Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα -αισίως- ήρθαν οι μπάτσοι στο Κερατσίνι!!!! [φώτο και video]


Γράφει η Στεφανία Λυγερού

Στην αρχή βολιδοσκόπησαν (τους είδε η Μάρω ένα στενό πιο κάτω), μετά από κάνα 10λεπτο ήρθαν σ’ εμάς.

(Δεν τους αφήσαμε να αρθρώσουν λέξη, οι άσπροι σίφουνες. Πριν καν ρωτήσουν): Καλώς τους, κι αργήσατε, ένα μήνα είμαστε εδώ. Τι εντολές σάς έδωσαν; Να τις εκτελέσετε κατά γράμμα.

- Ήρθαμε να δούμε τι κάνετε, μαγειρεύετε για τους φτωχούς;

- Όχι, παίρνουμε στα χέρια μας πίσω τη χώρα. Έχουμε κάνει του κόσμου τις μηνύσεις στους προδότες και με τίποτα δεν μπορούμε να τους στείλουμε στα δικαστήρια, τους προκαλούμε λοιπόν αν θέλουν να μας σύρουν αυτοί! Έχουμε κάνει και κατάληψη σ’ ένα χωραφάκι του δήμου εδώ πιο πάνω (ναι, το έχουμε δει, μας είπαν), να σας στείλουν να μας συλλάβετε, έχουμε αφήσει και τηλέφωνο. Να μας συλλάβετε και να μας απαγγελθούν και κατηγορίες!! Να με κατηγορήσει ο προδότης, που ξεπούλησε τη χώρα, για καταπάτηση δημόσιας περιουσίας! Για καταπάτηση της περιουσίας του λαού!!

Έφυγαν όπως ήρθαν τα παιδιά…



Υ.Γ. Όλα τα συναισθήματα μπορείς να τα παραμορφώσεις, ένα μόνο συναίσθημα δεν αλλοιώνεται, αλλά και δεν κρύβεται με τίποτα (και το αντιλαμβάνεται και ο πιο κενός/άψυχος), ο Φόβος και η Αφοβία!!!!!!!!!

Υ.Γ. 2 Όσο αμύνεσαι τόσο θα σε γαμούν, πατόκορφα και χωρίς τέλος. Όταν κάνεις επίθεση, σού κλάνουν τον πούτσο! 

Ο μέχρι πρότινος άνθρωπος...
Το χωραφάκι του δήμου στο οποίο έχουμε κάνει κατάληψη, το σκάβουμε με τσάπα και φτυάρι.
 Ένας γείτονας μάς είδε και είπε ότι έτσι δεν θα κάνουμε δουλειά, χρειάζεται να έρθει μηχάνημα για να σκαφτεί «εκτός αν ήρθατε για να παίξετε» (λέει)…
Κι ένας άλλος φίλος υπερθεματίζοντας πρόσθεσε: «αφού υπάρχουν μηχανήματα, προς τι η αυτοτιμωρία»….
Έκανα μια σκέψη τελευταία.. Ο μέχρι πρότινος άνθρωπος ό,τι χρειαζόταν τσουπ, μ’ ένα τηλεφωνηματάκι το ‘χε έξω από την πόρτα του! Καμία κούραση, καμία προσπάθεια. Ό,τι ήθελε, το είχε στο πιάτο, επειδή είχε….. λεφτά!!!!!
Δεν θα σταθώ στο ότι πλέον δεν έχουμε λεφτά, άρα αναγκαστικά παρήλθε η ευκολία (αλλά ακόμα κι όσοι έχουν δεν θα έπρεπε να τα χρησιμοποιούν διότι τα ελέγχουν οι δυνάστες -άρα και ΣΕ ελέγχουν οι δυνάστες), θα μείνω στο σημαντικότερο.. Αυτή η ευκολία μάς έκανε τεμπέληδες!!! κι όχι μόνο -ακόμα χειρότερα- μας έκανε φλώρους!!! Η ευκολία ευθύνεται για το ότι δεν αντέχουμε τίποτα!!!!! Μας κατάντησε να πιστεύουμε ότι χωρίς λεφτά δεν μπορούμε να ζήσουμε!!! Κι αυτοκτονούμε!!! Ενώ στην πραγματικότητα όλα μπορεί να τα κάνει ο άνθρωπος με τα χεράκια του!!!
Αυτό το καθεστώς πρέπει να αλλάξουμε, και φυσικά δεν θα αλλάξει με λόγια, αλλά με πράξεις. Χρέος να αρχίσουν να πράττουν έχουν αυτοί που ξέρουν.

(Οι φωτό έχουν λεζάντες επεξηγηματικές)

βάση ξυλόφουρνου
βάψιμο τραπεζιού παλέτα1
βάψιμο τραπεζιού παλέτα2
εργασία για εστία μαγειρέματος
εστία μαγειρεματος4
εστία μαγειρεματος5
κατασκευή cob ομάδα Hobbit House Project
κατασκευή cob ομάδα Hobbit House Project2
κατασκευή ξυλόφουρνου1
κατασκευή ξυλόφουρνου4
κατασκευή ξυλόφουρνου5
κατασκευή πανό
κομποστ από υπολείμματα σταφυλιού1 
κομποστ από υπολείμματα σταφυλιού2
λιομάζωμα στο Ελληνικο1 
λιομάζωμα στο Ελληνικο2
μεταφορά υλικών

παρασκευή τυριού1
παρασκευή τυριου3
παρασκευή τυριου4
πατητήρι χώμα για ξυλόφουρνο 

 σκάψιμο στο χωραφάκι του δήμου1
σκάψιμο στο χωραφάκι του δήμου2
σπάσιμο παλέτας για καύσιμη ύλη στην εστία
υλικά για εστία μαγειρέματος
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.