Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Ένα άρθρο για τον Κοροβέση που γεννά πολλά ερωτηματικά

Ένα άρθρο του Γιώργου Γλυνού στα «Νέα» για τον «αντιστασιακό» Κοροβέση γεννάει πολλά ερωτηματικά.

Διαβάστε πρώτα το κείμενο το οποίο αναδημοσιεύουμε από το «Τρωκτικό»:
Τα ξέρεις αυτά για τον Κοροβέση, Αλέξη Τσίπρα;

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κανείς, όμως, δεν γνωρίζει το «φοβερό μυστικό» που έκρυβε ο Κοροβέσης και το οποίο ήταν η αιτία του άγριου βασανισμού. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Κοροβέσης έκρυβε «πληροφορίες και υλικό», ότι γνώριζε πού ήταν η γιάφκα, ότι ήταν το κλειδί στη διαδικασία της ανάκρισης για την εξάρθρωση όλης της οργάνωσης.
Λάθος τεράστιο!

Ο Κοροβέσης δεν ήξερε τίποτα από όλα αυτά. Το μόνο που είχε κάνει ήταν δύο- τρία ραντεβού και επαφές με κάποιους οργανωμένους, εκ των οποίων κάποιος βασανίστηκε και ομολόγησε ότι ... συνάντησε τον Κοροβέση.


Γιατί, λοιπόν, βασανίστηκε τόσο άγρια; Ιδού η εξήγηση:

Ο Κοροβέσης
στην Ασφάλεια τους είπε όσο πιο ευγενικά μπορούσε- γιατί είναι και ιδιαίτερα ευγενής- ότι πρώτον το ποιον βλέπει και τι λέει μαζί του είναι προσωπική του υπόθεση και δεν τους αφορά και δεύτερον ότι κατά την άποψή του όχι μόνο δεν έχει κάνει κάτι παράνομο, αλλά αντίθετα αυτοί είναι παράνομοι, ότι αυτοί έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι αυτοί έπρεπε να βρίσκονται στη θέση του κατηγορουμένου και όχι αυτός.
Στην αρχή οι ασφαλίτες έβαλαν τα γέλια και σκέφτηκαν ότι έχουν να κάνουν με έναν γραφικό γελοίο τύπο, ο οποίος με τις πρώτες σφαλιάρες θα αρχίσει να «κελαηδάει» και θα ζητήσει συγγνώμη γι΄ αυτά που είπε. Δεν έγινε όμως αυτό. Ο Κοροβέσης, παρά τον άγριο βασανισμό, επέμενε στις απόψεις του. Η Ασφάλεια, αλλά και οι άνθρωποι της χούντας είχαν αγριέψει με το φαινόμενο και τη στάση Κοροβέση γιατί τους ξεφτίλιζε όλο τον μηχανισμό. Στο κάτω κάτω δεν του γύρευαν και τίποτα το ιδιαίτερα δύσκολο. Τα δύοτρία ραντεβού δεν τους ενδιέφεραν πια. Τους είχαν πιάσει όλους. Δύο πράγματα του γύρευαν. Πρώτον «να σκέφτεται πριν μιλήσει» και δεύτερον «να ανακαλέσει αυτά που είχε πει».

* Ο Γιώργος Γλυνός που γράφει το κείμενο στα ΝΕΑ είναι φίλος του Κοροβέση από την εποχή της χούντας και σήμερα είναι ευρωσυνταξιούχος, πρώην σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τα ερωτηματικά


Τα ερωτηματικά ανακύπτουν, ακριβώς γιατί ο Γιώργος Γλυνός ήταν από τα ηγετικά στελέχη της αντιστασιακής οργάνωσης «Δημοκρατικές Επιτροπές Αντίστασης» (Δ.Ε.Α.), οργάνωση που η πλειονότητα των μελών της συνελήφθη τα ξημερώματα τις 4 Σεπτέμβρη του 1967.

Περισσότερα στο άρθρο: «Οι πρώτοι που σήκωσαν κεφάλι»
ΕΔΩ:


Πρώτο ερώτημα:

Γιατί συνελήφθη ο Κοροβέσης, ποια η αντιδικτατορική του «πράξη» και ποια η κατηγορία.

Έχει αναπτυχθεί ένας ολόκληρος μύθος γύρω από το βιβλίο του «ανθρωποφύλακες» και τη δράση του, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ, ούτε ίδιος, ούτε κανένας άλλος να μας έχουν εξηγήσει το ΠΟΙΑ ήταν η δράση που είχε κάνει και ΠΟΙΑ η «κατηγορία της σύλληψής του!!!

Ο Γλυνός μας λέει ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν υπήρχε, εκτός κάποιων τηλεφωνημάτων που είχε κάνει σε ανθρώπους που ήδη είχαν συλληφθεί..!

Και ότι βασανίστηκε για το θράσος του!
Αυτό είναι μάλλον παραμύθι για μικρά παιδιά το οποίο περιγράφει και ο Κοροβέσης στο βιβλίο του.

ΜΕΝΕΙ, συνεπώς, ΣΚΟΤΕΙΝΗ η ΑΙΤΙΑ και οι ΛΟΓΟΙ της σύλληψής του και του βασανισμού του.


Ερώτημα δεύτερο.

Ο Κοροβέσης δεν προσήχθη ΠΟΤΕ, ενώ είχε συλληφθεί και βασανιστεί ΑΓΡΙΩΣ, ως κατηγορούμενος ή μάρτυρας.
ΑΦΕΘΕΙ ελεύθερος για να μπορέσει να το «σκάσει» στο εξωτερικό.


ΓΝΩΡΙΖΕΙ κανείς, να συλλαμβάνεται κάποιος από τη χούντα χωρίς ΑΙΤΙΑ (νεαρός μάλιστα δίχως κομμουνιστική ιστορία και δράση)», να βασανίζεται αγρίως και ΟΧΙ μόνο να μην παραπέμπεται σε δίκη, ούτε ως μάρτυρας, ΑΛΛΑ και να αφήνεται ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ;
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, παρά μόνο ανθρώπους που τους έκαναν «δικούς» τους οι μηχανισμοί της Αφάλειας…

ΜΠΟΡΕΙ να μας απαντήσεις κανείς σε αυτά τα ερωτήματα που τίθενται αμείλικτα από το άρθρο του Γιώργου Γλυνού;

Σχετικό:
Η αλήθεια δεν είναι επίπεδη και ευθύγραμμη

έχει πάντα βάθος και είναι πολυεδρική

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.