Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πάλη χωρίς αρχές, για τις Αρχές!

Γράφει ο Δευκαλίων

Φτάσαμε τις 13 Φεβρουαρίου και η ύφεση του Δ΄ τριμήνου 2012 ακόμα δεν ανακοινώθηκε. Βάζετε στοίχημα ότι θα την ανακοινώσουν αύριο επέτειο του Αγ.Βαλεντίνου μήπως και περάσει στα χαμηλά η ξεφτύλα τους;
Σου λένε τα βλαχοτάγαρα... Θα κάνουμε την ανακοίνωση την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου. Ποιος θα ασχοληθεί Πέμπτη βράδυ επέτειο του Αγ. Βαλεντίνου με αυτό το θέμα; Από Παρασκευή όλο και κάποιος τυχοδιώκτης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα βρεθεί να πει κάποια εξυπνάδα, όπως π.χ. να μετονομάσει τα Ίμια σε Καρντάκ οπότε νάτος ο αποπροσανατολισμός.
Μην ανησυχείτε. Η στήλη θα είναι παρούσα και θα αντιδράσει άμεσα. Τέτοια ευκαιρία να ξεμπροστιάσει την μνημονιακή πολιτική δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη. Είπαμε και συμφωνήσαμε, σε αυτή την χρονική συγκυρία θα χτυπάμε και θα αποκαλύπτουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε την μνημονιακή πολιτική.
Αύριο λοιπόν τα σπουδαία. Σήμερα το menu δεν έχει σπουδαία πράγματα... Μία χθεσινή δήλωση του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομίας κ. Γ. Μέργου, που λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο κατώτατος μισθός είναι αρκετά υψηλός. Δηλαδή ότι μπορεί να κατέβει κι’ άλλο. Έχουμε δρόμο ακόμα αγαπητοί φίλοι μέχρι να φτάσουμε στα χάλια της Ζάμπια. Τέλος μάθαμε ότι ο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομίας κ. Γ. Μέργος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Καλά το καταλάβατε του μηχανισμού που επιβλέπει μεταξύ άλλων και την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία δεν γίνεται παρ’ ότι οι...
τραπεζίτες έχουν πάρει τα μνημονιακά κεφάλαια. Μνημονιακά κεφάλαια που για να τα πάρουν οι τραπεζίτες μάτωσε μέσω του 3ου Μνημόνιου ο Ελληνικός Λαός.
Και μία συνέντευξη του νομπελίστα οικονομολόγου Paul Krugman, που αναφέρει ότι η επιβολή προγραμμάτων λιτότητας πάνω σε ανθρώπινα όντα είναι μία πράξη ανήθικη, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλει τα μέτρα που επιβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Θέλετε ένα σημερινό παράδειγμα ανηθικότητας; Αφαιρούνται πολλά φάρμακα από τις λίστες των φαρμάκων που παρέχονται δωρεάν. Δηλαδή πολλά φάρμακα που είναι απαραίτητα για την θεραπεία σοβαρών ασθενειών, από εδώ και πέρα δεν θα παρέχονται δωρεάν αλλά όποιος τα έχει ανάγκη θα πρέπει να τα πληρώνει. Αν τύχει όμως και δεν έχει τα χρήματα να τα αγοράσει τι θα κάνει; Απλά θα περιμένει τον θάνατο. Εκεί μας κατάντησαν. Όποιος δεν έχει χρήματα να αγοράσει τα φάρμακα του θα πεθαίνει!
Έχει καταντήσει κοινοτυπία να καταγγέλλει κάποιος την απανθρωπιά των μνημονιακών. Ακόμα και με όρους ερμηνείας της συμπεριφοράς τους το πολιτικά αναγκαίο και εφικτό δεν είναι δυνατόν να χωρέσει σε ανθρώπινο μυαλό η ανηθικότητα και η βαρβαρότητα των κυβερνώντων μνημονιακών. Πολλοί τους χαρακτηρίζουν ανθρωπόμορφα τέρατα. Εμείς απλά ανήθικους.
Όμως η ανηθικότητα των κυβερνώντων δημιουργεί και ένα καινούργιο δίκαιο. Ας το προσέξουν αυτό οι ανήθικοι κυβερνώντες γιατί δεν πρέπει να ξεχνούν ότι το μαχαίρι κόβει και από τις δύο όψεις. Και υπάρχει και ο ανήθικος νόμος που εφαρμόζουν οι αδικημένοι: Πάλη χωρίς αρχές, για τις Αρχές!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.