Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Κανένα νέο δάνειο και άμεσο ξεκαθάρισμα του πραγματικού χρέους!


Γράφει ο Δευκαλίων

Στον χθεσινό Δευκαλίωνα τέθηκαν για πρώτη φορά δύο μεγάλα θέματα προς συζήτηση.
1.    Η επικείμενη δόση των 44 δις ευρώ είναι ένα άχρηστο και περιττό δάνειο γιατί θα βαρύνει τις πλάτες των Ελλήνων αλλά θα ωφελήσει μόνο τους τραπεζίτες και τους ξένους δανειστές.
2.    Το ύψος του χρέους το 2015 τότε δηλαδή που θα τελειώνει το υφιστάμενο έως αυτή την στιγμή μνημονιακό πρόγραμμα θα είναι μεγαλύτερο των 500 δις ευρώ. Το νέο αυτό χρέος των 500 δις ευρώ πιθανότατα έχει προκύψει από κεφαλαιοποίηση και των μελλοντικών τόκων του χρέους που είχε η χώρα τον Απρίλιο του 2010. Δηλαδή τότε που υπαχθήκαμε από την αλήστου μνήμης κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου στο μνημόνιο.
Επαναλαμβάνουμε για να μη παρεξηγηθούμε:
Α. Το άχρηστο δάνειο των 44 δις ευρώ θα βαρύνει τις πλάτες των Ελλήνων αλλά θα ωφελήσει τους τραπεζίτες και τους ξένους δανειστές. Άρα δεν πρέπει να υπάρξει Ελληνική Κυβέρνηση που θα σπεύσει να πάρει αυτό το δάνειο. Θα καταστραφούμε, δεν θα έχουμε πετρέλαιο και φάρμακα, θα καταστραφούν οι τράπεζες και θα χαθούν οι καταθέσεις θα αντιτείνουν οι μνημονιακοί. Γελοία προπαγανδιστικά ψέματα. Η πλειοψηφία του λαού, οι φτωχοί και αποκλεισμένοι κι αυτοί που θα κληθούν στο τέλος να πληρώσουν το δάνειο δεν έχουν ήδη φάρμακα και πετρέλαιο. Όσο για την περιβόητη καταστροφή των τραπεζών και την απώλεια των καταθέσεων, πότε και από ποιους καταστράφηκαν οι τράπεζες; Από τις σημερινές διοικήσεις που έδωσαν δις ευρώ θαλασσοδάνεια στους ημετέρους. Στήριζε μέχρι θανάτου η στήλη αυτήν την θέση, αλλά οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου περί άλλα τύρβαζαν. Έλεγαν τότε ότι οι τράπεζες καταστράφηκαν γιατί...
απαξιώθηκαν τα Ελληνικά κρατικά ομόλογα. Μόλις τις τελευταίες ημέρες και μετά από παρέμβαση της περιβόητης τρόικας αποκαλύπτεται σιγά-σιγά η αλήθεια. Ότι τα θαλασσοδάνεια των τραπεζιτών προς ημετέρους είναι η κύρια αιτία της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος. Βέβαια η τρόικα δεν αποκαλύπτει αυτή την αλήθεια από αγάπη και ενδιαφέρον στον Ελληνικό λαό. Απλά βλέπει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια της εξ αιτίας του δανεισμού του τραπεζικού συστήματος που έχει φτάσει στα πρωτόγνωρα ύψη των 200 δις ευρώ plus και αντιδρά αποκαλύπτοντας μερικές από τις άγνωστες πτυχές των τραπεζικών δανείων.
Β. Η πρώτη πραγματικά Ελληνική Κυβέρνηση που θα σχηματισθεί πρέπει άμεσα να ερευνήσει και να ανακοινώσει στον Ελληνικό λαό το πραγματικό ύψος του χρέους. Πόσα δηλαδή κεφάλαια δανείστηκε το Ελληνικό κράτος. Πόσοι τόκοι έχουν πληρωθεί και πόσοι τόκοι πρέπει έστω και με γαλαντομία ακόμα να πληρωθούν. Τα πανωτόκια και τα δάνεια για να πληρωθεί η κάθε λογής Siemens ας τα εξοφλήσουν αυτοί που τα υπέγραψαν. Οι Έλληνες θα πληρώσουν μόνο όσα από τα κεφάλαια δεν έχουν ακόμα πληρώσει και τους αναλογούντες λογικούς τόκους. Τελεία και παύλα. Δεν θα πεθάνουν τα παιδιά μας γιατί πιθανότατα ο Παπανδρέου συμφώνησε και οι Παπαδήμος και Σαμαράς αποδέχτηκαν να ενσωματωθούν μελλοντικοί τόκοι και ανεξόφλητα κεφάλαια σε ένα νέο χρέος στο οποίο υπολογίζονται καινούργιοι τόκοι, οπότε το χρέος της χώρας έφτασε πάνω από 500 δις ευρώ.
Η οδυνηρή λύση για την χώρα από αυτήν την τραγική περιπέτεια που την έμπλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μία:
Κανένα νέο δάνειο και άμεσο ξεκαθάρισμα του πραγματικού χρέους!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.