Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Σκάνδαλο: Ένας άνεργος φτωχός πολίτης, που δεν έχει να πληρώσει δεν μπορεί να τρέξει στην «μνήμη Γρ. Λαμπράκη»! : Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, (από 25 έως 90 ευρώ)!


Να μια καλή ιδέα κ.Υπουργέ... να πληρώνουν και οι παρελαύνοντες στις Εθνικές μας Επετείους.

Τόσοι επί τόσο, επί τόσες πόλεις και χωριά... να μία ακόμη καλή δόση για τους δανειστές!!!
Νομίζω;

 Νάσος  [ΥΣ: Δεν θέλω αμοιβή για την ιδέα μου - την εκχωρώ δωρεάν για την αποπληρωμή του χρέους!]


Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας…
 αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, (από 25 - 90 ευρώ)!
Ακόμα και την «μνήμη Λαμπράκη» κάποιοι πουλάνε για να τα κονομήσουν!
Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 αρχίζει ο «Μαραθώνιος».

Σκάνδαλο: Ένας άνεργος φτωχός πολίτης, που δεν έχει να πληρώσει δεν μπορεί να τρέξει στην «μνήμη Γρ. Λαμπράκη»!

Προσοχή: 25 - 90 ευρώ η συμμετοχή για κάθε δρομέα πολίτη, στον Μαραθώνιο!
Στον Αγώνα
δηλ. Δεν έχουν πληρώσει!
«Αρχαίο πνεύμα Αθάνατο» ….


Πόσο κοστίζεις σήμερα; 90 ευρώ;

Ο Οικονομικός εισαγγελέας και μπράβο του,  ήδη ερευνά τα οικονομικά του Μαραθώνιου, ποιες εταιρίες κρύβονται από πίσω και ποια πρόσωπα!.

Δεν μπορείς να τρέξεις, αν δεν έχεις πληρώσει! «Η ανεπίσημη συμμετοχή πλήθους δρομέων, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην Ο.Ε. και εμποδίζει την σωστή αγωνιστική συμμετοχή των επίσημων δρομέων», λέει ο ΣΕΓΑΣ!.

Επίσης, «μπράβοι», χτύπησαν «τυχαία», τον κ. Στράτο Μολυβά  πρώην Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ μια μέρα πριν καταθέσει στον κ. Πεπόνη!

Πρέπει γρήγορα η πολιτεία να ξαναδεί το θέμα την οργάνωσης των αγώνων, ποιοι «κερδίζουν» από τους αγώνες. Επίσης να δει η πολιτεία τα θέματα των αθλητικών Σωματείων, τα χρήματα που διακινούνται και τα θέματα «ντόπιγκ».

Δεν μπορούν να τρέξουν όσοι δεν έχουν δηλωθεί, δηλ. δεν πλήρωσαν!. 
Οδηγίες για τον αγώνα
Λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, τον 30ο Διεθνή 

Μαραθώνιο της Αθήνας. Οι διοργανωτές, θέλοντας να διευκολύνουν όλους όσοι θα πάρουν μέρος 

στις αποστάσεις και να διασφαλίσουν την ασφάλεια τους, κοινοποιούν πως οι δρομείς που ΔΕΝ 

έχουν Δηλωθεί και δεν έχουν επίσημη συμμετοχή, ΔΕΝ θα πάρουν μέρος σε καμία από τις αποστάσεις, 

στη διοργάνωση της Κυριακής. Αναλυτικά:

- Οι δρομείς που δεν έχουν Δηλωθεί και δεν έχουν επίσημη συμμετοχή, δεν θα συμμετέχουν στους
Αγώνες.
- Η Ο.Ε. παρακαλεί την μεγάλη κοινότητα των δρομέων να περάσει αυτό το μήνυμα σε όλους,
προκειμένου να κρατήσουμε τους αγώνες, σε υψηλό επίπεδο και με ασφάλεια για τους δρομείς
- Αντιλαμβάνεστε ότι η ανεπίσημη συμμετοχή πλήθους δρομέων, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην
Ο.Ε. και εμποδίζει την σωστή αγωνιστική συμμετοχή των επίσημων δρομέων.
- Όσοι δεν είναι επίσημα εγγεγραμμένοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να συμμετέχουν

Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, Έλληνα βουλευτή και αθλητή η δολοφονία του οποίου έγινε σύμβολο του αγώνα για την προάσπιση της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων....

