Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Οι βαρυπενθούντες & οι λοιποί τεθλιμμένοι συγγενείς…


Γράφει ο Δευκαλίων

Για εμάς τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα. Η χώρα οδηγείται είτε στην κοινωνική έκρηξη και την χρεοκοπία από την αδιαλλαξία της τρόικας, είτε στην χρεοκοπία λόγω των τακτικών-γραφειοκρατικών ελιγμών της τρόικας.
Τι θέλουμε να πούμε;
Είτε η αποδοχή των άδικων και σκληρών μέτρων των 13,5 δις ευρώ θα προκαλέσουν μία τεράστια κοινωνική έκρηξη και κατά συνέπεια την χρεοκοπία. Είτε η έκθεση της τρόικας και κυρίως η εκταμίευση της επόμενης δόσης θα καθυστερήσουν λόγω γραφειοκρατικών-τακτικών διαδικασιών μετά από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, δηλαδή δεν θα γίνει ποτέ η εκταμίευση και η χώρα θα πτωχεύσει.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Και όταν μιλάμε για καθυστέρηση εκταμίευσης μετά της αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, το τονίζουμε διότι στα μέσα Νοεμβρίου η χώρα χρειάζεται 4 δις ευρώ για πληρωμή τοκοχρεολυσίων ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους οι Κεντρικές Ευρωπαϊκές Τράπεζες.
Θυμάστε εκείνα τα ομόλογα που δεν εντάχθηκαν στο PSI και για τα οποία φώναζε και ωρύονταν η στήλη, αλλά τότε ποιος την άκουγε αφού όλοι πανηγύριζαν για εκείνα που κουρεύονταν και όχι για εκείνα που έμεναν πίσω; Τελικά αυτά που έμειναν πίσω ήταν πιο πολλά και...
τα βρίσκουμε τώρα μπροστά μας. Άσημε και ταπεινέ Δευκαλίωνα πάλι δικαιώθηκες.
Και όλο αυτό το εφιαλτικό κοινωνικό και οικονομικό σκηνικό στήνεται με το πολιτικό σύστημα να απαξιώνεται έτι περαιτέρω λόγω της γνωστής υπόθεσης του σκανδάλου Μειμαράκη.
Ποια κυβέρνηση; Με ποιο κύρος; Είτε θα επιβάλει στον Ελληνικό λαό τα μέτρα των 13,5 δις ευρώ, είτε θα συγκρατήσει τον πεινασμένο ελληνικό λαό;
Η συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού, η κυβέρνηση Σαμαρά. Εδώ γελούν και οι βαρυπενθούντες!
Κανείς συνεπής άνθρωπος και ενεργός και σκεπτόμενος πολίτης αυτής της χώρας δεν ξεχνά. Η κυβέρνηση Σαμαρά άφησε τους ενόχους της εθνικής καταστροφής ατιμώρητους.
Όλοι πλέον το γνωρίζουν. Το πρόβλημα της μνημονιακής πολιτικής είναι πρόβλημα πολιτικό. Για να αντιμετωπισθεί χρειάζεται μία κυβέρνηση δημοκρατική-πατριωτική. Μία κυβέρνηση που να πιστεύει και να στηρίζεται στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού μας. Και μία τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν γίνεται να προκύψει από τα μνημονιακά κόμματα και ιδιαίτερα από το πιο μνημονιακό κόμμα της τελευταίας ιστορικής περιόδου: το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.
Σ’ αυτόν τον πολιτικό κομματικό χώρο, τον χώρο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει μεγάλη και δυστυχώς πολιτικά και νομικά αιματηρή κάθαρση.
Ποιος θα την κάνει; Ο διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου… ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Εδώ δεν γελούν μόνο οι βαρυπενθούντες αλλά και όλοι οι λοιποί τεθλιμμένοι συγγενείς.
Όλοι αυτοί! Οι κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου, Α. Σαμαράς, Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης θα είναι σε λίγο καιρό συνώνυμοι με την εθνική ταπείνωση και καταστροφή. Ιστορικά και πολιτικά απόβλητα. Σημεία αναφοράς μίας εποχής εθνικής ταπείνωσης και καταστροφής. Και για όλους αυτούς η εθνική, η ιστορική μνήμη και καταδίκη θα είναι άτεγκτη αμείλικτη και σκληρή.
Και δεν θα τους κλάψουν οι βαρυπενθούντες και οι λοιποί τεθλιμμένοι συγγενείς!

* Μοντάζ "Το Γρέκι"

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.