Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Στις 10 Οκτώβρη ο Ατσάλινος Λένιν θέτει την ιστορία σε κίνηση. Η Επανάσταση Αρχίζει!


Γράφει ο Δευκαλίων

Προτού προχωρήσουμε στο σημερινό μας θέμα θα ήταν χρήσιμο να κρατήσουμε την κορυφαία δήλωση της κας Α. Μέρκελ, που έκανε κατά την ολιγόωρη παραμονή της στην Αθήνα: «Εύχομαι και Ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στο Ευρώ».
Έτσι, πάρα πολύ απλά, η κα. Α. Μέρκελ περιέγραψε το πρόβλημα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ. Ευχές και Ελπίδες… Για πρακτική βοήθεια από την χώρα που δανείζεται με αρνητικά επιτόκια (λόγω της κρίσης του Νότου) προς την χώρα που δεν μπορεί να δανειστεί λόγω των υψηλότατων επιτοκίων, κουβέντα! Μόνο Ευχές και Ελπίδες.
Στον χθεσινό Δευκαλίωνα προβλέψαμε πολύ σωστά ότι η κα. Μέρκελ έφυγε αλλά το απάνθρωπο και σκληρό μνημόνιο έμεινε. Και αμέσως ήρθε και η απόδειξη.
Αντιγράφουμε τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου κ. Νικήτα Κανάκη. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η οργάνωση Γιατροί του Κόσμου έχει ως μέλη και 600 Έλληνες Γιατρούς, αλλά και 22 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης σε 50 χώρες του κόσμου: «Έρχονται πλέον απογοητευμένοι άνθρωποι που πριν από ένα χρόνο δεν αποδέχονταν καν ότι έχουν πρόβλημα. Και βέβαια το πρόβλημα αυτό θα επιτείνεται. Προστέθηκαν πια στον πληθυσμό που αντιμετωπίζει προβλήματα, άνθρωποι που ήταν στο ταμείο ανεργίας και τώρα πια δεν είναι. Άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους, άνθρωποι που είχαν στην άκρη κάποιες οικονομίες και τελείωσαν».
Και συνεχίζει ο...
ανθρωπιστής Γιατρός… «Είμαι εθελοντής από την πρώτη μέρα στους Γιατρούς του Κόσμου και έχω ζήσει πολύ μεγάλες καταστροφές. Αυτό που ζούμε εδώ με σοκάρει κι εμένα και με κάνει να ντρέπομαι. Τον καιρό του πολέμου στο Ιράκ ένα μεγάλο μέρος της Βαγδάτης κρατήθηκε ζωντανό από τα περίπου 150 φορτηγά με τρόφιμα που έφτασαν από την Ελλάδα. Σήμερα αυτά τα φορτηγά χρειάζονται για την Ελλάδα».
Η συνέχεια όμως είναι ακόμα πιο συγκλονιστική: «Πέρυσι το 6%-7% των ανθρώπων που στρέφονταν σε εμάς για βοήθεια ήταν Έλληνες. Φέτος το ποσοστό αυτό είναι στο 30% και μάλιστα σε κάποια περιφερειακά ιατρεία, όπως στο Πέραμα, πλησιάζει το 85%-90%. Μιλάμε για δραματική αύξηση. Φέτος πια θεωρούμε ότι είμαστε μπροστά σε μία ανθρωπιστική κρίση. Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που συναντάμε είναι ότι οι παραδοσιακά ασθενείς μας που είναι οι πιο φτωχοί και όσοι είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας έχουν φτάσει πια στο όριο της εξαθλίωσης. Επίσης, αυξάνονται δραματικά οι Έλληνες ασθενείς που έχουν τη δική μας ανάγκη»
Τραγική δικαίωση! Ο ανθρωπιστής γιατρός το λέει ξεκάθαρα. Ανθρωπιστική κρίση!
Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης το γνωρίζουν πολύ καλά. Ουρλιάζει από πολύ καιρό ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίωνας για την επικείμενη ανθρωπιστική κρίση. Χρησιμοποιεί τους πιο δραματικούς τόνους και χαρακτηρισμούς. Κανένας δεν ακούει. Κανένας δεν συγκινείται. Η πείνα, η εξαθλίωση και οι αρρώστιες έρχονται και αυτοί μιλάνε για Έλλειμμα!
Και τι μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς που αγωνιούμε για την τύχη της χώρας, για το μέλλον όλων των αδύναμων και αποκλεισμένων; Δυστυχώς ακόμα πολύ λίγα. Ίσως το πιο ουσιαστικό, να στραφούμε στην παγκόσμια ιστορία και να πάρουμε θάρρος, πίστη και παράδειγμα από παρόμοιες ζοφερές καταστάσεις που έζησαν στο παρελθόν άλλοι λαοί. Σε αυτές τις εξαιρετικά δραματικές περιπτώσεις και τηρουμένων πάντα των ιστορικών αναλογιών, μία μόνο είναι η λύση: Να πάρουν οι λαοί το δίκιο και την τύχη τους στα χέρια τους!
Γι’ αυτό και η στήλη παρουσιάζει με ευκαιρία την επέτειο της μεγάλης Οκτωβριανής επανάστασης τα κομβικά γεγονότα εκείνης της ιστορικής περιόδου.
Στις 10 Οκτώβρη 1917 συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του Μπολσεβίκικου Κόμματος. 
Ο μεγάλος Λένιν καταθέτει σε αυτήν την ιστορική συνεδρίαση την πρόταση του για ένοπλη εξέγερση.  Η πρόταση γίνεται δεκτή με 10 ψήφους υπέρ και 2 κατά (Ζινόβιεφ, Κάμενεφ).
  Στις 10 Οκτώβρη ο Ατσάλινος Λένιν θέτει την ιστορία σε κίνηση. 
Η Επανάσταση Αρχίζει!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.