Από τους εκατοντάδες μαραθώνιους που διεξάγονται παγκοσμίως κάθε χρόνο, υπάρχει μόνο ένας που φέρει τον τίτλο του «κλασικού». Κι αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από αυτόν που ξεκινάει από το Μαραθώνα και τερματίζει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας.
Θεωρείται ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή ακόμη – λόγω των 21 δύσκολων ανηφορικών χιλιομέτρων που περιλαμβάνει – ωστόσο αποτελεί πόλο έλξης κάθε χρόνια για περισσότερους από 5.000 δρομείς που έρχονται στην Ελλάδα από ολόκληρο τον κόσμο.
Στον επετειακό μαραθώνιο για τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 αθλητές, σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχών στη διοργάνωση.
Ο φετινός Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα διεξαχθεί στις 11 Νοεμβρίου 2012. Ο πρώτος μαραθώνιος της ελληνικής πρωτεύουσας διεξήχθη το 1972 υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Ομοσπονδίας Στίβου, αλλά πήρε τη σημερινή του οργανωτική μορφή το 1983. Συγκαταλέγεται πλέον στους Χρυσούς Μαραθώνιους Δρόμους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).
Η αφετηρία δίνεται πάντα στο Μαραθώνα και η διαδρομή διέρχεται τον ιστορικό χώρο του Τύμβου, τη Νέα Μάκρη, το περίφημο άγαλμα του Δρομέα στο κέντρο της Αθήνας και καταλήγει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί ακριβώς που τερμάτισαν οι δρομείς που συμμετείχαν στον πρώτο μαραθώνιο της σύγχρονης εποχής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.

Από το 2007 οι εκδηλώσεις για τη διεξαγωγή του Κλασσικού Μαραθώνιου Αθηνών συνοδεύονται από μια ιδιαίτερα λαμπρή τελετή έναρξης που πραγματοποιείται στον ιστορικό χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα. Σε αυτόν το μοναδικό χώρο πραγματοποιείται η αφή της μαραθώνιας φλόγας η οποία οδηγείται στο βωμό που βρίσκεται στο χώρο της αφετηρίας και από εκεί φωτίζει τις προσπάθειες των δρομέων.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μαραθώνιος έρχεται να επουλώσει πληγές, που άνοιξαν στους  Ολυμπιακούς Αγώνες  του Λονδίνου 2012. Πολλές ήταν, οι διακρίσεις,  για τους ξένους αθλητές, αλλά ελάχιστες οι διακρίσεις,  για τους Έλληνες αθλητές:  πολλά τα χρήματα, λίγοι οι «εισπράκτορες».
Στην αρχαία Ελλάδα γκρέμιζαν τα τείχη της πόλης για να υποδεχτούν τους Ολυμπιονίκες.
Στην Ελλάδα του 2012 τους ελάχιστους πλέον  Ολυμπιονίκες, δεν τους περιμένει κανείς.
Ενώ, οι αθλητές παίρνανε «χαρτζιλίκι 22 ευρώ την ημέρα»,  υπάλληλος της Διοίκησης τους ΣΕΓΑΣ, ακούγεται ότι πήρε 15.οοο ευρώ, για να παρακολουθήσει τους αγώνες!
Στο Λονδίνο,  οι 103 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες μπήκαν στην «μάχη» των Ολυμπιακών Αγώνων, με στόχο να εκπροσωπήσουν την χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αξίζουν συγχαρητήρια. Αλλά οι ελάχιστες  διακρίσεις δεν δικαιολογούν τα χρήματα που διακινούνται στον ΣΕΓΑΣ, στην Ολυμπιακή Επιτροπή και τα χρήματα που δίνουν οι «σπόνσορες»! Πού πάνε όλα αυτά τα χρήματα αναρωτιούνται πολλοί πολίτες. Υπάρχει μια εικόνα διάλυσης, που οφείλεται αποκλειστικά, λέγεται,  στον ΣΕΓΑΣ. Ο Χάλκινος Ολυμπιονίκης του τζούντο, Ηλίας Ηλιάδης επέστρεψε στην Αθήνα μόνος. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο κανένας εκπρόσωπος της πολιτείας δεν υποδέχτηκε τον Έλληνα Ολυμπιονίκη που μας χάρισε τα πρώτα χαμόγελα. Πολίτες και Σωματεία έχουν καταφύγει στην Δικαιοσύνη κατά του ΣΕΓΑΣ.
Με την προσπάθεια της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων θέλανε να επαναφέρουν το Ολυμπιακό Πνεύμα, τις αξίες που αντιπροσώπευε όπως ήταν το ήθος, η άμιλλα, η περηφάνια, η αγάπη για τη γη, ο σεβασμός, η δύναμη, η αγάπη για την ειρήνη και η συμφιλίωση των κρατών, η «εκεχειρία». Αυτό το πνεύμα αναβιώνει κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ανεξάρτητα σε ποια χώρα διοργανώνονται, γι' αυτό άλλωστε οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εξίσου σημαντικοί στην ανθρωπότητα όσο ήταν και οι αρχαίοι
Οι εγγραφές για το Μαραθώνιο έκλεισαν! Όσοι πλήρωσαν για να τρέξουν έχει καλώς…
Μαραθώνιος- Ατομική Εγγραφή- Βασικό Πακέτο 25,00













































