Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Άραγε τι θα συναντήσουν πέρα από την κόλαση; Την Δύση ή την Διεθνή...


Γράφει ο Δευκαλίων

Χωρίς καμία αμφιβολία η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά πέτυχε να ξεπεράσει με επιτυχία δύο πολύ δύσκολες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Η υπέρ-ψήφιση του προϋπολογισμού 2013, αλλά κυρίως η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου υπήρξαν δύο κοινοβουλευτικές διαδικασίες στις οποίες όλες οι πτυχές της μνημονιακής πολιτικής ακόμα και οι πιο δυσδιάκριτες ξεγυμνώθηκαν.
Οι αγορητές της αντιπολίτευσης συνέτριψαν ένα προς ένα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και ανέδειξαν ο καθένας από την δική του κοσμοθεωρία τις εναλλακτικές λύσεις απέναντι στο μνημόνιο. Έτσι η μεν κα Αλέκα Παπαρήγα αντέτεινε απέναντι στην μνημονιακή λαίλαπα την κοινωνικοποίηση του πλούτου που έχει εναπομείνει στην χώρα, ο δε κ. Παναγιώτης Καμμένος απάντησε πειστικότατα στον εκβιασμό «ευρώ ή δραχμή», προτείνοντας με βάση τις επίσημες θέσεις πολιτικής του προέδρου Ομπάμα την αλλαγή γεωστρατηγικής κατεύθυνσης. Είπε δηλαδή πάρα πολύ απλά ότι δεν υφίσταται ο εκβιασμός «ευρώ ή δραχμή» γιατί...
υπάρχει και άλλο ισχυρό νόμισμα το δολάριο.
Ακόμα και ο (κατά την στήλη) εραστής του τυχοδιωκτισμού κ. Αλέξης Τσίπρας, βγήκε κερδισμένος προβάλλοντας την ορθολογικότερη διαχείριση από το κόμμα του της κατάστασης της οικονομίας ως  βέλτιστη λύση. Είχε βλέπετε ως υπέρ του επιχείρημα το απόλυτο όπλο. Το οφθαλμοφανές του κυβερνητικού αλαλούμ και ανειλικρίνειας. Την απολύτως ψευδή κυβερνητική θέση για  επικείμενη χρεοκοπία στις 16 Νοεμβρίου.
Ένα είναι απολύτως σίγουρο. Με τα μέτρα που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο και τον προϋπολογισμό 2013 οι Έλληνες γίνονται φτωχότεροι. Τα λαϊκά στρώματα οδηγούνται στην φτώχια, τη μιζέρια, την εξαθλίωση και τα περισσότερα μεσαία στρώματα στην προλεταριοποίηση.
Η πόρτα της κόλασης άνοιξε για τους περισσότερους των Ελλήνων. 
Άραγε τι θα συναντήσουν πέρα από την κόλαση; Την Δύση ή την Διεθνή…

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.