Κυριακή 19 Απριλίου 2009

"Όπου βλέπεις θρησκείαν μολυσμένην, συμπέρανε, ότι η βαρβαρότης των πιστευόντων είναι ανάλογος του μολυσμού" (Αδ. Κοραής)

.
Ο ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι ένας χώρος στοχασμού πάνω στη πολιτική.

Το θρησκευτικό συναίσθημα του κάθε πιστού είναι σεβαστό, όπως και το συνταγματικά κατοχυρωμένο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ.Αφορμή για τη παρακάτω αναρτηση, μας έδωσαν
τα κατά καιρούς, διάφορα δημοσιεύματα , όπως και τηλεοπτικές εκπομπές πάνω σε αυτό το θέμα. (>εδώ<)Παραθέτουμε μερικά από αυτά τα οποία μπορούν να θεωρηθούν αιρετικά και ίσως και υποβολιμαία, αλλά εμείς αυτό το παρακάμπτουμε και δίνουμε αξία στη ορθή λογική και κρίση των αναγνωστών μας να μορφώσουν την δική τους άποψη.

Θέση για αυτό το θέμα ΔΕΝ θα πάρουμε, απλά επειδή ένα τελετουργικό διαπλέκεται με τη πολιτική θεωρούμε ότι αυτό κάποτε θα πρέπει να τελειώσει να απασχολεί ένα κοσμικό κράτος ακόμη και εάν επιμένει να έχει επίσημη θρησκεία .
Το ότι ένας υφυπουργός συνοδεύει το φως ακόμη και ως δρώμενο και η τελετή γίνεται με τιμές αρχηγού κράτους και μάλιστα με κρατικό αεροπλάνο, είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά όλους.

Επιτέλους ας σοβαρευτούμε σε αυτή τη χώρα, της διαπλεκόμενης κακογουστιάς και
του αμοιβαίου εντυπωσιασμού πολιτικής - ιερατείου, με την τηλεοπτική υποκουλτούρα των ΜΜΕ και ας ασχοληθούν ο καθένας τους εφω ετάχθη.
Νάσος Ζαγγογιάννης.

Περσινό δημοσίευμα :


Πότε θα σταματήσει ο Πατριάρχης Θεόφιλος
τη διαπόμπευση του Αγίου Φωτός;
Επίσης μία τοποθέτηση των ευαγγελιστών του: http://www.sporeas.gr/


Ιστορική αναφορά κειμένου για το δήθεν αγιοταφικό "θαύμα"
απο το http://www.fatsimare.net/profile/blog/view/368/
Το 'Αγιο' Φως είναι χειροποίητο από Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Αυτό το κείμενο βρίσκεται στο βιβλίο του Γ. Καμπούρογλου "Μνημεία της Ιστορίας των Αθηνών".

Εδώ, ο εξ Αθηνών Πατριάρχης Ιεροσολύμων Εφραίμ, παραδέχεται και καταγγέλλει πως το ονομαζόμενο "Αγιο Φως" δημιουργείται από τους ανθρώπους και μάλιστα επειδή αυτός δεν αρεσκόταν σε τέτοιες 'μηχανουργίες' τον καθαίρεσαν.

ΕΠΙΣΗΣ:
Αναδημοσιεύουμε και ένα σχόλιο από την Ιστοσελίδα http://www.tyxikos.gr/08-3-28.html που αποδεικνύει του λόγου το αληθές για το πλαστό και απατηλό "Άγιο Φως".
Η «ΜΥΣΤΙΚΗ» ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ

Στο επίσημο περιοδικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων «Νέα Σιών», (Τόμ. ΞΒ΄, 1967, σελ. 235) υπάρχει η ευχή που διαβάζει ο Πατριάρχης όταν το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου εισέρχεται στο κουβούκλιο του Τάφου για να λάβει το δήθεν "Άγιο Φως". Σύμφωνα με το παραμύθι που σερβίρεται στον κόσμο, κανένας δεν γνωρίζει τι συμβαίνει εκεί μέσα, όμως το περιοδικό του Πατριαρχείου ομολογεί ότι ο Πατριάρχης διαβάζει πρώτα μια ειδική ευχή και ύστερα ανάβει τα κεριά του από το καντήλι που κρέμεται από πάνω. Ιδού τμήμα της σχετικής ευχής:

Δέσποτα Κύριε Ιησού Χριστέ, η αρχίφωτος σοφία του ανάρχου Πατρός. Ο φως οικών απρόσιτον, ο ειπών εκ σκότους φως λάμψαι, ο ειπών γενηθήτω φως και εγένετο φως, Κύριε, ο του φωτός χορηγός, (.…) κατά τούτο το υπερευλογημένον Σάββατον τα εν γη και υπό γην θεοπρεπώς τελεσθέντα σοι σωτηριωδέστατα μυστήριά σου εορτάζοντες και σε το όντως ιλαρόν και εφετόν φως εν τοις καταχθονίοις θεϊκώς επιλάμψαν, εκ τάφου δε θεοπρεπώς αναλάμψαν αναμιμνησκόμενοι, φωτοφάνειαν ποιούμεθα, σου την προς ημάς συμπαθώς γενομένην θεοφάνειαν, εικονίζοντες. (...) Διά τούτο, εκ του επί τούτον τον φωτοφόρον σου Τάφον ενδελεχώς και αειφώτως εκκαιομένου φωτός ευλαβώς λαμβάνοντες, διαδιδόαμεν τοις πιστεύουσιν εις σε το αληθινόν φως (…) Δος ημίν Κύριε, ίνα το φως των καλών έργων ημών λάμπη έμπροσθεν των ανθρώπων (...).

