Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Παγκόσμιος Πόλεμος αρχίζει!

Γράφει ο Δευκαλίων

Στις 10 Ιουνίου 2012, ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων δημοσίευσε στην στήλη το άρθρο με τίτλο «Μία παρακινδυνευμένη πρόβλεψη». Θα ήταν χρήσιμο στον αναγνώστη να ξαναδιαβάσει αυτό το άρθρο. Στο εν λόγω άρθρο λοιπόν, που ήταν απόσπασμα του υπό έκδοση βιβλίου του γράφοντα «Αυταρχικός Καπιταλισμός», γίνονταν αρχικά μία ιστορική αναδρομή στην κατάρρευση της Lehman Brothers καθώς και στις επιπτώσεις της κατάρρευσης στο τότε γεωπολιτικό πεδίο.
Στο τέλος δε του άρθρου επιχειρείται -και με αφορμή την περίπτωση της Ελληνικής Οικονομικής Κρίσης- η αναγωγή των συμπερασμάτων από την κατάρρευση της Lehman Brothers στην σύγχρονη γεωοικονομική και γεωπολιτική συγκυρία.
Αναλυτικά παρομοιάζεται η περίπτωση της Lehman Brothers με την περίπτωση της Ελληνικής Οικονομικής Κρίσης και προβλέπεται η μεθοδευμένη από τους διεθνείς αντιδραστικούς κύκλους κατάρρευση της Ελλάδας προκειμένου να προκληθεί έστω και επικοινωνιακά φόβος για παγκόσμια ύφεση. Αντίστοιχο φόβος για παγκόσμια ύφεση διαπιστώθηκε με αφορμή την κατάρρευση της Lehman Brothers. Αποτέλεσμα του φόβου για παγκόσμια ύφεση ήταν τότε, και πιθανότατα θα συμβεί και σήμερα σε ανάλογη καταστρεπτική εξέλιξη της Ελληνικής κρίσης, η πτώση της τιμής του πετρελαίου.
Πτώση όμως της τιμής του πετρελαίου είχε τότε και θα έχει πιθανότατα και σήμερα μείζονος κλίμακας προβλήματα στην Ρωσική Οικονομία. Το 2008 στην περίπτωση της Lehman Brothers και της παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής που προκλήθηκε και της οποίας αποτελέσματα ήταν η πτώση της τιμής του πετρελαίου και τα προβλήματα στην Ρωσική Οικονομία, προέκυψαν και τα εξής γεωπολιτικά αποτελέσματα:
-    Ο Πρόεδρος Putin εξαναγκάστηκε τότε να υποχωρήσει επί της ουσίας στο θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας που εγκαταστάθηκε αμαχητί από τις ΗΠΑ σε Πολωνία, Τσεχία κ.λπ.
   Αποδέχθηκε να λειτουργήσει αερογέφυρα που διέρχονταν μέσα από την Ρωσία και τροφοδοτούσε τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.
Στην παρούσα συγκυρία μία παρόμοια οικονομική εξέλιξη (φόβος για παγκόσμια ύφεση, πτώση της τιμής του πετρελαίου, προβλήματα στην...
Ρωσική Οικονομία), προβλέπεται από τον γράφοντα νέα εξαναγκαστική υποχώρηση του Προέδρου Putin. Η υποχώρηση αυτή την φορά θα έχει πεδίο και αντικείμενο τη δυτική παρέμβαση στη Συρία και το Ιράν.
Οι ΗΠΑ και οι Νατοϊκές δυνάμεις θα αφεθούν επί της ουσίας ελεύθερες να επιβάλουν την δυτική κυριαρχία στον αραβικό κόσμο, δηλαδή στα πετρελαιοφόρα πεδία του περσικού κόλπου. Οι διεφθαρμένες βασιλικές οικογένειες των αραβικών κρατών θα πάψουν να κυβερνούν και να παίρνουν ηγεμονικά μερίδια από την πώληση του πετρελαίου. Μοιραία η τιμή του πετρελαίου θα μειωθεί σημαντικά και με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το κόστος παραγωγής και οι τιμές των εμπορικών προϊόντων. Έτσι θα ξαναπάρει μπροστά η μηχανή της παγκόσμιας ανάπτυξης, ενώ παράλληλα το συντριπτικό ποσοστό των ανέργων του δυτικού ημισφαιρίου θα απορροφηθεί από την πολεμική μηχανή. Είναι μία ρεαλιστική λύση για την παγκόσμια οικονομική κρίση που ταλανίζει την παγκόσμια οικονομία από τις αρχές του 2007.
Παράλληλα η μεθόδευση της Ελληνικής χρεοκοπίας και η μετάδοση από τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα εφιαλτικών σκηνών από την καθημερινότητα των Ελλήνων, θα συμβάλει στο να πειστεί και να πειθαναγκαστεί η διεθνής κοινή γνώμη στο να στηρίξει και να συνδράμει στην πολεμική περιπέτεια.
Όλα τα παραπάνω είναι είτε ιστορικά γεγονότα που ερμηνεύονται κατά το δοκούν από τον γράφοντα, είτε απλές προβλέψεις. Τα επίκαιρα γεγονότα όμως αρχίζουν να επιβεβαιώνουν αυτές τις προβλέψεις.  Η τρόικα αδιάλλακτη οδηγεί τα πράγματα στα άκρα και την κοινωνία στην εξέγερση. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες (έκθεση της τρόικας και έγκριση της δόσης) αναβάλλονται, όπως φαίνεται για μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές (6η Νοεμβρίου 2012). Δηλαδή η αδιαλλαξία της τρόικα μεθοδεύει μία Ελληνική χρεοκοπία. Ταυτόχρονα στον μουσουλμανικό κόσμο μαίνεται μία άνευ προηγουμένου αναταραχή λόγω μία υβριστικής για τον Μωάμεθ κινηματογραφικής ταινίας που γυρίστηκε στις ΗΠΑ. Δηλαδή, χωρίς πραγματική αιτία έχει προκληθεί μία τεράστια εξέγερση.
Ας δούμε μία απλοϊκή προβολή αυτών των πραγματικών δεδομένων στο μέλλον.
Η Ελληνική χρεοκοπία γίνεται πραγματικό γεγονός μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, είτε λόγω της αδιαλλαξίας της τρόικα και της συνεπακόλουθης κοινωνικής αναταραχής, είτε λόγω της άρνησης καταβολής της επόμενης δόσης. Εφιαλτικές σκηνές από την καθημερινότητα των Ελλήνων προβάλλονται στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί έντρομη τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης. Η παγκόσμια ύφεση αρχίζει και δείχνει τα δόντια της, η τιμή του πετρελαίου πέφτει ραγδαία και η Ρωσία υπαναχωρεί στο παγκόσμιο γεωπολιτικό πεδίο. Ταυτόχρονα ένα μεγάλης εμβέλειας τρομοκρατικό κτύπημα οδηγεί σε δυτική παρέμβαση στον αραβικό κόλπο, χωρίς ουσιαστική ρωσική αντίδραση.
Η παρακινδυνευμένη πρόβλεψη επιβεβαιώνεται: Ο παγκόσμιος πόλεμος αρχίζει!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.