Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Έσπειραν ανέμους… θα θερίσουν θύελλες!


Γράφει ο Δευκαλίων

Καλό Μήνα Σύντροφοι! Πρώτη ημέρα του μήνα σήμερα και όλα ξεκίνησαν πολύ όμορφα.
Το Πρώτο καλό νέο: Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε τις υπό ψήφιση διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες μειώνονται οι συντάξεις από 5% έως 10%, αυξάνεται από το 2013 το όριο συνταξιοδότησης από 65 στα 67 και καταργούνται τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και Θερινής Αδείας… ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ. Πολύς καβγάς για το τίποτε θα απαντήσει ο άμεσα θιγόμενος. Ορθή διαπίστωση θα απαντήσει ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων, αλλά (γιατί υπάρχει πάντα αυτό το άτιμο το… αλλά) καθίστε να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η απόφαση στο μέλλον.
Το Δεύτερο καλό νέο: Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται. Κάτι η αποχώρηση του Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Μ. Κασσή, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, κάτι οι δηλώσεις προς την ίδια κατεύθυνση και άλλων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κάτι η αποχώρηση της Μ. Ξενογιανακοπούλου (εκείνη η κοπέλα που μας έλεγε ότι η μνημονιακή πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου ήταν η αναγκαία και ενδεδειγμένη), κάτι οι δηλώσεις του κ. Ι. Ραγκούση (ναι καλά θυμάστε, αυτός που αποκαλούσε περίπου προδότες όσους ήταν αντίθετοι με το πρώτο Μνημόνιο), δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ διαλύεται. Απόλυτα ορθή πολιτική εξέλιξη. Το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τον ιδρυτή του ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα. Με αυτό το σκεπτικό κυριάρχησε στην ελληνική πολιτική Ιστορία από το 1974 και μετά. Υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου και των κηπουρό-Αθανασάκηδων, απεμπόλησε οποιαδήποτε φιλολαϊκή, πατριωτική και δημοκρατική ιδεολογία και ταυτίστηκε με τις πιο ακραίες αντιδραστικές, αντιδημοκρατικές και ανθελληνικές δυνάμεις. Δυστυχώς και η σημερινή του ηγεσία ακολούθησε τον αντεθνικό δρόμο του Γιώργου Παπανδρέου. Μοιραία λοιπόν αποστερήθηκε την ιστορική κοινωνική του βάση και καταλήγει στη διάλυση.
Το Τρίτο καλό νέο: Το Χρηματιστήριο καταρρέει. Το Χρηματιστήριο είναι κατά τους...
νεοφιλελεύθερους ο καθρέπτης της οικονομίας της αγοράς. Όταν το χρηματιστήριο πάει καλά, όλα πάνε καλά. Στην χώρα μας μετά από 2,5 έτη μνημονιακής πολιτικής το Χρηματιστήριο δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, γιατί ακριβώς η οικονομία δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Το πρόβλημα όμως με το Χρηματιστήριο είναι ότι απευθύνεται και αφορά κυρίως τους ισχυρούς οικονομικά. Όταν το Χρηματιστήριο δεν πάει καλά, χάνουν κυρίως οι ισχυροί οικονομικά. Το Χρηματιστήριο αυτές τις ημέρες καταρρέει. Ποιοι χάνουν; Οι ισχυροί του χρήματος. Αυτοί που στήριξαν τα μνημόνια και ήταν υπέρμαχοι των μνημονιακών πολιτικών.
Κοινή διαπίστωση και από τα τρία καλά νέα. Ο αταλάντευτος και συνεπής αγώνας των αντιμνημονικών δυνάμεων δικαιώνεται τόσο σε επίπεδο αστικής δικαιοσύνης, κατακερματισμού και πολιτικής εξαφάνισης των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων, όσο και σε επίπεδο οικονομίας. Δεν διάλεξαν οι αντιμνημονικές δυνάμεις τον εθνικό διχασμό, την καταστροφή και την εξαθλίωση των Ελλήνων. Τις επιλογές αυτές τις έκαναν από κοινού το εγχώριο κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό πλαίσιο, μαζί με την παρέα του Γιώργου Παπανδρέου του Αντώνη Σαμαρά και των κηπουρό-Αθανασάκηδων.

Εμείς απλά τους απαντάμε: Έσπειραν ανέμους… θα θερίσουν θύελλες!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.