Αντί όμως ο κόσμος να προσέχει στην αξία του φωτός των καλών έργων, ωθείται να πιστεύει παραμύθια και να αποδίδει τιμές "αρχηγού κράτους" σε ένα υλικό στοιχείο που μάλλον σκοτίζει τη ζωή του για να μπορεί πίσω από αυτό, να κρύβει τα πονηρά του έργα (Ιωάν. 3/γ/19). Αυτά για όποιον θέλει να ξέρει την αλήθεια που ελευθερώνει.

Εύλογα, λοιπόν, μετά και από αυτές τις μαρτυρίες, ο "Σπορέας" αναρωτιέται το εξής:
Θα δεχόταν ποτέ ο "αγιοταφίτης" Πατριάρχης Ιεροσολύμων, να τοποθετηθεί μια μικροκάμερα στον "τάφο" του Κυρίου, για να καταγράψει την όλη διαδικασία της παραλαβής του "αγίου" φωτός; Δεν θα ήταν αυτή η κίνηση μιά αποστομωτική απάντηση στις όποιες -κατά τους παπάδες- "κακόβουλες" αντιρρήσεις περί γνησιότητας του "μυστηρίου;
ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ;
Σίγουρα ΟΧΙ
Διότι γνωρίζει ο Πατριάρχης πολύ καλά αυτό που γνωρίζουμε και όλοι εμείς που αγαπάμε την αλήθεια.
ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η "ΣΠΕΙΡΑ" ΤΟΥ, ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟ ΨΕΥΔΟΣ, απευθυνόμενοι σε ένα "στράτευμα προσκυνητών μεθυσμένων", όπως ο Αδαμάντιος Κοραής αποκαλεί το παπαδοκρατούμενο "ποίμνιο".
Συμπέρασμα:
«Όπου βλέπεις θρησκείαν μολυσμένην, συμπέρανε, ότι η βαρβαρότης των πιστευόντων είναι ανάλογος του μολυσμού»
(Αδαμάντιος Κοραής)
************
Δείτε και το Βίντεο περί του "αγίου" φωτός, και παρατηρείστε τον άνθρωπο που βάζει το χέρι του πάνω στη φλόγα των 33ών κεριών, πώς το δείχνουν σε αργή κίνηση (για να δείξουν περισσότερη χρονική διάρκεια), πως καίγεται και με τρόπο αλλάζει χέρι και πως περιφέρει τη φλόγα στο πρόσωπό του.


Ο Παπα-Μεταλληνός παραδέχεται την απάτη του αγίου φωτός!
Ιδού η ομολογία! δες το VIDEO:

Μεταλληνός: "Από τον τέταρτο αιώνα μ.Χ. (380) μαρτυρείτε απ' την Αιθερία, μια ισπανίδα που πήγε και προσκύνησε, ότι (εντός του κουβουκλίου) υπάρχει η ακοίμητος κανδήλα στον άγιο τάφο. Πιστεύω λοιπόν και καταλήγω, όταν υπάρχει πίστης και χάρις θεού στον συγκεκριμένο (εκάστοτε) Πατριάρχη, γίνετε το θαύμα. Όταν δεν υπάρχει πίστης (και χάρις) μπορεί η κανδήλα (η εντός του κουβούκλιου) να χρησιμοποιηθεί... (για να ανάψει τα κεριά του ο Πατριάρχης) αλλά... υπάρχουν και φαινόμενα έξω... όχι το ανάμα των κεριών, αυτό μπορεί να γίνει και ταχυδακτυλουργικά".
Καλόπουλος: Κυρίως αυτό...
Σχόλιο Καλόπουλου: Προσέξτε λοιπόν ποια καινοφανή και απίστευτη λύση προτείνει ο Παπα-Μεταλληνός!
Το λεγόμενο άγιο φως λοιπόν, ναι μεν βγαίνει απ' το κουβούκλιο κάθε χρόνο, αλλά ποτέ δεν ξέρουμε αν προέρχεται από ουρανόσταλτο θαύμα, ή από την ακοίμητη (άσβεστη) κανδήλα του κουβούκλιου! Κατά τον Παπα-Μεταλληνό, όλα εξαρτώνται απ' την χάρη και την πίστη του εκάστοτε Πατριάρχη! Αυτή είναι πράγματι μια καινούργια εκπληκτική ενδιάμεση ερμηνεία, που αποτελεί νέα σκανδαλώδη υποχώρηση του υποκριτικού ιερατείου! Λοιπόν, σύμφωνα με την συγκεκριμένη αποκάλυψη του παπα-Μετταλληνού, (την οποία ομολογώ δεν αντελήφθην κατά την διάρκεια την εκπομπής) οι πιστοί κάθε χρόνο θα παίρνουν το άγιο φως, αλλά ποτέ δεν θα ξέρουν, ποια χρονιά είναι θαύμα και ουρανόσταλτο και ποιά όχι! Αν αυτό δεν είναι απάτη τότε τι ακριβώς είναι η απάτη!

Ημιθαύμα λοιπόν το Άγιο Φως; Τα σχόλια ή και τα συμπεράσματα δικά σας.
ΝΖ.

======================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.