Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Σκόνη και θρύψαλα θα γίνει και η φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά!


Γράφει ο Δευκαλίων

Όλα φαίνεται ότι πάνε καλά για το εγχώριο κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό πλαίσιο και την φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά. Το πολυνομοσχέδιο και ο προϋπολογισμός  πέρασαν από την Βουλή έστω και με κάποιους κραδασμούς.
Η λύση για την εκταμίευση της περιβόητης δόσης των 31,5 δις ευρώ φαίνεται ότι σύντομα θα βρεθεί, αφού η αντιπαράθεση μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας για το εκ νέου κούρεμα του δημόσιου χρέους αμβλύνεται μέσω της εξεύρεσης μίας τεχνικής λύσης που μειώνει το Ελληνικό Χρέος.
Ένα μεγάλο τμήμα Ελλήνων, προερχόμενο κυρίως από την μεσαία και ανώτερη τάξη, συμβιβασμένο στην τραγική του μοίρα ανέχεται χωρίς πολλά-πολλά να πεινάνε τα παιδιά, να μην έχουν φάρμακα οι ασθενείς και δουλειά οι νέοι.
Όμως, τους βλέπεις όλους τους μνημονιακούς παρ’ ότι τα πράγματα φαινομενικά είναι καλά αυτοί είναι ανήσυχοι, κάτι φοβούνται δεν μπορούν να ησυχάσουν. Πηγαίνουν και έρχονται, κάνουν συσκέψεις δηλώσεις. Δικαιολογούν την ανησυχία τους προβάλλοντας το αυξημένο αίσθημα ευθύνης που υποτίθεται ότι τους διακατέχει. Αν είχαν αίσθημα ευθύνης για τον λαό δεν θα ήταν φιλομνημονιακοί απαντά η στήλη. Τι φοβούνται λοιπόν;
Ούτε οι ίδιοι ξέρουν. Αρκετούς τους τρώει ο φόβος. Τα εγκλήματα που διαπράττουν καθημερινά εις βάρος του Ελληνικού λαού αργά ή γρήγορα θα επιφέρουν την δίκαιη νέμεση. Τους περισσότερους όμως τους ανησυχεί το παρελθόν.
Και πέρσι τέτοια εποχή όλα ήταν καλά. Είχε πέσει η μισητή και αλήστου μνήμης κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και κηπουρό-Αθανασάκηδων, και είχε αναλάβει η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και...
τρόικας πήγαιναν μία χαρά και το PSI έρχονταν. Όμως οι δείκτες ανεργίας, φτώχειας κ.λπ. δεν βελτιώθηκαν. Αντίθετα επιδεινώθηκαν. Αποτέλεσμα στις διπλές βουλευτικές εκλογές καταγράφηκε μία πρωτόγνωρη λαϊκή οργή.
Εφέτος που τα μέτρα άγγιξαν ή ακόμα και ξεπέρασαν τις κόκκινες γραμμές τις στοιχειώδους επιβίωσης, πως θα εκφραστεί η λαϊκή οργή; Και τι θα γίνει αν χρειασθούν καινούργια μέτρα;
Θα αντέξει αυτό το κυβερνητικό σχήμα;
Είναι μερικά από τα βασανιστικά ερωτήματα που βασανίζουν τον ύπνο των φιλομνημονιακών.
Η στήλη έχει τοποθετηθεί εδώ και καιρό. Από τις 17 Ιουλίου 2012 είχαμε δημοσιεύσει το προφητικό άρθρο με τίτλο «Με τον Αντώνη Σαμαρά η ύφεση θα πλησιάσει η θα ξεπεράσει το 10%». Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν προς το παρόν την στήλη.
Ανεξάρτητα των όποιων γεωπολιτικών και γεωοικονομικών μεταβολών που θα συμβούν στην ευρύτερη περιοχή το επόμενο εξάμηνο -μεταβολές και ευρύτερες γεωστρατηγικές αλλαγές που θα μπορούσαν με κατάλληλους κυβερνητικούς χειρισμούς να δώσουν λύσεις στην Ελληνική Δημοσιονομική Τραγωδία με ελάχιστο κόστος για τον Ελληνικό Λαό-, η φιλομνημονιακή κυβερνητική πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά δέσμια των επιλογών της και της μονόπλευρης πολιτικής της επιλογής να δεθεί στο άρμα της Γερμανίας θα έχει ένα και μοναδικό αποτέλεσμα:
Την γιγάντωση της ύφεσης!
Αυτό το συμπέρασμα δίνουν τα μαθηματικά οικονομικά μοντέλα και η κοινή λογική. Και δυστυχώς για τους μνημονιακούς η πραγματικότητα της ύφεσης δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα και τρυκ.
Είμαστε σίγουροι και η πραγματικότητα θα μας δικαιώσει για μία ακόμα φορά.
Η πρωτόγνωρη ύφεση θα φέρει και πάλι το γνωστό και δεδομένο πολιτικοοικονομικό αποτέλεσμα.
Σκόνη και θρύψαλα θα γίνει και η φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά!

* Φωτομοντάζ «Το Γρέκι»

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.