Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Δεν θα ηττηθούμε εάν υποχωρήσουμε, αλλά εάν συντριβούμε!


Γράφει ο Δευκαλίων

Η στήλη τον μήνα που πέρασε ανέδειξε τρία σημαντικά ζητήματα:
1.    Την διαφαινόμενη γεωπολιτική συμφωνία των υπερδυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας για καινούργιο μοίρασμα του κόσμου, προκειμένου οι ΗΠΑ παντελώς ελεύθερες να επέμβουν στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. Επέμβαση που θα στοχεύει και θα επιδιώκει στην σημαντική μείωση της τιμής του πετρελαίου, αναγκαίας και ικανής συνθήκης για την επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας.
2.    Της βάσιμης πλέον πιθανότητας τρομοκρατικής ενέργειας μείζονος κλίμακας στο εσωτερικό της χώρας από μέλη ακραίων ισλαμικών πυρήνων, παραφυάδων της Al Qaeda, του UCK και του USC. Ισλαμικών πυρήνων που μπορούν να σχεδόν ανεξέλεγκτα να στρατολογούν μουσουλμάνους από τις εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της οικονομικής κρίσης, αλλά και της βίας της Χρυσής Αυγής.
3.    Της αναβολής της επανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών. Αναβολή που προέκυψε από την αδυναμία του κυρίαρχου εγχώριου πολιτικοοικονομικού συστήματος να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια προκειμένου οι Ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν ιδιωτικές και την υποχωρητικότητα της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά να επιβάλει την μνημονιακή λύση της κρατικοποίησης. Υποχωρητικότητα που πρέπει να ερμηνευθεί λόγω του απόλυτου έλεγχου που έχει επιβάλει το εγχώριο και κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό σύστημα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπροστά μας βρίσκεται μία ιδιαίτερη δύσκολη περίοδος για τα περισσότερα Ελληνικά νοικοκυριά λόγω των μέτρων που επιβάλλονται από το 3ο Μνημόνιο. Η λαϊκή αγανάκτηση και οργή θα φτάσει στο κόκκινο και ο επηρεασμός της κοινής γνώμης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι απαραίτητος για την διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας.
Αυτά τα τρία δεδομένα θα διαμορφώσουν και την εσωτερική πολιτικοοικονομική συγκυρία το επόμενο χρονικό διάστημα.
Πως θα γίνει αυτό;
Διεθνής πολεμική περιπέτεια και πρόβλεψη για πτώση της τιμής του πετρελαίου σημαίνει άνοδο στα διεθνή χρηματιστήρια. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι η  Wall Street είναι ακόμα φθηνή παρ’ ότι ο...

Dow Jones κοντεύει τις 14.000 μονάδες. Ταυτόχρονα και ο χρυσός είναι φθηνός. Άρα οι διεθνείς επενδυτές και κερδοσκόποι έχουν πεδίο δόξης λαμπρό.
Θα σκεφθεί ο καλόπιστος μνημονιακός… Το ίδιο θα γίνει και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.  Μάλλον ΟΧΙ. Οι βάσιμοι φόβοι για εσωτερική κοινωνική αναταραχή είναι ο πρώτος ανασταλτικός παράγοντας, ενώ η αποτυχία επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι πραγματικός θάνατος και για το Ελληνικό Χρηματιστήριο και για την οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας.
Η στήλη δεν πιστεύει ότι ο κίνδυνος Ελληνικός Χρεοκοπίας έχει αποφευχθεί. Απλά πήρε παράταση. Το σενάριο για Ελληνική Χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα επανέρθει έως το τέλος του 2013. Θα το θυμηθείτε.
Η οικονομική ανάπτυξη στη Κίνα δεν θα είναι η αναμενόμενη και η ύφεση στην ΕΕ δεν θα αντιμετωπισθεί. Όλα αυτά στις αρχές του Β΄ εξαμήνου 2013 θα έχουν γίνει σαφή και τότε οι απανταχού νεοφιλελεύθεροι δεν θα ξέρουν πως να πάρουν πίσω όλες αυτές τις μεγαλοστομίες που ξεστομίζουν αυτή την εποχή.
Σε απλά Ελληνικά. Το έχουμε πει πολλές φορές. Η πολιτική είναι μαραθώνιος κι όχι αγώνας ταχύτητας. Όποιος αντέχει σε αυτόν τον πολύχρονο αγώνα επιβιώνει. Η μάχη μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών, που σήμερα δείχνει να γέρνει προς όφελος των μνημονιακών, λόγω κυρίως της επικοινωνιακής καταιγίδας των ελεγχόμενων από τους μνημονιακούς ΜΜΕ, πρέπει να κερδηθεί από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για να σωθεί η πατρίδα.
Σήμερα λοιπόν που οι εγχώριοι νεοφιλελεύθεροι και μνημονιακοί επιτίθενται με όλα τα διαθέσιμα επικοινωνιακά μέσα, μία είναι η λύση για τους αντιμνημονιακούς. Επειδή σύντομα οι συνθήκες θα αλλάξουν, σήμερα πρόσκαιρη τακτική οπισθοχώρηση. Πρέπει να διατηρηθούν είτε αλώβητες, είτε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις.
Το στρατηγικό δόγμα του ηγέτη του Κόκκινου Στρατού κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου, του Στρατάρχη Γκεόργκι Κονσταντίνοβιτς Ζούκωφ, είναι πάντα επίκαιρο:  

Δεν θα ηττηθούμε εάν υποχωρήσουμε, αλλά εάν συντριβούμε!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.