Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Έτσι, για τα μάτια του κόσμου!

Γράφει ο Δευκαλίων

Από τη Γερμανία ήρθαν καλά νέα… Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η απόφαση του Γερμανικού Δικαστηρίου που ενέκρινε το δημοσιονομικό σύμφωνο και τον μηχανισμό ESM. Αποτέλεσμα; Ενισχύθηκε (ανατιμήθηκε) το ευρώ έναντι του δολαρίου. Ακριβώς αντίθετη εξέλιξη από την πρόβλεψη της στήλης στο άρθρο της 9ης Σεπτεμβρίου «Η κα. Μέργκελ και ο κ. Σοϊμπλε να είναι καλά». Εύλογο είναι ότι η στήλη θα επιμείνει στην άποψη της. Η Γερμανική πολιτική ηγεσία θα κάνει ότι μπορεί για να χαλάσει το ευνοϊκό για το ευρώ επενδυτικό κλίμα.
Όμως, αρκετά ασχοληθήκαμε με την διεθνή οικονομία και την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Είναι όντως ενδιαφέροντα θέματα και προβλήματα που συσχετίζονται άρρηκτα και με την Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση, αλλά υπάρχει και η τρέχουσα ελληνική πραγματικότητα. Και αυτή είναι τρομερή και φοβερή. Από πού να αρχίσει και που να σταματήσει κανείς.
Από την ατιμωρησία των φυσικών αυτουργών της Ελληνικής Οικονομικής Τραγωδίας; Δηλαδή των κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου. Ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν συγκροτήθηκε η...
αρμόδια σύμφωνα με τον υφιστάμενο νόμο Εξεταστική Επιτροπή. Ούτε για τα μάτια του κόσμου!
Θυμίζουμε τη θέση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά: Μία εξεταστική επιτροπή θα συγκροτηθεί για το πώς φτάσαμε ως εδώ! Αλλά είπαμε… Ούτε για τα μάτια του κόσμου!
Από την αδυναμία των φαρμακοποιών να προμηθεύσουν φάρμακα στους ασθενείς. Τα πράγματα είναι απλά… Οι φαρμακοποιοί αρνούνται να εκτελέσουν συνταγές των ασφαλιστικών φορέων γιατί αργούν να τις εισπράξουν από τους ασφαλιστικούς φορείς. Δηλαδή επί της ουσίας αρνούνται να δανείσουν και άλλο το χρεοκοπημένο κράτος.
Κανείς δεν φαίνεται να συγκινείται!
Υπουργοί για να λύσουν το πρόβλημα…
Τρόικα για να πάψει να είναι τόσο ανάλγητη…
Εισαγγελείς για να ερευνήσουν ποιος φταίει και ποιος θα είναι υπεύθυνος για το θάνατο ασθενών που δεν πήραν τα κατάλληλα φάρμακα την κατάλληλη ώρα…
Κανείς δεν ευαισθητοποιείται!
Κανείς δεν λέει μία κουβέντα, δεν κάνει μία πράξη που θα εκφράσει την οργή της κοινής γνώμης. Ούτε καν ο καθ’ όλα υπεύθυνος σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας πρωθυπουργός, ο κ. Α. Σαμαράς, δεν ζητά μία συγνώμη. Ούτε για τα μάτια του κόσμου!
Από την πρωτοφανή αύξηση της ανεργίας και την πρωτοφανή ύφεση. Μεγαλοστομίες για αναπτυξιακές πολιτικές που παραμένουν όμως μεγαλοστομίες, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή που θα επενδυθεί στην ανάπτυξη. Γιατί όλοι γνώριζαν ότι όλες οι αναπτυξιακές πολιτικές δεσμεύσεις ήταν απλά προεκλογικές δεσμεύσεις. Δηλαδή ψέματα! Θυμίζουμε σε αυτό το σημείο την μαχητική ρητορική του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, υπέρ της ανάπτυξης. Τώρα καμία αναπτυξιακή πολιτική, απόλυτα δικαιολογημένη από την έλλειψη των απαραίτητων κεφαλαίων. Οι προεκλογικές θέσεις ξεχάστηκαν και κανείς δεν τις αναφέρει. Ούτε για τα μάτια του κόσμου!
Είναι επίκαιρο το πρόβλημα της υιοθέτησης των νέων και απαραίτητων μέτρων για την ορθή και σύμφωνα με τους μνημονιακούς στόχους υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος. Η μέθοδος γνωστή και μη εξαιρετέα από τις προηγούμενες φορές που χρειάσθηκαν νέα μέτρα. Οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων που χορηγεί το δημόσιο. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς, είχε τότε καταγγείλει την πολιτική των οριζόντιων περικοπών. Σήμερα την εφαρμόζει άκριτα. Και δεν λέει ούτε μία κουβέντα αυτοκριτικής. Ούτε για τα μάτια του κόσμου!
Στηρίξαμε τον Α. Σαμαρά όταν εκλέχθηκε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιστεύαμε ότι η πατριωτική στάση που κράτησε στο Μακεδονικό ήταν η καλύτερη εγγύηση ότι θα στέκονταν όρθιος και απέναντι στην μνημονιακή λαίλαπα. Κάναμε όμως τεράστιο λάθος!
Ο Α. Σαμαράς συμβιβάσθηκε για να γίνει ένας ακόμα μνημονιακός Πρωθυπουργός. Ξέχασε το παρελθόν του και την οικογενειακή του παράδοση. Και δεν έχει το θάρρος να πει ούτε μία κουβέντα αυτοκριτικής. Έτσι, για τα μάτια του κόσμου!
* Φωτομοντάζ "Το Γρέκι"
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.