Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ελλάδα σήμερα πληρώνει το ψέμα Σαμαρά!

Γράφει ο Δευκαλίων

Με τους διαδηλωτές στις περισσότερες πόλεις της χώρας να γεμίζουν πλατείες και δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα δημοσιονομικά περιοριστικά μέτρα των 13,5 δις που πρόκειται τις επόμενες ημέρες να εισαχθούν προς ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων.
Με την τρόικα αδιάλλακτη να παρακολουθεί και να επιβάλει την άτεγκτη θέληση της για πιστότατη εφαρμογή των μέτρων των 13,5 δις ευρώ.
Με τους διαδηλωτές στην Μαδρίτη να συγκρούονται βίαια με την Ισπανική αστυνομία με αποτέλεσμα 64 τραυματίες.
Με το ελληνικό πολιτικό σκηνικό να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να τιναχθεί στον αέρα λόγω του σκανδάλου Μειμαράκη.
Ορθά, ορθότατα πράττουν οι κερδοσκόποι και ποντάρουν short (εκ παραδρομής στον χθεσινό Δευκαλίων γράφθηκε η λέξη long)  τις χρηματιστηριακές αγορές και την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου. Επίκειται χρηματιστηριακή και νομισματική αναταραχή μείζονος κλίμακας είναι πλέον εμφανές και στους πλέον αδαείς.
Εμείς θα επιμείνουμε. Αυτή η ιστορία για το σκάνδαλο Μειμαράκη είναι τουλάχιστον ύποπτη. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπέρ-αμυνόμεθα της αθωότητας του Νεοδημοκράτη πολιτικού. Δεν είμαστε ούτε ομοϊδεάτες, ούτε οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας, ούτε καν ψηφοφόροι της. Στηρίξαμε κάποια χρονική στιγμή των Αντώνη Σαμαρά διότι πιστέψαμε ότι το πατριωτικό στοιχείο που είχε δείξει στο παρελθόν παρέμενε ακόμα ζωντανό και ενεργό μέσα του. Δυστυχώς κάναμε λάθος, το παραδεχτήκαμε και ζητήσαμε γενναία συγνώμη για αυτήν μας την...
επιλογή πολύ πριν τις δίδυμες εκλογές. Δεν έχουμε καμία ιδεολογική οργανωτική και εκλογική σχέση με την Νέα Δημοκρατία.
Όμως επαναλαμβάνουμε. Η ανάδειξη κάποιων επιλήψιμων συμπεριφορών του νυν Προέδρου της Βουλής και πρωτοκλασάτου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας που συνέβησαν το 2010 σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργη. Ιδιαίτερα αν σκεφθεί κανείς ότι ο σχετικός φάκελος ήταν γνωστός στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Καλά καταλάβατε τι υπονοεί ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων. Ένα σκάνδαλο πρωτοκλασάτου πολιτικού της Δεξιάς έρχεται την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην επιφάνεια, τώρα που επίκειται η ψήφιση των πιο αντιλαϊκών μέτρων από μία τριμερή συγκυβέρνηση δύο μνημονίων και ενός εκβιασμού, της οποία η συνοχή δοκιμάζεται εξ αιτίας της ψήφισης αυτών ακριβώς των μέτρων.
Δηλαδή η επαναφορά του σκανδάλου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή γίνεται για να δοκιμασθεί για να πληγεί το κύρος και η συνοχή της τριμερούς συγκυβέρνησης.
Από ποιόν υποκινείται η αναζωπύρωση του σκανδάλου Μειμαράκη; Πιθανότατα από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, του οποίου η πολιτική πέραν πάσης αμφισβήτησης έφερε την χώρα σε αυτό το χάλι.
Ποιος κερδίζει από την αναζωπύρωση του σκανδάλου Μειμαράκη; Μα φυσικά οι κερδοσκόποι. Για την σχέση των κερδοσκόπων με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου έχουν γραφτεί πολλά. Μα τίποτε δεν έχει αποδειχθεί μέσω νόμιμης ποινικά και συνταγματικά διαδικασίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε δεσμευθεί να προχωρήσει αυτήν την διερεύνηση. Τελικά άνθρακές ο θησαυρός. Τίποτε απολύτως δεν έγινε. Με αποτέλεσμα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να κάνει βόλτες μεταξύ μας ελεύθερος κι ωραίος, και ο Γιώργος Παπανδρέου να διδάσκει το μάθημα «Πώς να καταστρέψετε ένα λαό, μία χώρα και μία παράταξη» στις αίθουσες του Χάρβαρντ. Η Ελλάδα σήμερα πληρώνει το ψέμα Σαμαρά!

 * Μοντάζ "Το Γρέκι"



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.