Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ή Αυτοί ή Εμείς!

Γράφει ο Δευκαλίων

Έχουμε λοιπόν Πρωθυπουργό. Και το όνομα αυτού Λουκάς Παπαδήμος. Τέως διοικητής (επί πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη) της Τράπεζας της Ελλάδα και τέως υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δηλαδή, συνυπεύθυνος για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, αλλά και τα κρυφά swap της Goldman Sachs με τα οποία αλλοιώθηκαν τα δημοσιονομικά στοιχεία και έγινε εφικτή η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη (ευρώ). Ήταν ταυτόχρονα όμως και απόλυτος γνώστης των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας καθώς και των αποφάσεων που ελήφθησαν τον Οκτώβριο του 2008 με την κατάρρευση της Lehman Brothers σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Δηλαδή των αποφάσεων των ηγετών των κρατών της Ευρωζώνης που μετέφεραν τα χρέη των τραπεζών στους κρατικούς προϋπολογισμούς με αποτέλεσμα, όπως έχουμε αναλύσει κατά κόρον στο παρελθόν, να μεταβληθεί η χρηματοπιστωτική κρίση σε Ευρωπαϊκή Κρίση Χρέους.
Ουσιαστικά και με απολύτως αντικειμενικούς όρους αποσαφήνισης της εγχώριας πολιτικοοικονομικής πραγματικότητας έχουμε την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο του τραπεζικού συστήματος.
Ας μην βαυκαλιζόμαστε. Όλες οι αποφάσεις του νέου Πρωθυπουργού θα...
εμφορούνται από τράπεζο-κεντρικά κριτήρια νεοφιλελεύθερης έμπνευσης και πρακτικής. Αυτονόητα θα μας βρει από την πρώτη ημέρα απέναντι, τουλάχιστον όσο μας βρήκε και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε ευτελίσει την διαδικασία επιλογής του “υπερκομματικού” πρωθυπουργού (Δευκαλίων 7 Νοεμβρίου 2011- Ας βάλουν για Πρωθυπουργό τονγάτο μου τον Πουαρό), αλλά και ταυτόχρονα είχε υποστηρίξει αυτήν την διαδικασία (Δευκαλίων 8 Νοεμβρίου 2011- Έστω και την Μπιρμπίλη ΥπηρεσιακήΠρωθυπουργό αρκεί να γίνουν σύντομα Εκλογές), προκειμένου να διεξαχθούν σύντομα εκλογές. Μοναδική λύση-απάντηση στο πρόβλημα κατοχής που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Κάτω από αυτό το πρίσμα επικροτούμε την στάση του Αντώνη Σαμαρά. Εφ’ όσον στο βάθος του δρόμου (δηλ. την ερχόμενη Άνοιξη) προκύψουν βουλευτικές εκλογές, όλα καλά. Καλά έκανε ο Αντώνης και κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους μνημονιακούς Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Καρατζαφέρη. Πρέπει να γνωρίζει όμως ότι αυτή η παρέα είναι έτοιμη να διαπράξει ανοσιουργήματα στον βωμό του μνημονίου και δυστυχώς με αυτή την παρέα είναι πλέον εξαναγκαστικά συνέταιρος. Ας προσέξει λοιπόν μην βάψει τα χέρια του με αίμα αθώων.
Η αριστερά στο σύνολο της τίμησε την ηρωική Εθνικοαπελευθερωτική της παράδοση. Αρνήθηκε έστω και να συνομιλήσει με τον διάβολο! Είναι απόλυτα φυσιολογικό για τα κόμματα της κομμουνιστικής αριστεράς να ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο. Είναι κομμουνιστές, είναι απόγονοι των μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, στάθηκαν όρθιοι όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση και σήμερα παίρνουν τη ρεβάνς. Οι νεοφιλελεύθεροι νικητές του ψυχρού πολέμου σέρνονται για συναίνεση στα πόδια του ΠΑΜΕ.
Για όλους εμάς δεξιούς, κεντρώους, σοσιαλιστές, κομμουνιστές τα πράγματα παραμένουν όπως ήταν και πριν την ανάληψη της πρωθυπουργίας της χώρας από τον Λουκά Παπαδήμο. Οι οικογένειες μας, οι ζωές μας, όλοι οι δικοί μας άνθρωποι, όλα αυτά που αγαπάμε, όλος ο ανθρώπινος πολιτισμός κινδυνεύουν από την νεοφιλελεύθερη επέλαση που μολύνει τα όσια και τα ιερά και απειλεί πλέον ακόμα και τους τάφους των προγόνων μας.
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Το εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα επιστράτευσε τις τελευταίες αξιόμαχες εφεδρείες.
Ο Πόλεμος συνεχίζεται! Το σύνθημα ήταν και παραμένει το ίδιο:
ή Αυτοί ή Εμείς!


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.