Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Παραδοσιακά Ελληνικά Παντελόνια!


Γράφει ο Δευκαλίων

Η στήλη θα τοποθετείται από εδώ και πέρα ως προς το μείζον πρόβλημα της αντιμετώπισης του χρέους της χώρας με κύριο άξονα την βασική θέση της στήλης: «Κανένα νέο δάνειο και άμεσο ξεκαθάρισμα του πραγματικού χρέους».
Θέση η οποία διατυπώθηκε για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα στον χθεσινό Δευκαλίωνα.  Εύλογα λοιπόν το κάθε γεγονός και δεδομένο θα αξιολογείται βάσει της παραπάνω θέσης.
Ποιο είναι το μεγάλο γεγονός της ημέρας; Η μη απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της περιβόητης δόσης των 44 δις ευρώ και της αντιμετώπισης του Ελληνικού Χρέους.
Κατ’ αρχάς ψυχραιμία. Η περιβόητη δόση θα δοθεί και όπως είπαμε θα είναι ένα ακόμα άχρηστο δάνειο για τους Έλληνες, αφού θα καταλήξει στις τσέπες των τραπεζιτών και των ξένων δανειστών. Απόδειξη του γεγονότος ότι δεν τρέχει τίποτε σοβαρό είναι το εξής. Τα spread όλων των προβληματικών δημοσιονομικά χωρών (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) σήμερα αμέσως μετά το αποτυχημένο Eurogroup μειώνονται. Και το αυτονόητο ερώτημα που προκύπτει: εάν υπήρχε βάσιμος κίνδυνος χρεοκοπίας κάποιας προβληματικά δημοσιονομικής χώρας της ΕΕ τα spread των προβληματικών χωρών θα μειώνονταν ή θα αυξάνονταν;
Απάντηση. Μάλλον θα αυξάνονταν και θα πετούσαν σαν τα F-16!
Θέση της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά και των εταίρων (Γ. Παπανδρέου, Ε. Βενιζέλος, Φ. Κουβέλης και Σια): «Η Ελλάδα έκανε ότι έπρεπε, κάντε και εσείς Ευρωπαίοι ότι...
υποσχεθήκατε. Τέλος πάντων κάποιες τεχνικές δυσκολίες υπάρχουν φροντίστε να τις λύσετε»
Κούνια που τους κούναγε! Τόσο ξέρουν τόσο λένε. Κατ’ αρχάς για να λέμε επακριβώς την αλήθεια.
Πόσα έχασε η Ελλάδα αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκεται εκτός αγορών εξ αιτίας της πολιτικής της αλήστου μνήμης κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, την οποία άφησε ατιμώρητη η φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά;
Πόσα κέρδισε η Γερμανία αυτά τα δύο χρόνια από την διαφορά μεταξύ του επιτοκίου που δανείζεται και του επιτοκίου που δανείζει την Ελλάδα;
Άρα η σωστή διατύπωση είναι η εξής: «Η Ελλάδα έκανε πάρα πολλά που δεν χρειάζονταν να κάνει και σίγουρα έκανε παραπάνω από ότι έπρεπε. Ήρθε η ώρα να δώσετε και εσείς οι Ευρωπαίοι μέρος από τα κέρδη που αποκτήσατε λόγω της Ελληνικής Κρίσης Χρέους»
Φυσικά για να εκφράσει κάποιος Έλληνας πολιτικός έστω και φιλομνημονιακής λογικής παρόμοια θέση θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να μην ανήκει και να μην υπηρετεί το εγχώριο κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό σύστημα και ταυτόχρονα να φοράει παραδοσιακά Ελληνικά παντελόνια!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.