Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Κυβέρνηση Εμείς… Πείνα και Εξαθλίωση Εσείς!


Γράφει ο Δευκαλίων

Στον χθεσινό Δευκαλίωνα ούτε λίγο ούτε πολύ προειδοποιήσαμε τα μέλη της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά ότι θα έχουν αργά ή γρήγορα την τύχη του Γ. Παπακωνσταντίνου. Θα τους «δώσει» η τρόικα όπως έδωσε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν θεωρήσει ότι έπαιξαν τον ρόλο τους προκειμένου να κατευνάσει την λαϊκή οργή. Αιτίες ουκ εστί αριθμός.
Η πρόβλεψη μας για τα γεγονότα της επόμενης εβδομάδας, ήτοι κοινοβουλευτική συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής και η αντίστοιχη ψηφοφορία δεν είναι θετική, παρά τις πληροφορίες που υπάρχουν για ρηξικέλευθη θέση αντιμνημονιακών δυνάμεων όπως οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Δεν πιστεύουμε δηλαδή ότι ριζοσπαστικές προτάσεις για καθαρές λύσεις, όπως αυτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που θα ζητούν την έρευνα για τις πράξεις και παραλείψεις όλων των εμπλεκομένων, ήτοι των κ.κ. Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου, Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου θα τύχουν την κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Οι καθαρές λύσεις δεν ταιριάζουν με την παρούσα σύνθεση της Βουλής των Ελλήνων.
Η παρούσα σύνθεση εκλέχθηκε για να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, αλλά επί της ουσίας στηρίζει άκριτα μνημόνιο και πολυνομοσχέδια που επιβάλει η τρόικα και συνθλίβουν το βιοτικό επίπεδο της ζωής των Ελλήνων.
Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους δεν θα ασχοληθούμε άλλο με την λίστα Lagarde. Γιατί να ασχοληθούμε; Για να νομιμοποιήσουμε μία αθωωτική επί της ουσίας διαδικασία για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον κύριο υπεύθυνο της σημερινής εξαθλίωσης των Ελλήνων!
Θα πάμε παρακάτω… Θα αντικρούσουμε την βλάχο-μπαρόκ κυβερνητική προπαγάνδα του «ήρθαν τα λεφτά» στο βασικό της επιχείρημα που είναι η έλευση ανάπτυξης το Β΄ εξάμηνο του 2013. Όταν μιλάμε για ανάπτυξη εννοούμε αύξηση του ΑΕΠ.
Πως επιτυγχάνεται αυτή η αύξηση;
Τέσσερις (4) είναι οι μοχλοί που...
αυξάνουν το ΑΕΠ: Δημόσια Έσοδα, Λαϊκή Κατανάλωση, Εμπορικό Ισοζύγιο, Απασχόληση.
Αναλυτικά:
-    Δημόσια Έσοδα που αυξάνονται και χρηματοδοτούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
-    Λαϊκή Κατανάλωση που αυξάνεται και χρηματοδοτεί την εγχώρια βιομηχανία
-    Εμπορικό Ισοζύγιο που είναι θετικό ή μηδενικό, άρα «φέρνει» ρευστότητα στην εγχώρια οικονομία
-    Απασχόληση που αυξάνεται και μειώνει ή μηδενίζει την ανεργία, πηγή μόνο κακών για την οποιαδήποτε εθνική οικονομία.
Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι τουλάχιστον δύο από αυτά τα μεγέθη θα βελτιωθούν θεαματικά και ταυτόχρονα το 2013;
Υπάρχει μόνο η βάσιμη πιθανότητα να μειωθεί το αρνητικό εύρος του εμπορικού ισοζυγίου γιατί θα μειωθούν οι εισαγωγές εξ αιτίας της πτώσης της λιανικής κατανάλωσης.
Είναι όμως ταυτόχρονα βέβαιο ότι Λαϊκή Κατανάλωση και η Απασχόληση θα δουν ακόμα πιο μαύρες ημέρες το 2013. Όσο για τα Δημόσια Έσοδα… την είδαμε την αύξηση των δημοσίων εσόδων από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και του σήματος των ιδιωτικών αυτοκινήτων.
ΟΧΙ μόνο δεν υπήρξε αύξηση αλλά τα έσοδα μειώθηκαν παρά τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν. Ο λόγος εξαιρετικά απλός. Οι Έλληνες δεν αγοράζουν το ακριβό πετρέλαιο και παραδίδουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους γιατί δεν έχουν χρήματα.
Σε πολύ απλά Ελληνικά. Αυτές είναι οι προβλέψεις που δεν απέχουν και πολύ από την βεβαιότητα. Τα γνωρίζουν όλα αυτά οι κυβερνητικοί φωστήρες αλλά λένε συνειδητά ψέματα. Γνωρίζουν δηλαδή ακριβώς τι υφεσιακή κοσμογονία θα προκύψει λόγω της πιστότατης εφαρμογής του μνημονίου. Αλλά αδιαφορούν.
Τους ενδιαφέρουν μόνο τα εύσημα των δανειστών και η διαιώνιση της εξουσίας τους. Στο μυαλό τους λειτουργεί μόνο το σύνθημα:

Κυβέρνηση Εμείς… Πείνα και Εξαθλίωση Εσείς!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.