Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Σχέδιο της Χρυσής Αυγής για αποσταθεροποίηση με ομαδική παραίτηση βουλευτών; Πηγή: Σχέδιο της Χρυσής Αυγής για αποσταθεροποίηση με ομαδική παραίτηση βουλευτών;

Δύο σενάρια, κάτω από άκρα μυστικότητα, φαίνεται ότι εξετάζουν  να κάνουν πράξη στη Χρυσή Αυγή, κατά τη διάρκεια ή λίγο πριν την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή. Το ένα εξ' αυτών, θα τους δώσει τη δυνατότητα διεθνούς προβολής, ωστόσο εγκυμονεί κινδύνους για τους ίδιους, ενώ το δεύτερο, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη χώρα, καθότι συνιστά πράξη αποσταθεροποίησης του πολιτικού σκηνικού.
Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑτοδότη» το πρώτο σενάριο που εξετάζουν στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, είναι να προκαλέσουν ένα «θερμό» επεισόδιο εντός του Κοινοβουλίου. Δηλαδή, κατά την ψήφιση των μέτρων, να αποδοκιμάσουν ή ακόμη και να προπηλακίσουν κάποιον μνημονιακό βουλευτή. ...

Στα συν αυτής της επιλογής είναι η διεθνής προβολή που θα τους εξασφαλίσει, δεδομένου ότι όταν θα μπουν προς ψήφιση τα μέτρα στη Βουλή, το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας και ειδικά των ευρωπαίων εταίρων της χώρας θα στραφεί εκεί. Ομως, στον αντίποδα, μια τέτοια κίνηση, θα συνιστούσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.
Το δεύτερο σενάριο που εξετάζουν στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, πάντα σύμφωνα με το «BHMAτοδότη», είναι λιγότερο θεαματική, ωστόσο ενέχει σοβαρούς κινδύνους σε θεσμικό επίπεδο. Συγκεκριμένα αυτό που σκέφτονται στη Χρυσή Αυγή είναι, λίγες ώρες πριν την ψήφιση των μέτρων να παραιτηθούν ομαδικά. Αυτό αυτομάτως θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές στις περιφέρειες που εκλέγονται, οι οποίες σημειωτέον είναι από τις μεγαλύτερες της χώρες.
Το τελευταία σενάριο συνιστά μια πραγματική πράξη αποσταθεροποίησης και κανείς δεν ξέρει αν τελικά στη Χρυσή Αυγή θα αποφασίσουν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο.
Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο, ομαδική παραίτηση βουλευτών δηλαδή, είχε συμβεί και το 1992, όταν όλοι οι βουλευτές της Β' Αθηνών από το ΠΑΣΟΚ, υπέβαλαν την παραίτησή τους, προκαλώντας πρόωρες εκλογές στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τις οποίες, μάλιστα, έχασε η ΝΔ, η οποία ήταν τότε κυβέρνηση. 

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.