Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού!

Γράφει ο Δευκαλίων

Η κα. Ανγκέλα Δωροθέα Μέρκελ επισκέπτεται την Ινδονησία. Από αυτή την χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας η κα. Μέργκελ απηύθυνε το καινούργιο της μάθημα προς τους λαούς της Ευρώπης και ειδικά της Ελλάδας. Χαρακτήρισε την Ινδονησία χώρα πρότυπο, αφού μείωσε το δημόσιο χρέος της από 85% του ΑΕΠ που ήταν το 2002, σε επίπεδα κάτω του 25 % το 2012. Ενώ το έλλειμμα είναι κάτω από 2% του ΑΕΠ. Δηλαδή ακόμα μικρότερο του ελλείμματος που προβλέπει το δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας.
Αυτή μάλιστα είναι χώρα για την κα. Μέρκελ. Τώρα αν στην χώρα αυτή η παιδική πορνεία, η φτώχεια, οι αρρώστιες, ο αναλφαβητισμός και η πείνα θριαμβεύουν, κανένα πρόβλημα για την κα. Μέρκελ. Αρκεί που η Ινδονησία μειώνει το χρέος της, έχει μικρό έλλειμμα και είναι η 18η οικονομία στον κόσμο με κριτήριο κατάταξης το ονομαστικό ΑΕΠ και 15η οικονομία στον κόσμο με κριτήριο κατάταξης την αγοραστική δύναμη. Να θυμάστε τον άσημο και ταπεινό Δευκαλίωνα που συχνά-πυκνά αναφέρει ότι η μνημονιακή μελλοντική τύχη της χώρας μας έχει διττό περιεχόμενο. Είτε να μετατραπούμε σε επαρχία της Βόρειας Κίνας, είτε σε επαρχία της Νότιας Κίνας.
Πάμε τώρα στα μνημόνια και τη σύνοδο του Eurogroup. Από εκεί ήρθε η πρώτη πραγματική κρυάδα για την...
συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού. Όταν μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση το εννοούμε. Τους τρίξαμε τα δόντια!
Ο καημένος ο Ζ. Κ. Γιούνγκερ κατακίτρινος από τον φόβο του. Τον είδαμε και τον λυπηθήκαμε!
Πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα 3 δις ευρώ μας είπαν…
Μάλιστα, είπαμε!
Κατά τα άλλα στους συγκυβερνώντες των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού φταίει ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η Αλέκα που αρνούνται να αποδεχτούν και να υποταχτούν στην μοίρα του κινέζου κουλάκου.
Αλλά, τι καλό μπορείς να περιμένεις από την συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.