Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Υποκριτική (ως συνήθως) αλλά και με πολλά ερωτήματα και η Αμερικανική αντίδραση στην εγκληματική επίθεση κατά των πλοίων προς την Γάζα

Διαβάζουμε από τη VOA:
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν βαθειά λύπη για την τραγική απώλεια ζωής και για τον μεγάλο αριθμό τραυματιών κατά το επεισόδιο που σημειώθηκε την Δευτέρα σε πλοία της νηοπομπής η οποία μετέφερε εφόδια στην Λωρίδα της Γάζας.
Το Στέητ Ντηπάρτμεντ επιχειρεί τώρα να διαμορφώσει πλήρη αντίληψη του τι συνέβη και αναμένει από την Ισραηλινή κυβέρνηση να διενεργήσει πλήρη και αξιόπιστη διερεύνηση του επεισοδίου."

Αλήθεια αναρωτιέμαι, έτσι θα αντιδρούσε σε μία πειρατεία άλλου κράτους;
Η διασύνδεση της δύσης πίσω από τα εβραϊκό λόμπι είναι σε όλους μας γνωστή. 
Το ότι τώρα καταδικάζουν αναγκαστικά, υπό το βάρος της διεθνούς κοινής γνώμης, είναι και αυτό κάτι παραπάνω από διπλωματικό ελιγμό μιας πολιτικής συναίνεσης με το ναζιστικό κράτος τρομοκράτη.  Προσπαθούν δηλαδή να επινοήσουν μία φόρμουλα εύπεπτης δικαιολογίας για να ξεπεράσουν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που  συνέβησαν σε διεθνή ύδατα. 

Καμιά δικαιολογία δεν στέκει, ακόμη και οι ίδιοι που εκφράζουν αυτές τις ανοησίες περί "πλήρους και αξιόπιστης διερεύνησης" δεν τα πιστεύουν. Η αλήθεια είναι τόσο απλή όσο και τόσο ωμή, όσο ωμή ήταν και η εγκληματική πειρατεία των ισραηλινών.

Βέβαια αυτό που θα περίμεναν θα ήταν μία προβοκατόρικη ενέργεια  εξωραϊσμού και επιβεβαίωσης των "καλών προθέσεων αυτοάμυνας" της εγκληματικής ενέργειας του ναζιστικού κράτους. λ.χ κάποια ανύπαρκτα "όπλα" ή μια "ομολογία" των συλληφθέντων ας πούμε ή μία "βίαιη αντίδραση των συλληφθέντων"  κατά την παράνομη ανάκριση στο "ισραηλινό Γκουαντανάμο", θα βόλευε όλους αυτούς που σχεδιάζουν την δήθεν "αιτιολόγηση". 

Η ΜΗ ενημέρωση του ΟΗΕ για την επιχείρηση, προσωπικά με προβληματίζει, όσο και επιπρόσθετα με οργίζει, ως Ευρωπαίου (υποτίθεται) πολίτη η καθυστέρηση στην ενημέρωση από τη πρώτη ώρα της δολοφονικής επιχείρησης. Βέβαια σε όλα αυτά αν προσθέσουμε την συμπεριφορά σύσσωμης της πολιτικής εξουσίας των Κυπρίων και την άνευρη και χωρίς την "περήφανη εξωτερική πολιτική" με τα "¨ραβασάκια" των διαβημάτων με θλίβει και με θυμώνει ακόμη περισσότερο.

Οι δικαιολογίες "περί επαναπατρισμού" χωρίς να επιμένουν στην αναίτια εγκληματική πειρατεία που υπέστησαν Έλληνες πολίτες σε διεθνή ύδατα  και μάλιστα σε πλοία που έφεραν την Ελληνική μας σημαία σημαίνει ότι η προσπάθεια τους είναι η συγκάλυψη και το εύκολο ξεπέρασμα της  οργής των Ελλήνων πολιτών και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.

Δηλαδή το πλιάτσικο του φορτίο των 10.000 τόνων που κατασχέθηκε πως θα νομιμοποιηθεί; 
Με άλλα λόγια: Ενδιαφέρεται άραγε η κυβέρνηση μας να προωθηθεί με ασφάλεια  η ανθρωπιστική βοήθεια που είναι από το υστέρημα του Έλληνα πολίτη;

Είναι πολλά τα ερωτηματικά που πρέπει να μας απαντήσουν και ας αφήσουν αυτά τα περί  δήθεν "ενεργειών  επαναπατρισμού", η συνέχιση της αποστολής και η παράδοση του φορτίου είναι αυτό που πρέπει να υπερασπισθεί με τόλμη και αξιοπρέπεια η Ελληνική εξωτερική πολιτική, γιατί κάθε άλλη σκέψη που θα επαναπατρίσει τους Έλληνες ακτιβιστές θα δικαιώσει την αδιαλλαξία του φαύλου αυτού κρατιδίου και θα νομιμοποιήσει την συνέχιση των  εγκληματικών ενεργειών εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού που στενάζει κάτω από τη μπότα του ναζιστή κατακτητή.

Νάσος

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.