Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Monia Benini: " Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά. Δεν είχε ποτέ τέτοια κατοχή, δεν είχε ποτέ τέτοιο καθεστώς με τόσους πεινασμένους και άστεγους"


Σε άρθρο της, (στο testelibere.it) η Monia Benini περιγράφει τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και στον τρόπο της παλινόρθωσης της πολιτικής εξουσίας και στην επιχειρούμενη αντικατάσταση της διακυβέρνησης των τεχνοκρατών του Μάριο Μόντι.
Το ενδιαφέρον του άρθρου εστιάζεται στις κοινές παραδοξότητες της Ιταλίας και της Ελλάδας, στο ότι δηλαδή οι πολιτικοί στην αρχή εν εμφάνισαν κάποιους τεχνοκράτες ως σωτήρες αλλά στην συνέχεια διεπίστωσαν ότι ότι στο τέλος αυτό δεν τους βγήκε και ανέλαβαν να τους "εξαφανίσουν" πολιτικά, παρότι αυτοί προχωρούν σε νέους πολιτικούς σχηματισμούς.
Το κύριο μέρος του άρθρου αφορά κυρίως την χώρα μας και στην διαπίστωση ότι και εκεί τα ΜΜΕ ασχολούνται με τις αψιμαχίες των πολιτικών και παραμελούν τις σοβαρές ειδήσεις που έρχονται από την Ελλάδα. Από την Ελλάδα, η οποία, επαναλαμβάνει για όσους έχουν κοντή μνήμη, δεν είναι τόσο μακριά αλλά πολύ κοντά τόσο γεωγραφικά 'όσο και στα ίδια προβλήματα με την Ιταλία.

Περιγράφει την χιονόπτωση στη χώρα μας και το μεγάλο πρόβλημα της θέρμανσης των σπιτιών για το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού.
Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία του άστεγου στα χιόνια στην Αθήνα.
Οι άστεγοι καταφεύγουν στα δημόσια και δημοτικά κτήρια για να ζεσταθούν, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των σπιτιών και των κτιρίων δεν έχουν πετρέλαιο θέρμανσης.
Το γιατί; η εξήγηση είναι πολύ απλή: "Εκτός από την αύξηση του 45% του νομοσχεδίου για την ηλεκτρική ενέργεια, η κυβέρνηση έχει θεσπίσει ένα τεράστιο φόρο στα καύσιμα και στη συνέχεια, πολύ λίγοι άνθρωποι είναι σε θέση να καλύψουν τις δαπάνες αυτές. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: πάνω από το προηγούμενο έτος, η κατανάλωση καυσίμου είναι μια κατάδυση: -80%"
και συνεχίζει "έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων: "ολόκληρες οικογένειες, που έχουν χάσει τα σπίτια τους, από τις τράπεζες και οι οποίες αναγκάζονται να ζουν σε εξωτερικούς χώρους. Σήμερα. Το 2013. Και όλα αυτά γιατί η Ελλάδα υπόκεινται σε μία ιδιότυπη δικτατορία του ευρωπαϊκού και του διεθνούς τραπεζικού συτήματος, είναι η ίδια ίδια δικτατορία που μας καταπιέζει και εμάς παρόλο που μιλάμε όλο και λιγότερο, σήμερα ότι οι Ιταλοί πολίτες έχουν να επιλέξουν, με τις εκλογές, τους ίδιους σερβιτόρους των τραπεζιτών"

Τέλος ενδιαφέρον έχει η ανταπόκριση από την Ελλάδα με τον συγγραφέα Νίκο Κλειτσίκα, "ο οποίος μου λέει ότι η Τρόικα (ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ) αποφάσισε να κατάσχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε άτομα που έχουν χρέος πάνω από 300 ευρώ. Ναι, € 300! Θα είναι για τις πιο τρεχούμενων λογαριασμών των μικρών επενδυτών, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι οι εργαζόμενοι. Τα πάντα. Τράπεζες καταβροχθίζουν τα πάντα."
και καταλήγει το άρθρο της Monia Benini: " Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά. Δεν είχε ποτέ τέτοια κατοχή, δεν είχε ποτέ τέτοιο καθεστώς με τόσους πεινασμένους και άστεγους"
"Αλλά μην ανησυχείτε ... η προεκλογική εκστρατεία θα μας πει ότι μπορεί να σωθεί μόνο αν μείνουμε σε αυτή την Ευρώπη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, «Μπορείτε να σώσετε τον εαυτό σας αρκεί να στνεργαστείτε», όπως λένε οι δολοφόνοι στα θύματά τους, πριν από τη λήψη οργάνων."

Νάσος

ΣΣ: Το παραπάνω δεν είναι πιστή μετάφραση του πρωτοτύπου αλλά όπως ο συντάκτης κατάλαβε το άρθρο και τα πραγματικά περιστατικά.

Η μετάφραση ΕΔΩ

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.