Το Βασικό Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει:
·  Αριθμό Συμμετοχής δρομέα
·  Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip
·  Αναμνηστικό Μετάλλιο Τερματισμού
·  Μεταφορά Δρομέα στην αφετηρία του Μαραθώνα (ισχύει για τους αθλητές του Μαραθωνίου και του Δυναμικού Βαδίσματος)
·  Παροχή νερού, αθλητικών ποτών, χυμών, αναψυκτικών και ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα
·  Πιστοποιητικό Συμμετοχής με το χρόνο τερματισμού του δρομέα






Μαραθώνιος - Ατομική Εγγραφή - Ενισχυμένο Πακέτο 40,00
Το Ενισχυμένο Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει όλα όσα περιλαμβάνει το Βασικό πακέτο και επιπλέον:
·  Αθλητική Ζώνη Μέσης με διάφορες θήκες,
·  το Επίσημο T-shirt του αγώνα
Μαραθώνιος - Ατομική Εγγραφή - Πλήρες Πακέτο 90,00
Το Πλήρες Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει όλα όσα περιλαμβάνουν το Βασικό και το Ενισχυμένο Πακέτο και επιπλέον:
·  Υφασμάτινη Αθλητική Τσάντα
·  Κάρτα δωρεάν μετακινήσεων με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο δίκτυο της Αθήνας για διάστημα 3 ημερών πριν και δύο ημερών μετά τον Αγώνα
·  50% έκπτωση στα εισιτήρια εισόδου στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.



Στον Κλασικό Μαραθώνιο, κανένας αριθμός συμμετοχής ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Υπενθυμίζεται σε όλους ότι: Στο Κέντρο Εγγραφών ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΑΓΩΝΑ στο Κέντρο Εγγραφών εξαιτίας της 
συμπλήρωσης των ορίων στους Αγώνες Δρόμου 10χλμ & 5χλμ
.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σήμερα, οι νέοι χρειάζονται οράματα και στόχους. Ο αθλητισμός μπορεί να τους τα προσφέρει, επιστρέφοντας στον «κότινο ελιάς» και παραμερίζοντας «τα εκατομμύρια, το ντόπιγκ, την ματαιοδοξία». Τέλος, ήρθε η ώρα της «κάθαρσης» και στον αθλητισμό.
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Πρόεδρος «Ελληνοδιεθνής ΜΚΟ»


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.