Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Γιατί το σύστημα της Ντόρας θέλει να βγάλει πρόεδρο στην ΟΝΝΕΔ;

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής επιστολή:
  
Αγαπητέ Φάκτορα
 Δεν ξέρω αν στην Ρηγίλλης παρακολουθούν την μπλογκόσφαιρα, τώρα που εξελέγη ο Σαμαράς, αλλά  αν  αφήσουν τα λιβάνια και ασχοληθούν λίγο μαζί της θα διαπιστώσουν την εξής τραγελαφική κατάσταση: Ελάχιστα μπλογκ, που ειδικεύονται όμως στην λάσπη και την παπαρολογία για να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, διαγκωνίζονται για το ποιο θα δημοσιεύσει την πιο αποκλειστική είδηση από την Ρηγίλλης και την ΟΝΝΕΔ. Και ποιο θα κάψει το περισσότερο λιβάνι. Εντελώς συμπτωματικά τα ίδια μπλογκς δεν είχαν αφήσει ούτε σταγόνα λάσπης της Αγίας Οικογένειας που να μην την είχαν πετάξει εναντίον του Σαμαρά. 

 Η γνώμη μου, ύστερα από σχετική έρευνα, είναι ότι τα σχετικά δημοσιεύματα εξυπηρετούν το παραπαίον σύστημα της Ντόρας που σε μια υπαρξιακή αναλαμπή θέλει να επιβάλει ως πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ τον κ. Παπαμιμίκο.

 Ο στόχος της συγκεκριμένος:
 1.     Δεν θέλει να μείνει έξω από το παιχνίδι, και γι αυτό το λόγο έχει σπρώξει στην υποψηφιότητα Παπαμιμίκου  όσους Νεολαίους μπορεί ακόμα να επηρεάζει. Τοκάκης και Κατσαφάδος  είναι δύο από τους ομαδάρχες της κυρίας οι οποίοι, ανήκουν στην ηγετική ομάδα Παπαμιμίκου. Την ομάδα αυτή συμπληρώνει ο Θ. Μητράκας από τη Θεσσαλονίκη και ο Γ. Ράζος από το Πάντειο,  που έχει αναλάβει την τροφοδότηση με «υλικό» blogs και φίλους δημοσιογράφους. Παράλληλα έχει αναλάβει μέσω της εταιρίας στην οποία εργάζεται (με ποιο κόστος άραγε;) την επικοινωνιακή υποστήριξη του κ. Παπαμιμίκου.  Ο Γιάννης Ράζος, υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του Γιώργου Βουλγαράκη, ενώ στην εταιρία του εργάζεται ο υπεύθυνος τύπου του πρώην υπουργού Οικονομικών Παπαθανασίου Άρης Μηλιώνης (που και αυτός στήριξε Ντόρα και τώρα στηρίζει Παπαμιμίκο) ενώ πέρασε από κει και ο στενότερος συνεργάτης του Γιώργου Αλογοσκούφη   Βασίλης Τοκάκης, σκληρός πολέμιος του Αντώνη Σαμαρά.
2.     Γνωρίζει ότι η υποψηφιότητα Παπαμιμίκου, κόντρα στην υποψηφιότητα Χατζή, μπορεί να συσπειρώσει ποσοστό κοντά στο 25-30%. Αυτό πιστεύουν στο επιτελείο της Ντόρας, ότι θα την κρατήσει στο παιχνίδι των κομματικών ισορροπιών. Αν οι συσχετισμοί την ευνοήσουν και οι κατακερματισμένοι μηχανισμοί της καταφέρουν και συσπειρωθούν γύρω από τον Παπαμιμίκο, τότε μπορεί να ελπίζει…

3.     Επιθυμεί έναν ανίσχυρο και ελεγχόμενο Πρόεδρο. Γνωρίζει καλά ότι ο  κ. Παπαμιμίκος δεν μπορεί να αντέξει και πολύ έχοντας απόφαση στην πλάτη του από τη θητεία του στην ΕΥΑΘ. Γνωρίζει ότι αν ο Παπαμιμίκος «λανσαριστεί» ως Σαμαρικός, η φθορά από τις αποκαλύψεις για τη διασύνδεση αμαρτωλών ΜΚΟ, Πρυτάνεων, καθηγητών πανεπιστημίων, στελεχών πολιτικών γραφείων και επιχορηγήσεων μέσω του  ΥΠΕΞ, θα βαρύνει τελικά τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.
4.     Γνωρίζει ότι η άλλη πλευρά, η πλευρά Χατζή είναι ακραιφνής Σαμαρική.  Ο Χατζής ηγήθηκε των νεολαίων που υποστήριξαν την υποψηφιότητα Σαμαρά για την ηγεσία της Ν.Δ., είναι ένας από τους 50 που υπέγραψαν την υποψηφιότητα Σαμαρά, και βρέθηκε σε κόντρα ακόμα και με τον τ. Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιώργο Παπανικολάου.
5.     Γνωρίζει ότι την ώρα που ο Σαμαράς ξεκινούσε –πίσω από κείνη στις δημοσκοπήσεις-  η ομάδα Παπαμιμίκου  μάζευε υπογραφές για να διαπραγματευτεί με τους δύο υποψηφίους και περίμενε την τελευταία εβδομάδα για να επιλέξουν (οι μισοί την μία) και οι άλλοι μισοί την άλλη υποψηφιότητα. Την ίδια ώρα 28 ΟΝΝΕΔίτες  με επικεφαλής  τον Κώστα Χατζή καλούσαν τον Αντώνη Σαμαρά με την ιστορική επιστολή τους (Οννεδίτες καλούν Οννεδίτη) να είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Ν.Δ.
 Είναι σαφές ποιον επιθυμεί για πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ ο Αντώνης Σαμαράς. Όπως σαφές είναι και ποιον θέλει η Ντόρα.
 Ο Χατζής δεν θα κατέβαινε για υποψήφιος αν δεν το ήθελε ο Σαμαράς. Γιατί είναι ένα γνήσια δικό του παιδί. Θα τον απέτρεπε να κατέβει, και θα επέβαλε άλλη υποψηφιότητα. Δεν θα τον έριχνε στη μάχη. 
Όπως και η Ντόρα αν δεν ήθελε τον Παπαμιμίκο για πρόεδρο, θα αποκήρυσσε τους δικούς της τον Κατσαφάδο και τον Τοκάκη που είναι τα πρωτοπαλίκαρα Παπαμιμίκου. Για να μην χρεωθεί άλλη μια καθολική ήττα και έναν «Σαμαρικό» πρόεδρο.
 Ο δρόμος για την προεδρία μακρύς. Αλλά όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο ξεκάθαρα γίνονται τα πράγματα…
 Με εκτίμηση
 Δ. Μανιάτης
(το σκίτσο είναι απο το σημερινό ΒΗΜΑ)  antinews
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.