Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους!

Γράφει ο Δευκαλίων

Τι έγινε παλληκάρια; Σας είδα λίγο πεσμένους εχθές το βράδυ.
Τι εννοώ; 
Πρώτος και καλύτερος ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Στουρνάρα. Αυτός δεν ήταν απλά πεσμένος, κατακίτρινος βγήκε από την σύσκεψη με τους τρεις μνημονιακούς αρχηγούς που έγινε στο Πρωθυπουργικό γραφείο, στο μέγαρο Μαξίμου.
Ακολούθησε ο σοφός και αξιοπρεπής γέροντας, ο κ.Φ. Κουβέλης, ο «καλός» της παρέας. Δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του.
Για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο τρίτος της παρέας, ο «πολύς» και «λαλίστατος» κ. Ε. Βενιζέλος, ο αρχηγός της συνιστώσας της Νέας Δημοκρατίας ονόματι ΠΑΝΕ.Ρ.Ε (Πανελλήνια Ριζοσπαστική Ένωση). Αυτός ήταν κατακόκκινος!
Τι είχε συμβεί;
Που να ξέρουμε εμείς οι άσημοι και ταπεινοί... Αφήνουμε λοιπόν τα άγνωστα και ανεξερεύνητα, τα σπουδαία και τα μεγάλα στους τρεις μνημονιακούς αρχηγούς και τον υπουργό Οικονομίας. Ας στενοχωρηθούν και αυτοί λιγάκι. Εμείς έχουμε παρά πολλούς λόγους να στενοχωριόμαστε.
Πάμε τώρα τα γνωστά και ταπεινά που γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες. Τι λένε λοιπόν αυτά τα νέα... Χαμός, έρεβος, μαυρίλα και απόγνωση!
Σύμφωνα πάντα με τις επίσημες ανακοινώσεις:
Τα έσοδα του Ιανουαρίου 2013 από ΦΠΑ είναι λιγότερα κατά  15% από τα αντίστοιχα έσοδα του...
Ιανουαρίου 2012.
Καλά το καταλάβατε! Έπεσαν τα φορολογικά έσοδα από τον άμεσο κύκλο της οικονομίας τον Ιανουάριο 2013, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2012 κατά 15%. Δηλαδή η οικονομική δραστηριότητα του Ιανουαρίου 2013 είναι κατά πολύ μικρότερη από την οικονομική δραστηριότητα του Ιανουαρίου 2012.
Σε απλά Ελληνικά; Η ύφεση θεριεύει! Και ακόμη μιλάμε για τα στοιχεία του Ιανουαρίου και τις εισπράξεις ΦΠΑ των προηγούμενων τριών μηνών . Καλά το καταλάβατε, οι τρεις προηγούμενοι μήνες είναι το Δ΄ τρίμηνο του 2012. Θα δείτε λοιπόν την επόμενη εβδομάδα που θα ανακοινωθεί η ύφεση του Δ΄ τριμήνου του 2012 τι έχει να γίνει!
Ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων τα είπε για την ύφεση του Δ΄ τριμήνου 2012 πριν από πάρα πολύ καιρό. Τα πρώτα στοιχεία μας επιβεβαιώνουν κατά τον πλέον τραγικό τρόπο. Όταν λοιπόν με το καλό την επόμενη εβδομάδα ανακοινωθούν και τα επίσημα στοιχεία τότε θα χάνει η μάνα το παιδί και ο σκύλος τον αφέντη. Η όπως το λέγαμε παλιά: Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους! 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.