Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Προς "συμβιβαστική λύση" για την Ελλάδα...

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες ότι "οι χώρες της ζώνης του ευρώ οδηγούνται σε μια συμβιβαστική λύση όσον αφορά το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα", το οποίο θα χρηματοδοτείται «από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και από διμερή δάνεια» των εταίρων της Αθήνας.

«Πιστεύω ότι θα υπάρξει ένας συνδυασμός ανάμεσα σ΄έναν μηχανισμό του ΔΤ και σε διμερή δάνεια. Η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί και από το ΔΝΤ και από διμερή δάνεια», διαβεβαίωσε και αναφερόμενος στη διαφωνία της Γερμανίας πρόσθεσε:

«Εγώ δεν ήμουν υπέρ της προσφυγής σε έναν μηχανισμό του ΔΝΤ, αλλά διαπιστώνω ότι ορισμένες χώρες μέλη (της ΕΕ) αναφέρονται στο ΔΝΤ». «Δεν αποκλείεται να συνέλθει το Eurogroup σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων μετά το δείπνο. Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση», τόνισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.
press-gr

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.