Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!


Γράφει ο Δευκαλίων
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Για τους αναγνώστες του Δευκαλίωνα τα πράγματα είναι παντελώς ξεκάθαρα. Με αφορμή την περιρρέουσα αντίληψη της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης για περισσή ανηθικότητα του πολιτικού συστήματος και του πολιτικού προσωπικού που το υπηρετεί, εξυφαίνεται μία εκστρατεία αποσταθεροποίησης της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας. Αναλυτικά ανασύρονται παλαιές υποθέσεις που ήδη θα έπρεπε να έχουν διερευνηθεί από την δικαιοσύνη, ή καταγγελίες που δεν έχουν διερευνηθεί και σπιλώνονται πρόσωπα και θεσμοί. Στόχος όπως προαναφέραμε η σταθερότητα της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας.
Επαναλαμβάνουμε δεν είμαστε επ’ ουδενί λόγω υποστηρικτές και οπαδοί των δεξιών πολιτικών που κατηγορούνται αυτές τις ημέρες. Όμως η χρονική συγκυρία μας βάζει σε υποψίες.
Το μνημονιακό πρόγραμμα είναι φανερό ότι απέτυχε.
Η αδιαλλαξία της τρόικας που ζητά νέα μέτρα ύψους 13,5 δις ευρώ και οι αντιρρήσεις (για τα μάτια του κόσμου) της συγκυβέρνησης των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού, καθυστερούν αντικειμενικά την εκταμίευση της δόσης των 31 δις ευρώ και οδηγούν την χώρα σε χρεοκοπία.
Τα νέα μέτρα των 13,5 δις ευρώ που έρχονται είναι φανερό ότι θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη που εύλογα θα προκαλέσει χρεοκοπία. Δηλαδή είτε εγκριθούν και ψηφισθούν τα νέα μέτρα, είτε όχι, η χρεοκοπία είναι αντικειμενικά μονόδρομος.
Καταλαβαίνετε που το πάει η στήλη. Ένα πρόγραμμα που έχει ήδη αποτύχει οδηγείται από τους εμπνευστές του και στην τυπική αποτυχία. Όμως κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη. Ποιος θα είναι αυτός; Μα η...
υφιστάμενη ελληνική κυβέρνηση. Όμως κάποιοι ανησυχούν μήπως και ακόμα και αυτή η κατάπτυστη κυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού, καταφέρει και τα βγάλει πέρα. Και γι’ αυτό ανασύρουν μέσω των ΜΜΕ που ελέγχουν παλιές και αναπόδεικτες μετά από τόσα χρόνια υποθέσεις. Αναπόδεικτες υποθέσεις διαφθοράς πρωτοκλασάτων πολιτικών κυρίως της δεξιάς, αλλά και του ιστορικού ΠΑΣΟΚ. Πρέπει το κύρος αυτής της κυβέρνησης να πληγεί σε τέτοιο βαθμό που να μην  μπορεί να υλοποιήσει το κατάπτυστο έργο της. Πρέπει να έρθει οπωσδήποτε η χρεοκοπία.
Ποιοι τα διοργανώνουν όλα αυτά;
Ας κάνουμε μία θεωρητική υπόθεση εργασίας… Αυτοί που έχουν συμφέρον.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ: Αυτοί που δανείστηκαν σε ευρώ και θα επιστρέψουν ραγδαία υποτιμημένες δραχμές.  Κατ’ εξοχή εκπρόσωπος αυτής της κατηγορίας οι Ελληνικές Τράπεζες. Δανείστηκαν από το πρώτο πακέτο Αλογοσκούφη μέχρι σήμερα τουλάχιστον 100 δις ευρώ. Θα επιστρέψουν όμως ραγδαία υποτιμημένες δραχμές αν εν τω μεταξύ προκύψει χρεοκοπία. Είναι όμως μία θεωρητική προσέγγιση και τίποτε παραπάνω.
Μα δεν υπάρχει σε αυτή την χώρα Πρωθυπουργός που θα καταγγείλει πολιτικά και θα αποκαλύψει τους συνωμότες; Να κινήσει διαδικασίες άμυνας και προστασίας του πολιτεύματος και της χώρας; Να επιβάλει την παραδειγματική τιμωρία των συνωμοτών;
Εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο Πρωθυπουργός. Γιατί δεν μιλάει, γιατί δεν κάνει αυτά που επιβάλει το συνταγματικό του καθήκον;
Δεν μιλά και ανέχεται το παραπάνω σχέδιο εις βάρος του, εις βάρος της χώρας και της δημοκρατίας, γιατί γνωρίζει ότι αν μιλήσει θα πρέπει να καταγγείλει και να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία πολλών φίλων του και συνεργατών του, όπως π.χ. ο Γιώργος Παπανδρέου, κύριος υπεύθυνος γι’ αυτά τα χάλια που βιώνουμε και την τραγωδία που έρχεται.
Και εδώ έρχεται να επαληθευτεί για μία ακόμα φορά η λαϊκή παροιμία: Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.