Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Πόσα πτυχία θέλει, βρε ηλίθιοι, πόσα διδακτορικά, βρε παν ηλίθιοι, πόσο μυαλό, βρε παν βλάκες, για να καταλάβετε πως από την ζημιά κέρδος δεν βγαίνει!


Ηλίθιοι ή ανεπαρκείς;

Διάβασα πως μέχρι σήμερα (28-12-2012), 70.000 πολίτες κατέθεσαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.Ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια,λόγω της κρίσης,επιδεινώνεται συνεχώς.Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξεπεράσουν τις 100.000!!!!
Ουρές περιμένει ο κόσμος στις εφορίες για να να καταθέσει τις πινακίδες του.
Ήθελα να ήξερα. Σε αυτόν τον τόπο μας κυβερνούν, μόνο ηλίθιοι και ανεπαρκείς;
Δεν υπάρχουν καθόλου, άλλοι ,πλην από μέτριους,αδιάφορους,τεμπέληδες,χωρίς μυαλό και ιδέες , ικανούς να προτείνουν μια λύση,βρε αδελφέ,σε ένα,όχι παραπάνω,σε ένα πρόβλημα;;;
Αδυνατώ να καταλάβω πως σκέφτονται,αν σκέφτονται καν;;
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ρε ηλίθιοι!!!
Ο κόσμος δεν ζητάει τίποτα περισσότερο.Απλά πράγματα θέλει να δει.
Χόρτασε από λόγια, λόγια παχιά και παπαριές. Βαρέθηκε. ...


Πόσα πτυχία θέλει, βρε ηλίθιοι, πόσα διδακτορικά, βρε παν ηλίθιοι, πόσο μυαλό, βρε παν βλάκες, για να καταλάβετε πως από την ζημιά κέρδος δεν βγαίνει!
Τι θα κερδίσει το κράτος από την κατάθεση τόσων χιλιάδων πινακίδων;
Έχει υπολογίσει κανείς,πόσα χρήματα θα χαθούν;
Πόση ταλαιπωρία θα αποφευχθεί;
Αντιλαμβάνεται κανείς ,όλος αυτός ο κόσμος,που καταθέτει πινακίδες,με τι θα μετακινείται;
Νοιάζεται κανείς;
Σιγά τις αστικές συγκοινωνίες που έχουμε!!!
Δεν ακούς, ούτε μια πρόταση,τόσα χρόνια.Και ερωτώ;
Αντί για τέλη κυκλοφορίας σε ετήσια βάση,δεν θα ήταν λογικό να υπήρχε και η εναλλακτική λύση του εξαμήνου;
Έτσι ώστε να μπορεί κάποιος πολίτης, βρε Χριστιανοί μου ή ότι άλλο προτιμάτε,να κυκλοφορεί το αυτοκινητάκι του,μόνο ένα εξάμηνο;
Να έχει και αυτήν την επιλογή;
Για τα γούστα του ή τις ανάγκες του;
Χειμώνα ή καλοκαίρι;
Με έναν πρόχειρο,μπακαλίστικο υπολογισμό,ας δούμε τι κέρδος θα έχουμε.Με ένα μέσο όρο 300 ευρώ τον χρόνο για τέλη κυκλοφορίας,είναι 150 ευρώ το εξάμηνο!
Βάλτε αλλά τόσα περίπου,για ασφάλειες!
Υπολογίστε πόσα χιλιόμετρα,πάνω κάτω, κάνουμε το εξάμηνο;20.000 χιλιόμετρα,καλά είναι; Μετρήστε πόσα λίτρα χρειάζονται,μιλάω πάντα average.Ας πούμε 7 λίτρα τα 100 χιλ,δηλαδή περίπου 2.000 λίτρα θα ΄΄καούν΄΄ για να καλυφτούν τα 20.000 χιλιόμετρα.Επί 1,70 που κοστίζει το λίτρο,3.400 ευρώ.Πόσος φόρος από αυτά πάει στο κράτος;40-50%;Βάλτε,διόδια,λάδια, ξίδια,λεφτά για σέρβις, ανταλλακτικά και χίλια δυό, άλλα έξοδα, που συνεπάγεται η κίνηση ενός αυτοκινήτου,τα οποία,ΟΛΑ,θα χαθούν αν κατατεθούν οι πινακίδες!
Ή ανάποδα!
Πόσα χρήματα θα κερδίσει το κράτος και κάθε σχετική δραστηριότητα,από την επί πλέον κυκλοφορία του ενός εξαμήνου!!
Είναι σίγουρα, αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!!
Φυσικά δεν υπολογίζουμε την χαρά και την δυνατότητα που δίνουμε σε χιλιάδες απελπισμένους και ταλαιπωρημένους οδηγούς να μπορούν να κυκλοφορούν ένα παραπάνω εξάμηνο.
Με την φτώχεια,την ανέχεια και την ξελιγωμάρα που υπάρχει, δεν είναι λίγο να τους δίνεται μια εναλλακτική λύση παραπάνω, έτσι ώστε να παίρνουν τα βουνά και τα λαγκάδια, σε μιά ώρα ανάγκης και απελπισίας!!
Παρακαλώ ,αν κάνω πουθενά λάθος υπολογισμό και ξεχνώ κάτι,σχολιάστε και εγώ θα ζητήσω συγγνώμη από τους ηλίθιους ή τους ανεπαρκείς.
Εγγράφως.
. ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.