Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Διδάσκουν τους λαούς πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι!



Γράφει ο Δευκαλίων

 Άρχισε ο κουτσοφλέβαρος. Μπορεί αυτός ο μήνας να είναι λειψός σε ημέρες αλλά να είστε σίγουροι δεν θα είναι λειψός σε γεγονότα και εξελίξεις. Μπροστά μας είναι όλα αυτά και θα έχουμε την δυνατότητα να τα σχολιάσουμε.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από αυτά που φαίνονται και γνωρίζουμε. Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στον παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο και έχουμε εξ ίσου πολλές φορές καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν συμφέρει επ’ ουδενί την Βόρειο-Ευρωπαϊκή Βιομηχανική Συμμαχία η ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Αυτή την εποχή η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου έχει φτάσει ευρώ/δολάριο 1,36 και οι προοπτικές είναι να συνεχίσει να ανατιμάται το ευρώ έναντι του δολαρίου.
Αυτή η νομισματική πραγματικότητα είναι που θα καθορίσει και θα διαμορφώσει τις άμεσες μελλοντικές εξελίξεις στην ΕΕ.  Η στήλη έχει εδώ και καιρό τοποθετηθεί. Οι παρούσες τιμές του ευρώ θα προκαλέσουν πτώση στις ευρωπαϊκές εισαγωγές με άμεσο αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Κρίση Χρέους να μετεξελιχθεί σε Ευρωπαϊκή Κρίση Ύφεσης. (Τελευταίο Άρθρο, 9 Ιανουαρίου 2013, Τάδε ΈφηΔευκαλίων)
Το πλέον λογικό είναι ότι αυτόν τον μήνα θα δούμε μία προσπάθεια της Βόρειο-Ευρωπαϊκής Βιομηχανικής Συμμαχίας, με αιχμή την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Μέργκελ και τον υπουργό οικονομικών κ. Β. Σόϊμπλε ή υποκινούμενους από αυτούς άλλους ευρωπαίους πολιτικούς, για να αποσταθεροποιηθεί η οικονομική συγκυρία στην ΕΕ. Οι αιτίες πολλές.
Έχουν φτάσει σε σημείο να προβάλουν κάποιοι ανεγκέφαλοι την οικονομική κατάσταση της Κύπρου, το πλέον ελάχιστο μέγεθος της παγκόσμιας οικονομίας, ως μία αιτία για διεθνή οικονομική αποσταθεροποίηση. Και κάποιοι άλλοι να παριστάνουν ότι το πιστεύουν.
Το σκάνδαλο χρηματισμού μελών της Ισπανικής κυβέρνησης και τα προεκλογικά καμώματα του Μπερλουσκόνι, είναι πιθανόν κάποιες άλλες πιθανές αιτίες αποσταθεροποίησης της ζώνης του ευρώ.  Τέλος, δεν πρέπει να υποτιμούμε την...
κατάσταση στην χώρα μας όπου ελλοχεύει κάθε ημέρα και κάθε ώρα ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης.
Όλα αυτά γιατί τα λέμε;
Γιατί είμαστε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα κάπου κάτι θα γίνει που θα αποσταθεροποιεί το ευρώ. Δεν μπορεί ν΄ αντέξει η ΕΕ με ακριβό ευρώ, θα «σκάσει»! Και αυτό το γνωρίζουν οι ιθύνοντες της Βόρειο-Ευρωπαϊκής Βιομηχανικής Συμμαχίας. Και γι’ αυτό θα πράξουν ανάλογα. Και η συνταγή όπως γνωρίζουμε από την μέχρι τώρα εξέλιξη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους είναι γνωστή: Αποσταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ μέσω αναζωπύρωσης της δημοσιονομικής κρίσης μίας χώρας του νότου, συνήθως της Ελλάδας.
Σήμερα  η κατάσταση στην Ελλάδα έχει προς το παρόν σταθεροποιηθεί, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν νέες εστίες έντασης τις οποίες προαναφέραμε.
Λοιπόν, με κύρια παράμετρο τον αφανή αλλά μαινόμενο νομισματικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, του οποίου ο νικητής κάθε φάσης αποτιμάται μέσω της εκάστοτε ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου, ξεκινάει ο δεύτερος μήνας του 2013.
Κατά τα άλλα. Οι επέτειοι των τραγικών γεγονότων των Ιμίων και της θριαμβευτικής νίκης των Ρώσων στο Στάλινγκραντ δείχνουν στον κάθε Έλληνα πολίτη τι ακριβώς συμβαίνει όταν τις χώρες κυβερνούν ξενόδουλες ή πατριωτικές κυβερνήσεις. Η αλλιώς... Διδάσκουν τους λαούς πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι!

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.