Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Στέφανε Μυτιληναίε, δεν είναι πρωταπριλιά! Αποκλείεται να έχει βγάλει τέτοια ανακοίνωση πολιτικό κόμμα και ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ. Αποκλείεται!

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, το να είστε ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΙ είναι μάλλον το μικρότερο... κακό!!!

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανακοίνωση των Τομέων Περιβάλλοντος και Χωροταξίας και Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή του Κινήματος στην "Ώρα της Γης"
Οι Τομείς Περιβάλλοντος και Χωροταξίας και Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ, σας καλούν να συμμετάσχετε στην Ώρα της Γης 2010.
Ένα μήνυμα και μια πράξη ελπίδας και δράσης.
Το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 20:30, μπορούμε όλοι να κάνουμε κάτι για τον πλανήτη - Να σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης και να στείλουμε ένα ισχυρό παγκόσμιο μήνυμα ότι μαζί μπορούμε να δράσουμε εναντία στη κλιματική αλλαγή.
H Ώρα της Γης γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, η Ώρα της Γης άγγιξε 50 εκατομμύρια πολίτες σε 35 χώρες ανά τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ ενός βιώσιμου μέλλοντος...

Το 2009, εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών σε ολόκληρο τον πλανήτη συμμετείχαν στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Περισσότερες από 4000 πόλεις και 88 χώρες βρέθηκαν στον παλμό της Ώρας της Γης πέρυσι, με την Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα
Οι ηγέτες των μεγάλων κρατών, στη Συνδιάσκεψη για το κλίμα στην Κοπεγχάγη, απογοήτευσαν τους πολίτες τους, η ανθρωπότητα όμως δεν σταματά τον αγώνα. Η «Ώρα της Γης 2010» δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες. Σας καλούμε να δώσετε και φέτος τη δική σας ταυτότητα στην παγκόσμια εκστρατεία: «Ώρα της Γης 2010» στις 27 Μαρτίου, στις 20:30 και να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα, για ακόμη μία φορά στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.
Ελάτε όλοι μαζί να αντιδράσουμε στη κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα στο σπίτι και στο χώρο εργασίας μας για μια ώρα το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 20:30.
Μην αρκεστείτε στο κλείσιμο των φώτων στο σπίτι σας. Δηλώστε τη συμμετοχή σας στην ιστοσελίδα http://www.wwf.gr/earthhour/form.php και ενώστε τη φωνή σας με εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο. Μόνο έτσι θα αποδείξουμε στους πολιτικούς του πλανήτη ότι ήρθε καιρός για ουσιαστική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Διοργανώστε τη δική σας Ώρα της Γης με φίλους και την οικογένειά σας.
Περιορίστε το φωτισμό των εγκαταστάσεων σας.
Για μια ώρα.
Σβήστε το φως, δείτε τη διαφορά!

ΣΧΟΛΙΟ μου: Σύντροφοι, αντί να ασχολείστε με απολίτικα πανηγυράκια νεοταξικού και πανηλίθιου περιεχομένου, δεν κοιτάτε να παράγετε πολιτική; Είναι αυτά που λέτε Αριστερά ή Σοσιαλιστικά; Σε κομματικούς Τομείς βρίσκεστε, όχι σε Μ.Κ.Ο. (...και ως δημοσιογράφος λίγα σας γράφω, γιατί έχω κατανόηση...)

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από blogger: Nα μη ξεχασω...
Και αυτο οχι γιατι θελω να το παιξω εξυπνακιας.
Απλα γιατι, μου τη σπαει που πανε να μου φορτωσουν την ενοχη της καταστροφης του περιβαλλοντος σε μεριδιο πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που ξερω πως μου ανηκει!
Απλα γιατι, μου την σπαει που καποιοι τυποι με δυο αυτοκινητα εκ των οποιων το ενα τζιπ πολλων χιλιαδων κυβικων, μηχανη και σκαφος αναψυχης, κλεινοντας μια ωρα τα φωτα θεωρουν πως ειναι οικολογοι!
Απλα γιατι, μου τη σπαει που οτιδηποτε σωστο πρεπει να κραταει μια ωρα (αντε μια μερα το πολυ).
Απλα γιατι, ο ακρατος εγωισμος του ανθρωπου βαφτισε αυτη την ωρα, “Ωρα της Γης”. Η Γη υπηρχε, υπαρχει και θα υπαρχει. Και οταν αποφασισει πως εμεις οι ανθρωποι γιναμε αρκετα ενοχλητικοι, θα μας πεταξει απο πανω της οπως ενας σκυλος πετα εναν ενοχλητικο ψυλλο.
Κλειστε λοιπον τα φωτα για μια ωρα και ολο τον υπολοιπο χρονο κλειστε τα ματια σε αυτα που γινονται γυρω σας, θεωρωντας πως εχετε κανει το χρεος σας.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.