούν «λίγο πιο μαλακά για να μη θυσιαστεί η ανάπτυξη». (έθνος)

Η αγανάκτηση είναι διάχυτη ακόμη και στη ΝΔ, Κεφαλογιάννης
«Δεν μπορεί να λέει τέτοιες ανοησίες ο Στουρνάρας!»

Στο δια ταύτα τώρα, για να μην το κουράζουμε πολύ:

Ο "εκλεκτός" με το πολύ...βαρύ το βιογραφικό του Γιάννη Στουρνάρα, μας λένε στα "έγκυρα" ΜΜΕ από την στιγμή που ανακοινώθηκε η υπουργοποίησή του από τον Αντώνη Σαμαρά! Όντως, είναι...βαρύ κι ασήκωτο!
Γιατί; Διότι, όπως "ξεχνάνε" (;) να μας πουν οι διάφοροι "ενημερωτάδες", ο συγκεκριμένος είναι ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ!!!
Μάλιστα, έχει συμμετάσχει δύο φορές στις συνεδριάσεις της εν λόγω "υπερστοάς", το 2009 στην Αθήνα και το 2010 στην Ισπανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία συμμετεχόντων!

Τυχαίο; δεν νομίζω!!!! 
Να τον χαίρονται λοιπόν στη συγκυβέρνηση τον νέο Υπουργό ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ!

Νάσος

Υ.Γ. Ευκαιρία να μοιραστεί τις...εμπειρίες του από το "κλαμπ" και με άλλους συμμετέχοντες σ' αυτό, όπως τη Ντόρα, τον Σαμαρά, τον Αβραμόπουλο κλπ. 




==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.